Jij bent Vrij…

Jij bent Vrij…

23 augustus 2021 / Door Lilian Ferru

Alleen wat jij gelooft wordt waar

Lieve Jij,

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in mijn tuintje, die een metamorfose heeft ondergaan. Het oude kattenhok is afgebroken en getransformeerd in een sfeervol buitenverblijf, met knusse zitjes, een klimpaal, wollige mandjes, waarbij dit alles wordt verlicht door trendy lampjes.

Puf, de laatste tijd was het alleen maar klussen; badkamer, overkapping, en tot slot dit poezenpaleis. Eindelijk is alles klaar. Tijd om weer eens een nieuwsbrief te schrijven, denk ik, als ik gelukzalig rondkijk. Maar waarover?

Mijn hoofd is leeg. Zoals sommige de Tarot raadplegen, zo gebruik ik het boek: ‘Een Cursus in Wonderen’, als orakel. ‘Waar zal ik eens over schrijven?’ Als ik een willekeurige pagina opensla, word ik meteen geraakt door de titel: ‘De gave van vrijheid.’ Inderdaad, dat is toch wel een thema tegenwoordig, met alle opgelegde beperkingen en merkwaardige maatregelen.

Dit is wat de Cursus zegt: ‘Als Gods Wil voor jou totale vrede en vreugde is en dit niet het enige is dat jij ervaart, dan kan het niet anders of jij weigert Zijn Wil te erkennen.’ Alleen al met dit citaat kan ik tien nieuwsbrieven vooruit. Volgende zin: ‘Wanneer je niet in vrede bent, kan dat alleen maar komen doordat je gelooft dat je niet in Hem bent. Toch is hij Alles in alles. Zijn vrede is totaal, dus dan moet jij erin opgenomen zijn.’

Vrede staat gelijk aan vrijheid. Hoe vrij voelen we ons vandaag de dag? Zovelen laten zich van buitenaf dicteren over wat te denken en hoe zich te voelen. De verhalen die over ons worden uitgestrooid zijn vooral gebaseerd op schuld, verdeeldheid en angst voor de dood. Steeds wordt ons een of andere crises voorgeschoteld. Je zou er zomaar ongelukkig van worden.

Wat er ook gebeurt, wie jij werkelijk bent is altijd vrij. We zijn gekomen als een licht in deze wereld, waarbij we mogen leren om de illusie van gevaar achter ons te laten. Als jij het feit kunt aanvaarden dat het goddelijke in jou leeft en dat je de Bron nooit kunt verlaten, dan ben je vrij.

Je bent niet alleen vrij, maar je staat ook onder leiding. Je bewustzijn is open, je bent wakker, je weet wat je te doen staat. Je bent een voorbeeld, een kanaal van inspiratie, je wordt gezonden naar waar je nodig bent. Dan weet je steeds wat te zeggen, wat te doen, hoe te handelen, en waar te zijn. Dan is het onmogelijk om je onvrij te voelen, omdat je gehoor geeft aan een diep weten.

Het gevoel van vrijheid is een innerlijke beleving. Het is iets dat je moet verlangen. Net zoals dat je met heel je hart voelt dat je licht wilt. Alleen maar dat en niets anders. Genezing is een gezamenlijke onderneming, zeker als het lijkt alsof de hele wereld in een mallemolen is terecht gekomen.

Maar dan nog, jij hoeft er niet aan mee te doen. Je hoeft alleen maar ontiegelijk veel van jezelf te houden, want liefde is schepping. Alle liefde begint bij zelfliefde. Dan weiger je om je nog langer te laten koeioneren, door wie dan ook. Mensen die een ander tot gevangene willen maken, weten niet wat liefde is. Een cipier kan nooit vrij zijn, omdat hij moet waken dat de ander niet ontsnapt. Hoe vermoeiend is dat? Kunnen we daarom compassie hebben voor de comateuzen onder ons? Ook zij zullen ooit de gevolgen ervaren van hun daden, dat vraagt om mededogen.

Pas door vrijheid te schenken, zul je vrij zijn. De reis die we maken is slecht een herontwaken van de kennis van wáár jij bent voor altijd, en wát jij bent voor eeuwig. Of zoals Paul het zegt: ‘Eén met de Bron en niets anders!’

Laat je niet ontmoedigen door wat je door het journaal wordt vertelt. Propaganda is brainwash, louter bedoeld voor de beeldvorming. Het heeft niets met de waarheid van liefde te maken. Net zo min als zoveel alternatieve kanalen objectief zijn in hun berichtgeving. Als we allemaal, al is het maar voor een half uur, zonder angst gaan staan voor onze eigen waarheid, dan kan de leugen geen stand houden. Als er geen draagvlak voor het liefdeloze is, dan valt zelfs de Berlijnse muur.

Ook wij hebben een muur te beslechten. Onvrijheid is iets dat ons wordt aangepraat. Als ik alle verhalen moet geloven, had ik beter een kelder kunnen graven. Daar had ik niet alleen voedsel kunnen opslaan, maar me ook veilig kunnen verschuilen voor alle mogelijke gevaren in de toekomst. Maar ja, onder de grond is het donker. Daar heb ik geen zin in. In plaats daarvan geniet ik van de kittens die het nieuwe kattenhok ontdekken, terwijl ik beschut onder de overkapping zit en vol ontzag naar de sterren kijk. Wij zijn niet alleen….

Wat zit er anders op dan mijn leven te leven? Dit ogenblik is alle tijd die er is. In dit moment ben ik vrij. Ik weiger om te geloven in beperktheid, want de macht die ons is gegeven is oneindig. Dan verdwijnt de sluier die de liefde verhult. Wat overblijft is het licht dat jij bent. Voor wie vertrouwt, is er geen rangorde naar moeilijkheid. Houd dus moed als je het moeilijk hebt.

Waar je ook gaat, wat je ook doet, de Schepper heeft je als vrij geschapen. Geen mens kan dit van je afpakken. Alleen wat jij gelooft wordt waar.

Laten we dat vooral niet vergeten

Liefs, Lilian

De volgende healing van Paul, op zondagmiddag 12 september. Na afloop is het chillen aan het zwembad. Goddelijke tijd met gelijkgestemden en genieten van een hapje en drankje. Lekker weg in eigen land, maar dan net even anders. Bij mooi weer zitten we buiten op het terras, met uitzicht op een prachtige tuin. Neem gerust je badkleding mee. Reserveren: info@jijbenteenwonder.nl

Roos van Hoop: Er is weer een kleine oplage beschikbaar. Je kunt het sieraard bestellen via: www.jijbenteenwonder.nl

Het staat je vrij om deze nieuwsbrief te delen.

Voor een aantal mensen is er de komende tijd  gelegenheid voor een prive- healing. Meer informatie: info@jijbenteenwonder.nl

Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Dankjewel voor de liefde die jij bent.
Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen.
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening:
IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Healing Paul: Zondagmiddag 12 september, aanvang 13:00 uur

Healing van Paul, 12 september in Brunssum

Onze website: jijbenteenwonder.nl
Email: info@jijbenteenwonder.nl

Onze locatie: Chill Out House, van Benigna Consten. Brunssum (ZL) Het is ook mogelijk om op deze prachtige plek, tegen gereduceerd tarief, te overnachten. benigna.nu

Interview met Paul over genezing:  youtube.com/watch?v=_voLM-cH30A

Video: ‘Och laat maar’
https://www.youtube.com/watch?v=LgOe8n9yMoc&ab_channel=LilianFerruProductions

Video: Wat is normaal?
https://www.youtube.com/watch?v=-ascmE-AEas&ab_channel=LilianFerruProductions

Video: De kracht van je eigen plek
https://www.youtube.com/watch?v=V-e7UEKoYUk&ab_channel=LilianFerruProductions

https://jijbenteenwonder.nl/

https://www.degoednieuwskrant.nl/