Wat is genezing? Genezing is blij maken.

Wat is genezing?
Genezing is blij maken
26 juli 2019 / Lilian Ferru

Lieve mensen,

Na de hitte van de afgelopen dagen vallen er helende druppels uit de hemel. De aarde zucht in dankbaarheid. Het is alsof de natuur juicht. Soms maken we extreme dingen mee, en dan opeens rommelt en dondert het, en daalt manna op ons neer. Dan is er weer voedsel, geestelijke voeding, waardoor we met frisse blik de wereld inkijken. Zo is het ook Roy vergaan. Ik mag wel spreken van een wonder, en dit dankzij de liefdevolle betrokkenheid en donaties van mensen die hem helemaal niet kennen, maar toch met hem begaan zijn. Wat houd ik van jullie, wat ben ik dankbaar. Wat is Roy dankbaar. Maar eerst het verhaal, de update.

Zoals ik al had voorzien was Roy helemaal de klust kwijt. Alles waar hij voor had geploeterd viel in duigen. Zijn leven in Florida hield op. Er was geen baan, geen geld, en dat nadat hij tien jaar heeft afgezien. Als je niets hebt, moet alles goedkoop. Dus ook het ticket. In Manchester moet hij bijna een dag wachten voordat hij verder kan reizen naar Schiphol. Hij is verdrietig, ontredderd, weet niet wat hem hier te wachten staat. En dan verliest hij ook nog eens zijn portemonnee, met zijn verblijfsvergunning en zijn rijbewijs. Kapot moe valt het uit zijn broekzak, en hij heeft het niet in de gaten. Het is de eerste tegenslag in Nederland, waardoor hij nog meer in de wanhoop schiet.

Het plan is dat hij na aankomst bij mij langs komt. Ik mag cadeautjes uitdelen namens al die lieve mensen die mij helpen om te helpen. Waar zijn de woorden om te beschrijven hoe een wanhopige jongeman uitziet? Het eerste dat ik doe is Roy omhelzen en welkom heten. Het tweede is een biertje inschenken. Het derde is om hem tot rust te laten komen. En dan de verrassing: een tv.

Roy weet niet wat hem overkomt, hij slaat zijn armen om me heen. Ik kan de liefde voelen. De tv heb ik voor 180 euro bij de Media Markt gekocht. Maar ik ben nog niet klaar.
‘Wat vond je van de auto waar je van Schiphol mee naar hier bent gereden?’
Hij begrijpt de vraag niet. ‘It’s yours!, van het Angelfonds,’ zeg ik. Op dit moment heb ik gewacht.
‘No…!’, klinkt het verbaasd.
Ik zou willen dat iedereen zijn gezicht had kunnen zien.
Even voor de duidelijkheid, ik heb het niet over een Ferrari, maar over een Opeltje, bouwjaar 2000. Roy is er helemaal gelukkig mee, want nu is hij vrij om een baan te zoeken. En ik kon hem ook nog wat zakgeld geven. De kamer die ik voor hem in gedachten had was achteraf gezien toch wel erg klein. We geven dit iets meer tijd. Roy is tijdelijk ondergebracht bij een gastgezin, waar een slinger ophangt met alle lieve wensen die ik via de email mocht ontvangen. Ik praat met Roy. In een vertrouwelijk momentje vertelt hij wat hij heeft meegemaakt. Hoe hij maanden op de kale keukenvloer sliep, omdat er geen bed beschikbaar was in het huis van zijn vrienden, en hoe hij niets te eten had. Hij is op, moet bijkomen van alle ellende, en toch zijn daar de sprankjes van licht. Alleen al het besef dat mensen om hem geven, werkt zo helend. Nu, na een week begint hij langzaam tot zichzelf te komen. Zelfvertrouwen is zo belangrijk. Hij draagt een bril vanuit zijn tienerjaren. Die is veel te klein en staat hem voor geen meter. Ik stuur hem naar de opticien, Hans Anders, daar is sales. Dat kan nog net met het budget. Een ander mens komt tevoorschijn. Ja, ook jij bent waardevol! Ook jij verdient een fijn leven. Het wordt mogelijk gemaakt omdat het je gegund is.

Wat als het Angelfonds niet zou bestaan? Wat als niemand zich zijn lot had aangetrokken? Dan was de toekomst uitzichtloos geweest. Het Angelfonds is opgericht zodat je nooit het geloof in het goede mag verliezen. Wat wij met z’n allen hebben gedaan is pure genezende energie, met de boodschap dat elk mens er toe doet. We kunnen de wereld niet redden, maar wel een persoon, die een gezicht en een verhaal heeft, een steuntje in de rug bieden.

Genezing is blij maken. Genezing is heel maken. Dat wat we geven is aan onszelf gegeven, omdat wij in de bevoorrechte positie zijn om te geven. Ooit komt elke gave in duizendvoud bij je terug. Daar geloof ik heilig in, omdat het gebaseerd is op een kosmische wet. Voor Roy breken er betere tijden aan, omdat hij gedragen wordt door de liefdevolle energie van ons allen. Als we genezen, geneest alles met ons mee.

De woorden van Roy: ‘Thank you for your kind words, your warm welcome, and heartfelt wishes for a good start returning to the Netherlands. I’m grateful of all that I received, as I don’t take it for granted. I don’t know what to say. I never felt this before. All this warmth and love makes my life turn around to a better future. Because the trust people have in me, I trust life in itself so much more.  I’m speechless. I only can say from the bottom of my heart: thank you, so much.’

Hoe nu verder? Eerst even bijkomen, dan zoeken naar een baan en hopelijk een plek om te wonen. Maar iets heel belangrijks is gedaan: dat is iemand welkom heten  en een warm bad van liefde geven na alle ontberingen. Als je het mij vraagt is geven het mooiste wat er is. Het licht heel de wereld op.
Na regen komt zonneschijn, na wanhoop is er hoop. Dankjewel voor alle wonderen. Dankjewel dat jij dat licht bent, dat begaan is met het lot van je medemens.

Ik hou van jou…

Liefs, Lilian

Lees hier de eerste nieuwsbrief over Roy. Het is nog steeds werk in uitvoering. Alle donaties zijn welkom. Dankjewel! :jijbenteenwonder.nl/index.php/blog/77-het-verhaal-van-roy
 
Spirituele Zaken Limburg: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A
Of: L Ferru, NL 73ABNA 0565 527967 (onder vermelding Angelfonds)
Heb je misschien een tip voor een baan of een woning, regio Heerlen
 

https://jijbenteenwonder.nl/

https://www.degoednieuwskrant.nl/