Mijn tiende kindje

Mijn tiende kindje

1 mei 2024 / Door Lilian Ferru

Nu verkrijgbaar, het nieuwe boek: ‘Voorbij alle verhalen’

Lieve Jij,

Je zou denken dat het na elke bevalling gemakkelijker gaat. Dat is kennelijk niet zo. Elk boek dat ik ter wereld bracht, heeft zo z’n eigen manier van doen. Soms ging het soepel, dan weer was het hijgen en puffen. Deze keer was het een oefening in geduld. Er zijn al wat contracties, hier en daar iets wat op weeën lijkt, maar steeds is het loos alarm. Het moest natuurlijk in de maand mei gebeuren en niet in april. Vandaag, 1 mei, om precies 16.45 uur, is het boek: ‘Voorbij alle verhalen’ vrijgegeven. Het kindje weegt 254 pagina’s, is gezond en heeft stier als sterrenbeeld. Stabiel, spiritueel, maar ook met de voeten op de grond.

Wat zijn verhalen? Het is dat wat ons is verteld en wat we ervaren in het leven. Steeds is er wel iets dat onze aandacht vraagt. Om voorbij een verhaal te gaan, moet ik er eerst induiken. Laat ik het dan maar opschrijven. Het boek begint eind 2022 en vertelt over mijn reis in 2023. Het rouwen om Paul is een episode apart, omdat ik me er steeds van bewust ben dat hij er altijd is. Soms is het zo intens dat ik er helemaal in op ga. En er is informatie, van hem afkomstig, dat naderhand blijkt te kloppen. Nogal bijzonder en onvoorzien.

Ondertussen gaan en komen vrienden. Weer moet ik afscheid nemen van mensen die me dierbaar zijn. Deze keer sta ik er echter anders in. Het is niet dat ik minder geraakt ben, maar wel dat ik het gemakkelijker kan accepteren. En dan is er opeens het mirakel, het huis in Vlissingen en wat ik daar weer allemaal meemaak. Ik doe inzichten op, over verlangens, gehechtheden, het genezen van de diepste pijn, en uiteindelijk keer ik terug naar mijn geboortedorp. Terug naar het heilig hart. Ik word er zowel blij als misselijk van.

Er is niet veel meer over van mijn leven van weleer. Zowat alles is met de grond gelijk gemaakt, maar ik sta overeind, sterker dan ooit. En ik vermoed dat ik niet de enige ben. Als jij ook door allerlei processen gaat, dan heb ik goed nieuws: ooit is het voorbij en vind je een nieuwe manier. Je gaat niet meer overleven, maar léven. En voor wie leef je? Juist ja, voor jezelf…

Het is de eerste keer dat ik in een rustig tempo heb geschreven. Daarnaast verwijs ik nauwelijks naar andere boeken. Waar ik voorheen: ‘Een Cursus in Wonderen’ aanhaalde of citaten van Osho en Krishnamurti, blijf ik nu heel dichtbij mezelf. Ik vertel over de dagelijkse perikelen en daar horen ook de katjes bij. Nooit geweten welke impact een nestje Brits Korthaar kittens kan hebben en wat dit aan het licht heeft gebracht. Ik weet nu al dat niet iedereen even blij zal zijn met het verschijnen van dit boek, maar ik vertel gewoon wat ik beleef. 

Zoals altijd ben ik openhartig. Ik schrijf zoals ik denk, wat ik meemaak en wat ik ervan leer. Ik ben een groot voorstander van oprecht spreken, ongeacht de prijs die ik daarvoor betaal. Met Paul aan mijn zijde, wist ik dat je waarheid spreken het hoogste goed van alles is. Eens te meer realiseer ik me ten volle dat ik hiermee altijd op het juiste spoor heb gezeten. Dat blijkt ook na mijn ontmoeting met professor Mattias Desmet. Want wat als we allemaal zwijgen? Wat er als er geen verhalenvertellers meer zijn, omdat iedereen de mond is gesnoerd? Daarnaast weiger ik om me als een afhankelijke tweederangs burger te gedragen. Ik heb dat nooit gekund en nu al helemaal niet meer. Al dat aanpassen, het altruïsme, de ander belangrijker maken dan jezelf. Daar zijn we wel klaar mee.
Aldus komen ook de laatste stuiptrekkingen van deze programmering aan bod in mijn boek.

Het is weer een verhaal, bedoeld om eraan voorbij te gaan. Ook jij hebt verhalen, die en die, toen en toen. Misschien is het wel iets heel anders dan wat we denken. Misschien is alles wel iets dat ons naar de universele waarheid brengt van wie we werkelijk zijn. Heel, heilig en compleet.

Uitgever Jan Wicherink is druk bezig de bestellinken in orde te maken. Ook Martien Kooy staat in de startblokken om mijn website ‘up to date’ te maken. Het boek is overal verkrijgbaar, maar toch het liefst rechtstreeks bij de www.piramidions.nl of via www.jijbenteenwonder.nl

De babyborrel slaan we over. Het kindje heeft wat overgewicht, wat natuurlijk niet raar is voor een stiertje. In gedachte hef ik het glas en bestrooi ik de beschuit met muisjes. Er valt wat te vieren. Als cadeautje een fragment van het laatste stukje van de lezing van Mattias Desmet, waarbij ik afrond met een kort betoog en Mattias de liefde verklaar. Zoals ik ook mijn liefde verklaar aan jou.

Het maakt niet uit of ik je persoonlijk ken of waar jij ten opzichte van mij staat. Iedereen heeft een geweten. Je weet wel degelijk of je juist handelt en eerlijk spreekt en waar je dingen wegmoffelt. Ook ik doe dit zelfonderzoek, waar ik je deelgenoot van maak. In de diepste diepte weten we het allemaal…

Ik wens je veel lees en kijkplezier
youtube.com/watch?v=znM0C78OTYE

Liefs, Lilian

Een bijzonder openhartig gesprek met Mattias Desmet
www.youtube.com/watch?v=PJx67VznbpE

Brigitte Wolfhagen, leven in Handpan- Land. Bekijk deze video, waar Brigitte over haar leven vertelt en haar liefde voor de handpan.
youtube.com/watch?v=3o_s_L8tYMQ
Bekijk de agenda: munana-sounds.nl

Het Bronhuis in Vlissingen is geopend. Je bent welkom om te chillen in het sfeervolle gastenverblijf. Vakantie vieren, uitwaaien aan het strand, genieten van de boulevard en de gezellige terrasjes. De kamer is voorzien van een fijne boxspring, ijskast, tv, wifi, en alle benodigheden. Met een ruime badkamer met ligbad en douche, twee wasbakken en toegang tot het terras. A locatie, gelegen in het oude centrum met om de hoek de zee en alle winkels op loopafstand. Voel je welkom, informeer naar de mogelijkheden: bronhuisvlissingen.nl

Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Dankjewel voor de liefde die jij bent.
Donaties aan het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen.
Let op, het rekeningnummer is veranderd.
Nu: L Ferru: NL 73 ABNA 0565 5279 67

Bron Bijeenkomst in Heerlen en Vlissingen

In een intieme groep, in Heerlen en Vlissingen. We gaan de diepte en de hoogte in, met opstelling, vergeving, handpan, en zoveel meer. Als je werkelijk weet wie je bent, dan kun jij leven zoals het voor jou bedoeld is.

Nieuwe datum volgt.

Informatie: jijbenteenwonder.nl
Email: info@jijbenteenwonder.nl

degoednieuwskrant.nl
bronhuisvlissingen.nl

Andere boeken van Lilian zijn te zien:

Bij de uitgever: https://www.piramidions.nl/page/Lilian_Ferru.html

Of op: https://www.wakkeremensen.org/boeken/auteur-lilian-ferru/