Hartewens voor Roy

Hartewens voor Roy
3 juli 2019 / Lilian Ferru
Lieve mensen,


In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over Roy. Als teenager emigreerde hij naar Florida, omdat zijn moeder met Edwin trouwde. Edwin was gestationeerd bij de Afcent in Brunssum, en werd overgeplaatst. Het leven van Roy liep al niet bepaald over rozen. Zijn vader schold hem de huid vol, was agressief, en onderdrukte het gezin. Er gloorde een nieuwe toekomst, maar Roy kwam van de regen in de drup. Edwin was zo mogelijk nog erger, autoritair, bevelend, zoals dat in het leger gebruikelijk is, maar funest voor een gevoelig vissenkind.

Daar sta je dan in een vreemd land, zonder vrienden, zonder dat je de gebruiken kent. Toch heeft Roy zijn Highschool diploma gehaald. Pas toen begon de ellende echt. Baantjes vinden en proberen de job te behouden. Toen zijn moeder ging scheiden, en er niets anders opzat dan terug naar  Nederland te verhuizen, stond Roy er alleen voor. Zachte lieve Roy, gaat een periode in die zo zwaar is dat een normaal mens allang was afgehaakt. Juist hij, die steeds op zijn kop krijgt omdat het nooit goed genoeg is, blijkt over een uithoudingsvermogen te beschikken waar ik groot ontzag voor heb. Geen geld, honger, ontberingen, afzien, de moed niet opgeven, ploeteren. In de States gelden andere wetten. Een foutje en je ligt eruit. Een keer niet opdagen omdat je afhankelijk bent van vervoer van vrienden, en je wordt ontslagen. Ik was allang omgekeerd, maar Roy houdt het tien jaar vol. Zijn grootste trauma is de sociale dienst. Als hij iets niet wil is het wel om in dit circuit te belanden. En toch zit er nu niets anders op dan terug te komen. Alle mogelijkheden zijn uitgeput.

Ik hou van Roy, ik ken hem vanaf zijn geboorte. Hij is een zachte ziel. Iemand die je het liefst wil behoeden voor de harde lessen van het leven. Ik gun hem zo een goede start. Een gevoel van welkom, met de boodschap dat er mensen in Nederland zijn die zich zijn lot wel degelijk aantrekken. Die betrokken zijn, die over een hart beschikken, die van hem houden, ook al kennen ze hem niet. Al wat je geeft is aan jezelf gegeven.

Ik kan je helemaal niet vertellen hoe ik me voel, hoe ik boven de grond zweef van dankbaarheid. Zoveel fantastische liefdevolle, warme reacties, en donaties die vanuit een gul hart zijn overgemaakt. Roy weet nog van niets. Voor hem is het een enorm verdrietige periode waar hij afscheid moet nemen en een onzekere toekomst tegemoet gaat. Op dit moment leeft hij van een hotdog per dag, uit liefdadigheid. Op het punt van vertrek zijn er geen inkomsten, want er is geen baan. Er is al wat geld van het Angelfonds gestuurd zodat hij deze laatste weken een fatsoenlijke maaltijd krijgt. Hij heeft een goedkoop ticket, waardoor hij bij de overstap in Manchester een dag moet wachten voor de volgende vlucht. Hij zal hier kapot moe, en met zijn ziel onder zijn arm, ontredderd aankomen.

Wat hij nog niet weet is dat een lieve engel van de sociale dienst mij heeft gemaild met de nodige tips. Deze keer zal het anders zijn, er is er licht en liefde. De grote droom is een baan vinden, waar hij zich prettig voelt. Ik kan dat niet uit de lucht plukken, maar wat ik wel kan doen is Roy een hartverwarmend welkom geven. Het verleden kan ik niet wissen, maar ik kan wel mijn medemens vragen om mij te helpen te helpen. Waar het mij om gaat is dat ik Roy wil verrassen met iets dat hij totaal niet verwacht, zodat dit voor hem het startsein wordt naar een beter leven. Ja, er wordt van jou gehouden! Het tij is gekeerd, ook jij hebt recht op geluk. Daar is het Angelfonds voor: zodat je het geloof in het goede niet verliest.

Wat heeft Roy nodig? Wat zou ik me wensen in zo’n situatie? Wil hij werk vinden dan moet hij mobiel zijn. Ik heb een autootje op het oog. Zou dat niet fantastisch zijn als dit te verwezenlijken is? De vraagprijs is 1000 euro. Ik zou hem ook graag een zakcentje willen geven, zodat hij een beetje adem heeft. Al is het maar om de eerste weken door te komen.  Elke donatie is welkom. En misschien, als je tijd hebt, kun je mij een mailtje sturen met een hartenwens voor Roy, zodat ik een slinger van liefde voor hem kan maken. Dat zal zoveel pijn verzachten. Hoe zal hij gaan slapen, de eerste nacht in Nederland? Alles mijn wens uitkomt, met een geluksgevoel dat hij in jaren niet heeft gehad. Ik zou er zo van kunnen huilen.

Niemand wil verloren zijn in deze wereld. Als één ziel oplicht, worden we allemaal opgetild. Als één mens wordt genezen, worden we allemaal genezen. Als één persoon geluk ervaart, voelen we dat allemaal in het collectieve veld. Mag ik jou vragen om samen met mij onze vleugels te slaan om Roy? Deze ene mens, deze wanhopige jongeman, die wij met onze liefde kunnen optillen.

Dankjewel, dankjewel…

Liefs, Lilian

Lees hier de eerste nieuwsbrief over Roy: jijbenteenwonder.nl/index.php/blog/77-het-verhaal-van-roy

Spirituele Zaken Limburg: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Of: L Ferru,NL 73ABNA 0565 527967 (onder vermelding Angelfonds)


Heb je misschien een tip voor een baan of een woning, regio Heerlen? Alles is welkom.

Op de foto: Roy, vlak voordat hij naar Florida verhuist.