Het sprookje van de dood, Ontmoeting met Pim van Lommel en Paul

Het sprookje van de dood, 
Ontmoeting met Pim van Lommel en Paul
2 april 2019 / Lilian Ferru

Pim van Lommel

Lieve mensen,

Ken je dat, dat het verleden opeens opduikt? Dat heb ik sinds kort, toen ik besloot om Paul te interviewen over de dood en bijna dood (BDE). Een aantal weken eerder had ik er weer eens een boek over gelezen. Zowat gelijktijdig kwam er een nieuwsbrief langs, over een lezing met Pim van Lommel, in Roermond. Als hij dan toch in Limburg is, misschien is er dan wel gelegenheid voor een interview? In mijn mail stelde ik Pim van Lommel zelfs voor om Paul wat vragen te stellen. Met dit soort dingen ben ik altijd heel voorzichtig, maar dat had niet gehoeven. Door het strakke schema, gaat het allemaal niet door.

Ooit, een jaar of zeven geleden, heb ik een lezing voor Pim van Lommel in Heerlen georganiseerd. Hij had Paul toen graag willen ontmoeten, maar net deze ene keer was Paul er niet bij. Toch werd het een indrukwekkende avond. Ik herinner mij de zachtaardigheid van Pim van Lommel, het geduld waarmee hij iedereen te woord stond, maar vooral de liefde die van hem af straalde. In die tijd was ik nog heel erg boos op wat er allemaal was gebeurd, en had ik geen hoge pet op van de heren medici. Pim van Lommel veranderde dat beeld in een klap en gaf mij mijn vertrouwen terug.

Okay, dat is allemaal het verre verleden. En ik denk: ‘Ik kan Paul toch zelf wel een paar vragen over dit onderwerp stellen?’ Het interview met Paul over de dood heeft het nodige losgemaakt. In een paar dagen tijd zijn er meer dan 1100 views. Zelf was ik ook een beetje verrast over de wending van het gesprek. Het was de eerste keer dat ik rechtstreeks met Paul over de ziekenhuisperiode sprak, en dan ook nog voor de camera. Het is opvallend hoe Paul met weinig woorden een bewustzijnsniveau beschrijft dat voorbij de menselijke en aardse ervaring gaat.

Het sluit aan bij wat ‘Een Cursus in Wonderen’ leert: dat we hier op aarde in een droom leven. Is het mogelijk dat je een bijna dood ervaring kunt hebben binnen de droom, maar dat er ook ervaringen zijn die alles wegvagen, waardoor je voorgoed ontwaakt?

Er gaat bij mij een poortje open. Na wat denkwerk kom ik inderdaad tot de conclusie dat Paul zich met zijn bewustzijn buiten de droom bevindt. En dat de meeste BDE- ervaringen, hoe mooi en authentiek ook, zich wellicht binnen de droom afspelen. Dan bestaat er nog (bewust en onbewust) het verlangen naar een persoon, naar beelden zoals we dat gewend zijn. Het is wel degelijk mogelijk om deze fase te passeren. Ik denk aan de boodschap van Paul: ‘Eén met de Bron en niets anders.’ Niets anders, betekent dan ook niets anders.

Vanuit de aardse blik ik het heel normaal dat als iemand sterft, je verdrietig bent. Alles heeft zijn tijd nodig. En toch is dat voor Paul nog steeds niet weten wat de waarheid is. In zijn domein kan afscheiding niet bestaan. Waarom treuren? Zijn bewustzijn is al in die mate vergeestelijkt dat dit alles geen betekenis meer heeft. Het is nog steeds het geloof in een illusie.

Ik huil meestal bij begrafenissen. Het komt vooral door de sfeer. En toch zal ik nooit vergeten dat puur gewaarzijn het sprookje van de dood overstijgt. Ik zal nooit vergeten wat Paul mij heeft geleerd, en wat in mij is verankerd door de healings. Ik heb al kennis gemaakt met allesomvattende liefde en eeuwigdurende eenheid. Wat is de kosmos mild voor mij. Ik hoef niet eerst ‘bijna dood’ om te weten dat er niets is om bang voor te zijn. Als er geen angst meer is voor de dood, dan kunnen we het leven ten volle vieren. Dan kunnen we de waarheid aanvaarden dat het Licht, dat jij bent, nooit, maar dan ook nooit kan vergaan. Als je weet dat je onsterfelijk bent, ja…wat dan?

Aanstaande vrijdag is er een lezing van Pim van Lommel. Er is toch nog een afspraak gekomen. Voor aanvang is er gelegenheid tot een gesprekje. Voor de zekerheid neem ik de camera mee, en zie wel wat er van komt. Het verleden is voorbij en toch is er eindelijk de ontmoeting tussen Pim van Lommel en Paul. Het belooft een bijzondere avond te worden. Ik hoop dat jij er ook bij bent.

Liefs, Lilian

Lezing Pim van Lommel: Aanstaande vrijdag. Aanvang 19:00 uur. Royal Theater (grote zaal), Roermond. Meer informatie en aanmelden: www.het-labyrint.com

http://degoednieuwskrant.nl/
http://jijbenteenwonder.nl/