De nieuwe mens maakt zich op voor de toekomst

De nieuwe mens maakt zich op voor de toekomst

22 november 2022 / Door Lilian Ferru

Laten we onszelf bevrijden van het verleden

Lieve Jij,
 
Als je vanuit het platteland naar de grote stad reist, dan is dat best een dingetje. Ik heb geen enkel probleem om een vakantie te boeken naar Sardinië, maar een uitstapje naar Amsterdam is van een heel andere orde. Al is het maar om het gedoe met parkeren.
 
Maar goed, ik ben natuurlijk een wonderdoener en de kosmos regelt het zodanig dat ik, waar dan ook, gratis en net zo lang als ik wil, kan parkeren, zelfs midden in de stad waar mijn broer Chera woont. Het is de eerste keer dat ik hem na dertig jaar ontmoet. Zijn woning staat vol bloemen, overal branden kaarsen. Hij in pak, ik die in zijn armen val. Zo blij om hem te zien, alsof het nooit anders is geweest. Zo liefdevol, ik zo blij, zo happy. Pff, zó dankbaar…familie…
 
Daarna volgen twee intensieve dagen met training in het nieuwe opstellen. Ongelooflijk wat ik heb ervaren. Bijna bizar hoe haarfijn het veld werkt. In tegenstelling tot de klassieke manier, wordt hier niets gezegd. Geen zinnen, zoals: ‘Jij bent mijn vader, ik ben je kind.’ Of: ‘Dit is niet van mij, ik geef het terug aan jou.’ Niets van dit alles. Je vraagt aan iemand of hij (of zij) een thema, een verborgen verhaal, een ouder, of iets anders, wil representeren en het komt vanzelf in beweging. Je kijkt alleen. Door het te zien, is het geen geheim meer. Dit is zo bevrijdend, heeft zo’n impact op iedereen die met jou verbonden is.
 
De oude mens was een slaaf, een slachtoffer, gericht op plicht, aanpassing, sociaal gewenst gedrag en voor al getraumatiseerd door het liefdeloze. Dat is steeds generaties lang doorgegeven. Wat overblijft is de hunkering, dat er ooit van ons gehouden wordt. De nieuwe mens is geen bedelaar. Hij komt in al z’n glorie tevoorschijn, zonder maskers, zonder behoefte. Hij heeft de moed om te kijken naar het verleden, naar de patronen. Hij gehoorzaamt niet meer aan de stompzinnige ideeën van anderen. De nieuwe mens heeft geen pantser meer nodig. Moraal wordt vanuit zijn eigen ervaring geboren. Hij zal echt en authentiek zijn en zijn eigen waarheid volgen. Zijn gebed zal hij in de wind vinden, in de maan en de sterren. Hij is altijd in dialoog met de Bron, het liefdevolle dat zijn Oorsprong is, dát waar we allemaal vandaan komen. In plaats van behoeftig te graaien naar elke kruimel sympathie, gaan we de liefde schenken door het uit te breiden.

Neen… we zijn geen bedelaars, we zijn overvloed.  
 
Het is iets dat Paul steeds heeft laten zien: oordeelloze oneindige liefde, het eren van het heilige in elk mens. Hij kuste iedereen de hand. En hij is er. Er zijn zoveel tekens, signalen. Paul had iets met techniek. Het is dus niet zo vreemd dat hij op deze manier zijn aanwezigheid kenbaar maakt.
 
Als ik mijn vragen voor het interview van Olette Luitwieler voorbereid, gaat twee keer de telefoon. Niemand aan de lijn. Dan rinkelt nog een paar keer de bel, niemand aan de deur. Lampen beginnen te flikkeren. Ugh? Schatje, wat wil je me zeggen? Als ik bij Olette ben, is er een mooi gesprek. Ik spar een beetje. Zij zegt dat het IK niet bestaat en dat ‘Een Cursus in Wonderen’ een dualistisch leer is. Ze is er klaar mee. Leg me dat eens uit. ‘Dat is bijna niet in woorden te vatten’, zegt Olette.
‘Ja, maar, ik zal me toch van taal moeten bedienen. Ik kan me nu wel telepathisch met jou verbinden, maar daar heeft de kijker niets aan.’ En zo gaat het door. Met humor, en ook hier en daar mijn moeite met het begrip dat wij niet eens bestaan. Daar kan ik niet helemaal bijkomen.
 
Als ik thuis ben blijkt, helaas, balen, dat er nagenoeg niets is opgenomen. De camera’s lagen de hele dag in de auto en het vroor zowat. Het is waarschijnlijk de condens geweest, geen idee. Maar achteraf gezien had ik het kunnen weten. Paul…
 
Alle avonturen beginnen een beetje te bezinken.Vrijdag, (de retraite), is aangepast naar een middag, in plaats van een hele dag. Daardoor zijn er een paar plaatsen vrij gekomen. We gaan met een aantal vrouwen thema’s uitdiepen, opstellingen doen, jou in een staat van verwondering brengen, waarna alles mag oplossen in de healing van Paul.  
 
En o ja, ik was vandaag in Maastricht. In boekhandel de Dominicanen, in gesprek met de directie. Binnenkort is mijn nieuwe boek aldaar te koop. Ook wordt er in januari een boekhandel in Heerlen geopend. Ik ben uitgenodigd om een presentatie te geven. De eerste reacties op: ‘Paul, de man die uit zijn hersenen zakte’, zijn bijzonder lovend. Mij kun je geen groter compliment geven als dat het boek je emotioneel raakt en dat gebeurt dan ook. Het is een verhaal van hoop.
 
Laten we de nieuwe mens zijn, die niet meer gelooft, maar wéét en lééft. Laten we angst de deur uit bonjouren. Rot jij maar lekker op. Ik laat geen moment van mijn kostbare tijd verpesten door zorgen. Ik vertrouw. Ik leef en beweeg in volmaakte heiligheid, zoals de Cursus dat leert. Laten we niet meer bang zijn om te voelen. De nieuwe mens heeft de geur van liefde in zijn bewustzijn. We kijken nog één keer naar wat is geweest, zodat het gezien wordt. Daarmee is het verleden voorbij. De nieuwe mens wordt in elk ogenblik geboren. Fris, nieuwsgierig, opgewonden als een kind en vooral blij en dankbaar. We reiken verder dan wat ons is aangeleerd. Terwijl jij dit leest, ben je al niet meer de persoon die je een seconde eerder was. Alles is altijd nieuw. Wat er ook is, het mag er zijn.
 
Welkom in de wonderstaat, dáár waar het leven eeuwig is.
Jij bént het leven! Jij bent alles!
 
Liefs, Lilian
 
Vrijdagmiddag, 25 november is er een samenkomst met een aantal vrouwen. We gaan de diepte en hoogte verkennen en kijken naar wat er speelt in je leven. We settelen ons voor het haardje in de Tempel van Paul. Met een drankje en hapje. Het is kort dag, maar als je voelt dat je erbij wilt zijn, stuur me een mailtje voor meer informatie. Locatie is in Heerlen. Aanvang 13:00 uur.
 
Aanbevolen: Wil je even uitwaaien, heerlijk wandelen in de natuur met al haar pracht en praal? Ik beveel je van harte B&B ‘de Spaanse Aak’ in Ulestraten aan. Met een heerlijk ontbijt met streekgerechten en van alle luxe voorzien. Midden in het groen, met schaapjes in de wei en toch dichtbij Maastricht, Valkenburg, Aken, met kerstmarkten waar je zelfs kunt schaatsen. Het is ook heerlijk wandelen in de omgeving, in de kleurrijke bossen. Gastvrouw Inge heet je van harte welkom spaanseaak.com
 
Video: Ik vertel over de onzin van alle onzinverhalen.  youtube.com/watch?v=4CNdXZ6C-SM&ab_channel=LilianFerruProductions
 
Liefs, Lilian

De Roos van Hoop is het perfecte cadeau voor elk moment. Er is binnenkort weer een kleine oplage beschikbaar. Bestellen kan via jijbenteenwonder.nl, of per email info@jijbenteenwonder.nl 

Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Dankjewel voor de liefde die jij bent.   
Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen. 
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Nu verkrijgbaar: Paul, de man die uit zijn hersenen zakte.

In dit boek vertelt Lilian Ferru over wat ze heeft ontdekt na het overlijden van haar grote liefde. Pauls kostbaarste geschenk aan de wereld was en is, de boodschap dat we één zijn met de Bron en niets anders! Lilian vertelt openhartig over haar ontdekkingen over leven en dood, rouw en vreugde, het denken en de stilte.

Dit boek gaat ook over jou, over waar je staat in de wereld, over opvoeding en conditionering. We hebben inzicht nodig, zodat we niet in verwarring worden gebracht door de waanzin van de wereld. We zijn hersenmensen, slaaf van ons verstand, maar wat als we uit ons denken zakken? Alleen wat werkelijk is blijft. Laat je meenemen op een avontuur met een verhalenvertelster, die je uitnodigt om met haar om het vuur te zitten.  
 
Luister, ben stil, lees dit boek…  

Te bestellen via Uitgeverij Piramidions of via je eigen boekhandel in je buurt.

https://jijbenteenwonder.nl/

https://www.degoednieuwskrant.nl/