Leeftijdsloos

Leeftijdsloos

13 mei 2024 / Door Lilian Ferru

Wat moet zo’n jonge moeder als ik met zo’n oude kinderen?

Lieve Jij,

Als je moeder bent, dan was het vandaag vast een bijzondere dag. Ik hoop dat je bent geëerd voor alles wat je doet of hebt gedaan. Ik heb geen moeder en ook geen kinderen, voor mij is het gewoon een heerlijke warme zondag. Ik heb wel aan mijn moeder gedacht, over dat ik bij haar geboren ben. Binnenkort, om precies te zijn op 25 mei, ben ik (voor de zoveelste keer) jarig.

Enerzijds heb ik er niet zoveel met verjaardagen en al helemaal niet met de standaardvraag over hoe oud je bent geworden. ‘Ik ben eeuwig’, is dan mijn antwoord. Anderzijds vind ik het leuk als mensen me feliciteren met het feit dat ik ooit het levenslicht heb gezien. Daar is ze dan: Lilian Ferru is gearriveerd op planeet aarde. Dat is natuurlijk een feestelijke aangelegenheid.

En wat maak je niet allemaal in een leven mee? Ook aan leuke dingen. Zo ben ik net terug uit Vlissingen. Wat heb ik genoten van het meest fantastische weer denkbaar, de vele ontmoetingen en de complimentjes. Zo steek ik, bijvoorbeeld, met Ineke de straat over als een auto galant remt. Uit dank zwaaien we. ‘Voor mooie vrouwen stop ik altijd’, klinkt het uit het raam. Wat aardig. Als ik beter kijk, zie ik een aantal enthousiaste twintigers. We voelen ons toch een beetje gevleid.

Het is heel apart, maar overal waar we komen zijn er glimlachjes. Eergisteren waren we aan het strand, samen met vriend Hassan. Hij heeft de boombox meegenomen. Met een koud wijntje ga ik op in de muziek. Ik denk aan Paul, voel me verbonden met het universum en kijk naar de rood ondergaande zon op de kalme zee. Het is zo magisch, elke druppel schittert als een diamant. Ik verdwijn in het oneindige en zweef in gedachte mee met de meeuwen, op naar andere werelden. Terwijl de wind met mijn haar speelt, herhaal ik innerlijk de woorden van Paul als een soort mantra: ‘Eén met de Bron.’ Dan breid ik het licht in mezelf uit en zegen ik alles wat bestaat

Als ik dan even opzij kijk, zie ik passanten die vriendelijk hun hand opsteken. Ik voel me zo vrij, zo dankbaar, zo één met het leven, met alles, met Paul, met de mensen die bij me zijn. Ik ga voorbij de verhalen. Wat overblijft is de acceptatie dat alles is zoals het moet zijn.

Ik draai de volumeknop wat hoger. Op een bankje aan de boulevard zwaaien drie vrouwen. Ze steken hun duim op, lachen, genieten mee van de magische sfeer. Wij zwaaien terug. Er is verbinding, het iets vanzelfsprekends. Als ik later naar hun toe ga, omhelzen we elkaar spontaan. Dit zijn nieuwe vriendinnen. We gaan ze vast nog een keer ontmoeten.

De dag erna zijn we weer aan het strand. We ontmoeten Monique. Spontaan is er een gesprekje. Wij vertellen dat we hier al bijna een jaar wonen, hoe gezegend we zijn met het pand en zij vraagt zich af of ze haar familieleden bij ons kan laten logeren. Vlissingen zit helemaal vol, legt ze uit. ‘Natuurlijk’, zeg ik.
‘Ja’, zegt ze. ‘Jullie zijn nog zó jong.’
‘We zijn van jouw leeftijd’, lach ik. Ze kan het niet geloven.

Later bevinden we ons op de trapjes. Weer stem ik me af op de kosmos, verdwijn ik in de tijd. Naast mij zit een jongeman van buitenlandse afkomst. Af en toe is er oogcontact. Dan geeft hij me een reep Lion en hoewel ik niet goed weet wat ik er mee aan moet, knik ik als teken van dank. Dan zegt hij in gebrekkig Nederlands: ‘Jij bent 34’. Dan wijzend op Ineke: ‘jij bent 37.’
‘Dankjewel’ zeg ik. Hij moest eens weten.

Mijn moeder zei wel vaker voor de grap: ‘Wat moet zo’n jonge moeder als ik met zo’n oude kinderen?’ Dan lachten we, want leeftijd is niet in jaren te vangen. Het is een idee dat ons vanaf het begin is bijgebracht, met het eerste kaarsje op de taart. Het gaat erom hoe jij je voelt en of je de eeuwigheid in jezelf erkent. De biologische leeftijd kan volledig afwijken van de werkelijke leeftijd.

Als jij vandaag je volwassen kinderen hebt omarmd en misschien wel de kleinkinderen op je schoot hebt getrokken, weet dat ook jij tijdloos bent. Als jij vandaag hebt gehoord dat je de liefste moeder van de wereld bent, dan heb je iets belangrijks gedaan. En ook als deze dag niet aan het ideaalplaatje voldeed, is dat oké. Dat jij je beschikbaar hebt gesteld om een kind te baren, is de maximale dienst die je aan een ziel kunt verlenen. Ongeacht wat de relatie is, het blijft een groot wonder.

En wat als je moeder al is gegaan? Dan kunnen we in gedachte een bloemetje schenken of eenvoudig dankjewel zeggen voor elke ervaring. De relatie met de moeder is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Vergeven kan dan een hele opgave zijn, maar het is het enige wat je kunt doen om jezelf te bevrijden van het verleden. Van verwijten krijg je rimpels. Van het koesteren van grieven raak je verbitterd, lamlendig en ziek. Dat gaan we niet doen.

Ik heb gemerkt dat, hoe meer ik me afstem op de Bron, ik me steeds sterker bewust ben van het leven dat door mij heen stroomt. Vanuit die wetenschap kan het alomvattende licht zich uitbreiden in het veld waarin ik me bevind. In de geest is alles met iedereen verbonden, dat merk ik aan alles. Dan straal je vanzelf. Dan kan niets de dag nog verstoren, omdat je wel degelijk in de tijd de eeuwigheid kunt ervaren. Blij zijn, is vrij zijn.

Het is juist dát wat leeftijdloos maak.

Liefs, Lilian

* * * * * * * * * *

Op maandag 20 mei, tweede pinksterdag, is er een Bron Bijeenkomst in Heerlen en op zondag 26 mei in Vlissingen. Waar word jij gelukkig van? Wat heb je nu nodig? We laten de middag vanzelf ontstaan, waarbij jij jezelf in eigendom neemt en je eigen grootsheid weer herinnert. Deur open: 12:30 uur. Aanvang 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Vergoeding 40 euro, inclusief drankjes en hapjes. Bij je reservering ontvang je het adres: info@jijbenteenwonder.nl

Op 14 juni geeft Francesco Farinelli een lezing bij ‘Het Labyrint’. Francesco is een gedreven visionair die zijn droom, zijn visioen, over de toekomst wil delen met de wereld. Hij heeft iets moois gezien, iets inspirerend, er staat ons nog iets heel moois te wachten. Aanvang 20.00 uur, in Royal Theater in Roermond. Meer informatie: het-labyrint.com

Een fragment van het laatste stukje van de lezing van Mattias Desmet, waarbij ik afrond met een kort betoog en Mattias de liefde verklaar.
youtube.com/watch?v=znM0C78OTYE

Een bijzonder openhartig gesprek met Mattias Desmet. Wat gebeurt er als we weigeren om oprecht te spreken, als we allemaal zwijgen?
www.youtube.com/watch?v=PJx67VznbpE

Brigitte Wolfhagen, leven in Handpan- Land. Met op 26 mei een soundhealing in de Popschool in Heerlen. Bekijk deze video, waar Brigitte over haar leven vertelt en haar liefde voor de handpan.
youtube.com/watch?v=3o_s_L8tYMQ
Bekijk de agenda: munana-sounds.nl

Het Bronhuis in Vlissingen is geopend. Je bent welkom om te chillen in het sfeervolle gastenverblijf. Vakantie vieren, uitwaaien aan het strand, genieten van de boulevard en de gezellige terrasjes. De gastenkamer is voorzien van een fijne boxspring, ijskast, tv, wifi, en alle benodigheden. Met een ruime badkamer met ligbad en douche, twee wasbakken en toegang tot het terras. A locatie, gelegen in het oude centrum met om de hoek de zee en alle winkels op loopafstand. Voel je welkom, informeer naar de mogelijkheden: bronhuisvlissingen.nl

Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Dankjewel voor de liefde die jij bent. Donaties aan het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen.
Let op, het rekeningnummer is veranderd.
Nu: L Ferru: NL 73 ABNA 0565 5279 67

Bron Bijeenkomst in Heerlen en Vlissingen

In een intieme groep, in Heerlen en Vlissingen. We gaan de diepte en de hoogte in, met opstelling, vergeving, handpan, en zoveel meer. Als je werkelijk weet wie je bent, dan kun jij leven zoals het voor jou bedoeld is.

Maandag 20 mei, Heerlen, 26 mei Vlissingen.
Het staat nog niet op de website.


Informatie: jijbenteenwonder.nl
Email: info@jijbenteenwonder.nl

degoednieuwskrant.nl
bronhuisvlissingen.nl

Boek Lilian Ferru: ‘Voorbij alle verhalen’, nu verkrijgbaar

Lilian Ferru vertelt over haar nieuwe leven als weduwe, na het afscheid van haar bijzondere man Paul. Ze neemt de beslissing om voorbij alle verhalen te gaan, door er eerst goed naar te kijken. Daarbij gaat het ook om compromisloos je waarheid te spreken en waar nodig grenzen te stellen.
Dit heeft een prijs, want natuurlijk is niet iedereen hier van gediend. Dit boek gaat over de grootsheid in kleine dingen, het leven zelf, over afscheid en nieuwe ontmoetingen. Alleen de zielsmissie telt. Dan zeggen we ‘ja’ tegen de liefde en ‘neen’ tegen de flauwekul. Of anders gezegd:
Leven voor jezelf, vanuit jezelf, is leven vanuit de Bron.
Wie ben je werkelijk?

Openhartig, vrijuit, eerlijk.

Groeten van Lilian