Verandering

Verandering

juni 2022 / Door Diana

Verandering is iets wat continu is, maar waar velen een aversie tegen hebben. Waarom is dat toch zo? Mensen hebben het vaak te makkelijk, en vinden het allemaal veel te fijn in hun veilige comfortzone. En daarom willen velen niet de nodige stappen zetten die hun ook uit die welbekende comfortzone haalt. Vaak blijven we te lang hangen in een comfortzone, omdat het daar fijn en bekend voelt. Even niks, geen moeilijke dingen. Je hoeft niet na te denken en alleen maar te ‘zijn’. Ik ben de laatste die zal zeggen dat je niet goed zit waar je zit, maar is dat ook waar je wilt zijn? Voel jij je werkelijk wel op je plaats? Of heb je een onderliggend gevoel dat je veel meer wilt in het leven?

Verlang je naar meer groei, meer beweging, meer vrijheid etc? Als dat zo is, dan zal je toch stappen mogen nemen om uit die bewuste comfortzone te komen. Het is alleen soms moeilijk te overzien wat de volgende stap is, omdat wij als mens geprogrammeerd zijn om alles gelijk perfect te willen doen en hebben. Terwijl dat juist een grote valkuil kan zijn, omdat je dan je doel voorbij schiet. En dat is vaak ook het handelen vanuit het hoofd.  Het gaat vaak namelijk niet eens om het doel of bestemming, maar het gaat om de weg er naartoe. De weg die jou in alle mogelijke posities brengt waar jij uit je comfortzone moet komen, om te komen waar je wilt zijn. En dat kan gewoon met kleine stapjes gebeuren, zolang je maar in beweging komt. Zodra we passief blijven, gebeurt er niks en blijft de situatie gewoon hetzelfde. Dus moet je achteraf ook niet klagen dat je niet het leven leidt wat jij graag wilt. Soms is het gewoon een heel klein stapje, om weer beweging te krijgen, waardoor je opeens het volgende stapje helderder ziet en ga zo maar door. Je hoeft niet te zien waar je precies naartoe gaat, maar je mag wel al kleine stapjes maken die jou het pad verder zal helpen uitstippelen.

Bewustwording

Doordat we al het doel of de bestemming in ons hoofd hebben, zien we vaak het grotere plaatje niet. We zien de wegen, de lessen en de groei niet, terwijl die minstens zo belangrijk zijn. Misschien wel het belangrijkste. We willen daarom vaak ook te snel, maar daar gaan we ook al de mist in. Want soms duurt het even voordat het plan tot vruchtbaarheid komt en zal je zien dat het misschien wel heel anders uitpakt dan jij had gedacht en gehoopt. Want vaak wordt het zelfs nog beter, als jij wat meer in overgave durft te gaan. Durf jij het toe te laten dat je niet altijd overal zicht op heb en controle over heb? En kan jij het toelaten dat de uitkomst misschien wel heel anders zal zijn, dan de uitkomst die jij voor ogen had? De uitkomst die misschien wel boven jouw eigen verwachtingen uitstijgt? Kijk manifesteren kunnen we allemaal wel en we hebben allemaal verlangens, maar kan je ook vertrouwen op de goddelijke timing van het universum? Of wil je alles met je hoofd afdwingen, en zelf alles sturen? We gaan immers naar een tijd van meer flow in het leven, dus we zullen meer in overgave mogen gaan. Het zou namelijk al erg goed zijn als jij je hier steeds bewuster van wordt en op de momenten als jij in je hoofd schiet, jij bewust weer terug in vertrouwen en overgave gaat.

Bewustwording is de eerste stap van verandering! Dus wanneer je opmerkt dat je weer in je hoofd schiet, zorg dan dat je weer terug in jouw lijf komt. Elke keer weer terug in je lijf en voelen; wat voel je, waar voel je wat en hoe voel je je? Adem bewust en zorg dat je weer verankerd raakt in jouw systeem. Hoe meer jij weer verankert bent, hoe beter jij de wijsheid van jouw lijf kan voelen. En hoe meer jij de wijsheid van jouw lijf voelt, hoe beter je voelt welke richting je op mag gaan bewegen op de momenten wanneer het ertoe doet. Niet meer afdwingen, maar steeds meer in de flow en vertrouwen. De flow van het universum en het vertrouwen van je lijf.

Meer lezen >>>