Ik hoef niets te doen… Ik hoef alleen maar liefde te zijn

Ik hoef niets te doen… 
Ik hoef alleen maar liefde te zijn
12 augustus 2019 / Door Lilian Ferru

Lieve mensen,

Terwijl het land vakantie viert, is het nieuwe boek: ‘Licht op genezing’, bijna klaar. Tijdens het schrijven ben ik een aantal dingen tegen gekomen, die ook voor mij verbazend waren. Zoals bijvoorbeeld de genezende gedachte: ‘Ik hoef niets te doen.’ Dat wil niet zeggen dat je opeens passief in bed gaat liggen, maar dat je stopt met het steeds maken van plannen en je afstemt op wat de volgende stap zal zijn. Elke ochtend, voordat ik opsta, zeg ik tegen mezelf dat ik niets hoef te doen. Meteen is er een diepe ontspanning. Zo zweef ik door de dag, wetende dat ik altijd op de juiste plaats met de juiste mensen ben, waardoor weer de meest maffe dingen gebeuren.

Onlangs hadden we een chirurg op bezoek. Hij was onder de indruk van de grote verandering bij een van patiënten. ‘Wat is gebeurd, wat heb je gedaan?’
‘Ik ben bij Paul geweest.’
‘Wie is Paul?’, en zo kwam hij bij ons. De hele middag spraken we over wat gezondheid en ziekte is. Hijzelf wilde ook een healing meemaken en was onder de indruk. De ervaring zegt zoveel meer dan duizend woorden. Over één ding waren we het volledig is. Stress maakt ziek, vreugde geneest. Als iemand dankbaar is, kan hij onmogelijk depressief zijn. Wie in vreugde is, maakt zich geen zorgen. In het moment blijven is er nog zo een. Steeds maar het verleden recycleren, of piekeren over de toekomst, zet het lijf onder druk. Maar er is zoveel meer. Als we toch eens wisten hoe machtig we zijn. Ik begrijp nu nog beter de genezende kracht van wat Paul steeds zegt: ‘Eén met de Bron en niets anders!’ Dat is een oefening in vertrouwen. Ik schrijf het allemaal op, hij schenkt de ervaring.

Een ander puntje is om afscheid te nemen van wat je niet langer dient. Dat kan een relatie zijn, een baan waar je eigenlijk geen zin in hebt, vrienden die geen vrienden zijn, of, in mijn geval facebook. Sorry voor alle lieve mensen die degoednieuwskrant.nl volgden, of mijn persoonlijke account. Na het zien van de netflix documentaire: ‘Great hack’ had ik er genoeg van. Wist je dat elke like data is? Algoritmes kennen je beter dan je eigen moeder. Niet alleen jouw data wordt opgeslagen, ook je hele netwerk ligt onder het vergrootglas. Facebook maakt misbruik van ons vertrouwen, met miljardenclaims in het vooruitzicht. Het voelt liefdeloos, daar wil ik geen deel van zijn. Ik kan alleen maar zeggen dat het heerlijk voelt om eruit te stappen. Kom maar gewoon een wijntje drinken.

Ik hoef niets te doen met wat niet met mij resoneert. Ik schrijf in de flow, ik plan de agenda vanuit intuïtie. Ik ga alleen ergens naar toe als er een ‘ja-gevoel’ is. Interviews komen vanzelf, of niet. Het is vakantietijd, de perfecte periode om te oefenen in het ‘niets doen’. Je hoeft alleen maar te bestaan en je te laten leiden, waardoor je steeds meer voeling krijgt met jezelf. Wat kan er meer genezen dat dit? Dan puur het licht zijn dat je bent?

Genezen is ook blij maken, elkaar het beste toewensen, en dan kom ik uit bij Roy. Ik zou willen dat ik zijn dankbaarheid in een pakketje kon stoppen en dat kon doorsturen. Dankzij de lieve donaties heeft hij ook nog wat kleren op de uitverkoop kunnen kopen. Ondertussen is Roy een beetje bijgekomen, en staat hij ingeschreven bij allerlei uitzendbureaus. Ik heb goede hoop dat hij deze week een baan vindt. Het verschil met aankomst en nu is enorm. Hij straalt iets uit dat er voorheen niet was, mede dankzij onze betrokkenheid. Dit heeft zoveel gedaan, met mij, met Roy, in het veld.

Ja, de wereld is aan het veranderen. En er is nog meer goed nieuws. Marianne Williamson is in opkomst en wint aan populariteit als presidentskandidaat. Zelfs als ze niet wordt gekozen, dan maken mensen wereldwijd kennis met het gedachtegoed van vergeving, van liefde, delen, oude pijn genezen, en politiek vanuit het hart. Laat je inspireren door dit korte interview met Trevor Noah. youtube.com/watch?v=oTO-BsdRO1w

We hebben allemaal de keuze waar we in meegaan en waar niet, en ondertussen regelt het leven het zich allemaal vanzelf. Ik hoef niets te doen, ik hoef alleen maar liefde te zijn.

Liefs, Lilian

Op degoednieuwskrant.nl staan nog meer berichten waar je blij van wordt.

Lees hier de eerste nieuwsbrief over Roy. Het is nog steeds werk in uitvoering. We hopen een kamer te vinden. Alle donaties zijn welkom. Dankjewel! :jijbenteenwonder.nl/index.php/blog/77-het-verhaal-van-roy
Spirituele Zaken Limburg: NL31ABNA0492460078, BIC: ABNANL2A
Of: L Ferru, NL 73ABNA 0565 527967 (onder vermelding Angelfonds)

https://jijbenteenwonder.nl/
https://www.degoednieuwskrant.nl/