La dolce fa niente…

La dolce fa niente…
21 september 2019 / Door Lilian Ferru

Lieve mensen,

Wat is voor mij de hemel op aarde? Ja, het heeft een naam: Sardinië. Op dit Italiaanse eiland liggen mijn roots. Daar komt mijn vader vandaan, en hoe toevallig, hier heeft Paul de eerste keer een healing gegeven. Sardinië staat bekend als Blue Zone. De mensen leven hier gemiddeld langer dan elders in de wereld. En waarom? Omdat het er zindert van liefde en vriendelijkheid. En dan de wijn, de dikke rode Cannanu. Maar ook de pure olijfolie, de pittige geitenkaas, de dikke druiven, het ruisen van de zee, en de Sardijnse mentaliteit van ‘rustig aan’. Het is puur genieten. ‘La dolce fa niente.’ Het zoete nietsdoen. Sardinië is de plek waar ik me thuis voel. Vandaag ben ik terug van drie weken vakantie. Het is even wennen.

Ik had mijn laptop meegenomen. Wilde nog wat werken aan mijn boek en ook bereikbaar blijven. Dat is niet gelukt. Amper wifi, Word en Outlook deden het niet meer, alsof ik werkelijk niets mocht doen. Via deze nieuwsbrief laat ik weten dat ik morgen alle e-mails beantwoord en ook de reserveringen voor de healing van Paul, bevestig.


Het waren fantastische weken. Eerst met de dochter van Paul, en onze kleinzoon. Toen de retraite met Marieke Meulenberg en haar team. Tussendoor arriveerden nog vrienden uit Nederland en de laatste week kwam mijn zusje Rosina. Niet alles is perfect verlopen. Bij aankomst had ik meteen een aanvaring met Cecilia, die achter de balie zat. De gereserveerde kamers waren niet beschikbaar. Mijn Italiaanse temperament kwam tevoorschijn, maar later werden we dikke vriendinnen en gingen alle deuren open. Zoveel wonderen. Zoals ook de ontmoeting met Guiseppe, in het kleine stadje Gonessa. Een Sardijn die Nederlands spreekt ,en niet alleen mijn vader kent, maar ook getuige was bij het huwelijk van mijn ouders. Wow, ik viel zowat van mijn stoel af. Wat een ‘toeval’. 

Het herinnert me eraan dat we het grote Plan niet kennen. Niets gebeurt zomaar. Hoewel het verleden soms opspeelde, kan ik alleen maar zeggen dat de healings van Paul balsem zijn voor de ziel. Telkens als ik dacht dat ik de toppen van gelukzaligheid had bereikt, maakte Paul duidelijk dat er nog zoveel te ontdekken is. Dit is het begin. Liefde wordt steeds meer een levende ervaring. Liefde begint altijd bij jezelf. Dit is wat ik in Sardinië heb ervaren. Je raakt betoverend door de zachte energie, en juist hier, op deze magische plek, is mijn kijk op het leven totaal veranderd. Geluk ligt in ieders handbereik, zo weet ik nu.


Volgend jaar mei gaan we terug. Ik ga op zoek naar een geschikt huis, dichtbij zee, voor een groepsreis waarin de focus ligt op de eenheid met de Bron. Op leven zoals het bedoeld is. We laten het verleden achter ons. Een tijdje vertoeven we op het eiland, waar de verbinding centraal staat, maar ook de pure vreugde. Ik denk dan aan een mix. Culinair, met authentieke Sardijnse gerechten. Cultureel, met uitstapjes naar historische plekken in het oude Cagliari. Maar ook in de avond dansen, of gesprekken voeren rondom een vuurtje. Lachen, trommelen, vrij zijn, jezelf zijn, in verbondenheid met de groep. Ik heb allerlei ideeën voor een onvergetelijke ervaring. Tel daar de healings van Paul bij, en het wordt de mooiste tijd van je leven. Dat waar ik van heb mogen proeven.


Heb je interesse om eind mei met ons mee te gaan? Dan kun je dat nu al (vrijblijvend) kenbaar maken. Waar, wat, en wanneer, wordt nog wel duidelijk, maar een ding staat vast: dit gaan we doen voor een kleine groep. We laten ons optillen naar de hogere regionen. Maar eerst is er nog de healing van Paul aanstaande zaterdag, 28 september, in Heerlen. Het najaar seizoen is geopend. In oktober zijn we in Breskens, in november in Den Bosch. We sluiten het jaar af met eindelijk weer een Angelwalk, nu gecombineerd met een healing van Paul . Een healing is goddelijke tijd, zodat ook jij weet dat jij recht hebt op oneindig geluk.
Och, als je toch eens zou weten wat een schitterend stralend lichtwezen je bent. Alles is jou gegeven.


Wordt het niet eens tijd om afscheid te nemen van oude ideeën? Jij bent helemaal nieuw. Laat jezelf opnieuw geboren worden. De genezen genezer kan jou alleen maar vertellen dat je al genezen bent. Dat doet hij niet met woorden, maar door ervaring. Jij hoeft niets te doen, je hoeft alleen maar een beetje bereidwillig te zijn om je de waarheid over jezelf te herinneren. Herinneren is moeiteloos: ‘la dolce fa niente.’ Het zoete nietsdoen, is het geheim van het leven.


Mille baci, Lilian

Zaterdagmiddag 28 september, in Auberge de Rousch. Met als thema: ‘Licht op genezing’. Aanvang 13:00 uur. Zaal open: 12:30 uur. Meer informatie vind je bij de agenda. jijbenteenwonder.nl