Ja, het oude mag verdwijnen

Ja, het oude mag verdwijnen

5 juli 2021 / Door Lilian Ferru

Alle verandering begint bij jezelf

Lieve Jij,

We horen steeds vaker dat het oude z’n tijd heeft gehad. Het is op. Je kunt dan aan van alles denken. De machtsstructuren, het financiële systeem, de bevoogding vanuit de politiek, de verdeling tussen arm en rijk, de censuur van de media. De lijst is eindeloos lang. Steeds meer mensen beginnen te beseffen dat er iets niet klopt en verlangen naar een eerlijkere en liefdevollere wereld, waar ze niet bang hoeven te zijn voor boetes, onverwachte belastingaanslagen, of wetten en verplichtingen die kant nog wal raken.

Hoe meer je onder druk staat, hoe meer de behoefte aan vrijheid voelbaar is. Houd een bal maar lang genoeg onder water, en ooit knalt hij met volle kracht omhoog. Of je al dan niet in astrologie gelooft, feit is dat de planeet Saturnus nog steeds aspecten maakt met Uranus. Saturnus symboliseert het oude, Uranus het nieuwe. Zoals het was kan het niet langer, maar wat dan? Moeten we de barricades op? Neen, je hoeft de wereld niet te verbeteren. Wil het oude uit het collectieve bewustzijn verdwijnen, dan zal elk persoon eerst zichzelf moeten genezen. En het is nú de tijd.

Laatst zag ik een oud filmpje van Gabor Mate, waarin hij vertelt dat alle ziekten ontstaan door tekort uit de kindertijd. Als je bijvoorbeeld te veel gaat pleasen om de liefde van de ouders te krijgen, dan wordt dat een patroon wat later kanker weer veroorzaakt. Dit is niets nieuws. Ook Christiane Beerlandt heeft dit steeds gezegd. Ziekte is psychosomatisch. Het ontstaat vanuit de psyche.

Het lichaam is het gevolg en niet andersom. Het zijn de onbewuste patronen waardoor je je gaat voegen en schikken, je mond houdt, behaagt, en je eigen noden aan de kant schuift. Dat maakt ziek, omdat het niets met de waarheid te maken heeft dat jij heel en compleet bent. Hoe dat zit leg ik uit in mijn boek: ‘Licht op genezing’.

Wat je als baby en kind meemaakt, wordt grotendeels gevormd door het gezin waarin je opgroeit. Ik herinner me dat ik twintig jaar geleden over familieopstelling heb gelezen. Ik ben ook wel eens naar zo’n bijeenkomst geweest, waarna bleek dat er in mijn familie een geheim was. Wat heb ik daar aan? Toen heb ik het thema laten varen. Nu duikt het weer aan alle kanten op.

Ik stuit op een interview van Giel van Beelen met Els van Steijn. Zij is deskundige. Sta je eigenlijk wel op de plek waar je hoort? Stroomt het in je leven? Hm, nou, ik heb het nodige voor de kiezen gehad met het overlijden van mijn beide ouders, in nog geen negen dagen tijd. Allerlei oude herinneringen kwamen boven. Er werd ook nog eens zichtbaar wat er in ons gezin speelt. Ik had de moed om er eindelijk iets van te zeggen. Het heeft ons niet nader tot elkaar gebracht.

Ik verdiep me een beetje meer in deze materie en kom er achter dat ik als tweede geborene, de oudste zus haar rechtmatige plek heb ontzegd. De jongste zus heeft te veel verantwoordelijkheid gedragen. En ik heb mijn ouders niet hun rol gegeven door te erkennen dat ik hun kind ben. Het ene kwartje na het andere valt. Dit is innerlijk werk. Ik geef mezelf de tweede plek en voel hoe krachtig dit is. Van hieruit, in het midden, vanuit het hart, kan ik mijn licht laten stralen en alles wegschijnen wat het veld niet langer dient. Alles wat generaties op de tijdslijn is doorgegeven, stopt bij mij!

Wil het oude werkelijk verdwijnen, dan zullen we het systeem moeten opschonen. Dat doe je niet door met spandoeken door de straten te lopen, maar door de pijn te helen, daar waar het in het leven is begonnen. Dat betekent bewustwording van wat er in jou speelt. Het betekent ook dat jij jezelf in eigendom neemt en op je rechtmatige plek gaat staan. Dan sta je inderdaad voor jezelf, of met andere woorden: dan sta je in je kracht. Paul zegt het steeds: ‘Jij bent dóór en dóór krachtig!’

Durf ik een buiging te maken voor mijn ouders? Het wordt inderdaad tijd om heel het verleden in het licht te zetten en om alles te vergeven wat nog niet is vergeven. Dat gaat laag voor laag. Steeds kom ik dichter bij de kern. Ik kan het nu verdragen, omdat er al zo veel in mij is opgelost. Het onbewuste is bewust. Ik durf te kijken.

Heb jij ook niet altijd helder wat er in je gezin of familie speelt, of loop je steeds tegen hetzelfde aan? Aanstaande zondag zal ik meer over mijn inzichten vertellen. Ik verheug me nu al op deze healing van Paul, waarbij ik dit kan verdiepen en uit handen kan geven aan zijn Lichtvrienden. Ja, het oude mag verdwijnen, zodat het nieuwe kan ontstaan. Alle verandering begint bij jezelf.

Ik hoop dat jij er op 11 juli ook bij bent.

Liefs, Lilian

Op www.degoednieuwskrant.nl vind je alle filmpjes die ik over dit thema heb verzameld, op de voorpagina.

Healing: Op zondag 11 juli is er om 13:00 uur een healing van Paul, in het Chill Out House in Brunssum. Zin in goddelijke tijd? Reserveren: info@jijbenteenwonder.nl

Roos van Hoop: Het heeft lang geduurd, maar er is weer een kleine oplage in huis. Je kunt het sieraard bestellen via: www.jijbenteenwonder.nl

Filmpje: Wat is normaal als je spiritueel bent? Het is misschien eenvoudiger dan je denkt. Bekijk het laatste filmpje.
https://www.youtube.com/watch?v=-ascmE-AEas&ab_channel=LilianFerruProductions

Het staat je vrij om deze nieuwsbrief te delen.

Voor een aantal mensen is er de komende tijd  gelegenheid voor een prive- healing. Meer informatie: info@jijbenteenwonder.nl

Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Dankjewel voor de liefde die jij bent.   
Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen.
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening:
IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Healing Paul: Zondagmiddag 11 juli, aanvang 13:00 uur

Onze website: jijbenteenwonder.nl
Email: info@jijbenteenwonder.nl
Onze locatie: Chill Out House, van Benigna Consten. Brunssum (ZL) benigna.nu

Interview met Paul over genezing:  youtube.com/watch?v=_voLM-cH30A

Bekijk het laatste filmpje: ‘Och laat maar’
https://www.youtube.com/watch?v=LgOe8n9yMoc&ab_channel=LilianFerruProductions

https://jijbenteenwonder.nl/

https://www.degoednieuwskrant.nl/