De Oplossing Van Alle Wereldproblemen

De Oplossing Van Alle Wereldproblemen

26 augustus 2021 / Door Lilian Ferru

Een nano seconde van je tijd…

Lieve Jij,

Laatst kwam ik iemand tegen die zich nogal inzet voor, laten we zeggen, de wereldvrede. Hij strijdt tegen het onrecht, wat ik natuurlijk fantastisch vind, maar wat me ook nogal vermoeiend lijkt.
‘Als de mensen één dag zouden opstaan, dan was het afgelopen met alle flauwekul,’ zei hij fel.
‘Volgens mij is een half uur ook al voldoende,’ zei ik kalm.

Hij bedoelt met ‘opstaan’ waarschijnlijk dat we met spandoeken door de straten moeten marcheren, of op de barricades moeten klimmen. Sorry, ik zit liever met een kat op de schoot te chillen in mijn tuintje. ‘Er zijn zóvelen die op de hoogte zijn en níets doen!’ roept deze kennis wanhopig uit. ‘We móeten állemaal wat doen!’

Ik heb juist geleerd dat de diepste spirituele wijsheid, het besef is dat je niets hoeft te doen. Je hoeft alleen maar alles wat je dwars zit, waar je zorgen over maakt, waar je bang voor bent, uit handen te geven. Daarmee ga je in de overgave en stel jij jezelf onder leiding.
Je hebt handen om te handelen. Dat is iets anders dan ‘doen’. Jij bent de uitbreiding, het doorgeef kanaal. Alles gaat moeiteloos, omdat je het door je heen laat gebeuren. Je bent in vertrouwen, omdat je geen plannetjes hoeft te bedenken, maar alleen maar beschikbaar hoeft te zijn.

Steeds vaker hoor ik dat boodschap van Paul wordt doorgegeven. ‘Ik ben één met de Bron en niets anders!’ Deze zin spreidt zich uit als een lichtveld. Hoe meer mensen dit denken en hierop afgestemd zijn, hoe krachtiger de symfonie van liefde en het lied van dankbaarheid.

Veel e-mails die ik ontvang, zijn dankbetuigingen, waar ook verteld wordt hoeveel houvast deze ene zin geeft. Het versterkt het vertrouwen. Het doet je herinneren dat jij in heiligheid leeft, het maakt dat angst naar de achtergrond verdwijnt, en ook dat je helder bent in wie en wat je bent.

Geregeld kijk ik naar (Nederlandse) interviews over bewustwording. Ook hier kom ik de zin van Paul tegen: ‘Eén met de Bron en niets anders’, vat inderdaad alle spirituele wijsheid samen. Meer woorden heb je eigenlijk niet nodig. Via, via zijn er ook verhalen van een tante, een buurvrouw, een vriendin, die dit dagelijks voor zichzelf herhaalt. Het zijn mensen die nog nooit naar een healing zijn geweest en toch bereidt het zich uit. De inktvlek, het sneeuwbaleffect, de kracht van het veld.

Als ik dit aan Paul vertelt, reageert hij alsof het de normaalste zaak is. Hij maakt een handgebaar. ‘Dit is groter dan je denkt’. Hij maakt een weids gebaar met zijn hand. In de lucht, naar de zijkant, de grond. ‘Het is overal, en zal alleen maar groter en krachtiger worden,’ vertaal ik hardop.
‘Ja’, zegt Paul.
‘Schatje, meer en meer mensen nemen het over. Straks weet niemand meer dat dit oorspronkelijk van jou afkomstig is.’
Paul straalt. Dat is juist de bedoeling!

Mag ik even fantaseren? Wat als deze eenvoudige zin vertaalt wordt in alle talen? Zoveel om te onthouden is het niet. Wat als dit het collectieve bewustzijn binnenkomt? Wat als dit de mantra wordt voor alle aardbewoners? Dan zijn alle problemen van de wereld opgelost.

Wat als jij bij alles wat je meemaakt, in gedachte houdt dat je één bent met de Bron? Je laat je niet langer verleiden door allerlei onzinverhalen. Je weigert om je buiten de waarheid te begeven. Dan kan ook jij zaadjes planten. Alles is immers met alles verbonden. Wie zich verbonden voelt met de Bron, laat zich niets wijs maken.

Met een verhoogd bewustzijn komt vanzelfsprekend de vreugde, de glimlach, en het zelfvertrouwen. Blij zijn, een gelukkige leerling zijn, dat is wat de bedoeling is. Dan zijn we ook niet meer bevattelijk voor stemmingmakerij. Stel je voor dat je alle verhalen terzijde schuift. Bij elke uitdaging denk je er alleen maar aan dat jij liefde bent. Dat Liefde jou schiep als Zichzelf. Ik beloof je dat er wonderen gebeuren.

Neen, we hoeven geen half uur met z’n allen in de weerstand te gaan tegen dat wat is. We kunnen ja zeggen tegen het nu. Terwijl ik de kat op mijn schoot aai, kan ik innerlijk afgestemd zijn. Dan laat ik alle controle los en alle toekomstverwachtingen varen. We hoeven slechts met een meerderheid de eenheid met de Bron te ervaren. De schaduwwereld zal verdwijnen. En er zullen dagen zijn dat je danst van dankbaarheid, dat je zingt van vreugde, en dat je het leven als overvloedig ervaart. Dat vraagt niet veel tijd, dat vraagt één nanoseconde van oprecht geloof.

Meer niet (en ook niet minder),

Liefs Lilian.

De volgende healing van Paul, op zondagmiddag 12 september. Na afloop is het chillen aan het zwembad. Goddelijke tijd met gelijkgestemden en genieten van een hapje en drankje. Lekker weg in eigen land, maar dan net even anders. Bij mooi weer zitten we buiten op het terras, met uitzicht op een prachtige tuin. Neem gerust je badkleding mee. Reserveren: info@jijbenteenwonder.nl

Roos van Hoop: Er is weer een kleine oplage beschikbaar. Je kunt het sieraard bestellen via: www.jijbenteenwonder.nl

Het staat je vrij om deze nieuwsbrief te delen.

Voor een aantal mensen is er de komende tijd  gelegenheid voor een prive- healing. Meer informatie: info@jijbenteenwonder.nl

Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Dankjewel voor de liefde die jij bent.
Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen.
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening:
IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Healing Paul: Zondagmiddag 12 september, aanvang 13:00 uur

Healing van Paul, 12 september in Brunssum

Onze website: jijbenteenwonder.nl
Email: info@jijbenteenwonder.nl

Onze locatie: Chill Out House, van Benigna Consten. Brunssum (ZL) Het is ook mogelijk om op deze prachtige plek, tegen gereduceerd tarief, te overnachten. benigna.nu

Interview met Paul over genezing:  youtube.com/watch?v=_voLM-cH30A

Video: ‘Och laat maar’
https://www.youtube.com/watch?v=LgOe8n9yMoc&ab_channel=LilianFerruProductions

Video: Wat is normaal?
https://www.youtube.com/watch?v=-ascmE-AEas&ab_channel=LilianFerruProductions

Video: De kracht van je eigen plek
https://www.youtube.com/watch?v=V-e7UEKoYUk&ab_channel=LilianFerruProductions

https://jijbenteenwonder.nl/

https://www.degoednieuwskrant.nl/