Go with the flow

Go with the flow

Diana Douma – 24 mei 2022

De laatste tijd hangt er een energie in de lucht die voor velen voelbaar is. Het is de energie dat je ergens meegesleept word in het gevoel van een nutteloos leven hebben. Eentje waarin routine doodsaai is en je ergens geen plezier meer haalt uit de gewone dingen. Wat is dit toch voor energie? Ergens heeft het ook met de stand van de planeten te maken. Mercury retrograde, de eclips seizoen en dan nog de collectieve energie die er rondhangt, wat de gevoeligen onder ons al snel oppikken.

Dit is helaas even de realiteit op dit moment, en het is aan ons om ons niet teveel te laten meeslepen in de doemgedachten die erbij komen kijken. Maar alles alleen maar even te observeren en toe te laten. Ene moment heb je inspiratie en andere moment is alles weer weg. Hoe frustrerend het ook is, dit is momenteel wel waar wij mee te dealen hebben. En dan is het aan ons om met de flow mee te gaan.

Het woord flow zal je de komende jaren veel meer te horen krijgen, omdat dat de energie is waar we naartoe zullen gaan leven. We zullen stappen uit het gestructureerde leven, want dat past niet meer bij wat onze ziel wilt. We willen vrij zijn en spontaner in het leven staan. Elk moment voelen wat je nodig hebt en in die energie meestromen. Flow is ook minder weerstand en het is ook de vrouwelijke energie. Dit is natuurlijk ook al een paar jaar gaande, dat we meer in die vrouwelijke energie stappen. Maar dat valt voor velen niet mee, gezien we soms nog in die hardnekkige mannelijke energie zitten van controle, verantwoordelijkheid, aktie nemen en het hoofd. Nu gaat het straks vooral om voelen wat je elk moment nodig hebt, ontvangen, je intuïtie volgen en vooral veel flow. Want in die flow krijg je die glow. Geen weerstand meer, betekent zoveel vrijheid. Je lichaam ontspant zich meer en geeft zich vaker over aan het moment. En je zult zien dat alles wat je nodig hebt, als vanzelf op je pad komt. Je hoeft niks te forceren, want je hebt alle vertrouwen dat wat je nodig hebt door het universum naar je toe komt. Maar ben jij bereid om je controle op te offeren en te vertrouwen? Of laat jij nog steeds je hoofd alles bepalen, zonder te voelen of het wel de weg is?

Ik zal een paar voorbeelden geven. Ik als holistisch therapeut zorg er zelf altijd voor dat ik ook altijd goed in mijn energie zit, door verschillende behandelingen te ondergaan. Ik doe het niet alleen, we doen het allemaal samen en ook ik heb hulp nodig op mijn pad. Je bent namelijk nooit helemaal geheeld, want het pad van heling is voortdurend. Maar dat wil niet zeggen dat niet heel bent, maar gewoon dat er altijd wel iets is waar je aan wilt werken om te kunnen groeien toch? Maar nu was er laatst een behandeling die ik wilde ondergaan, want ik had er goede verhalen over gehoord. Ik probeerde een afspraak te maken en sprak de voicemail in van betreffende persoon en werd nooit meer terug gebeld. En dat was eigenlijk al een teken, die ik negeerde. Toen ik ‘geforceerd’ toch weer erachteraan ging en een afspraak heb kunnen maken, was er daarna alles wat in mijn lichaam zei dat ik het niet moest doen. Mijn lijf ging volledig in de weerstand en gedachten kwamen omhoog die ik eerst weg probeerde te praten, maar toen dacht ik…dit is niet voor niets. Eerst werd ik al niet teruggebeld en dat was al een teken, en toen mijn lichaam daarna ook nog in de weerstand ging was het duidelijk voor mij. Ik heb de vrouw netjes terug gebeld en de afspraak afgezegd. De reden weet ik niet, maar ik luister wel naar mijn lijf. Mijn lijf heeft namelijk een hogere wijsheid dan mijn hoofd. Het hoofd is er immers om dingen meer te kunnen begrijpen. Ook al lukt dat niet altijd 😉

Meer lezen >>>