Ook jij kunt genoeg geld hebben.. / Irene Verweij

Ook jij kunt genoeg geld hebben..
26 oktober 2019 / Door Irene Verweij

 

Wil niet iedereen genoeg geld hebben en zonder financiële zorgen leven?

Helaas ervaren veel mensen hun financiële situatie als stressvol. Ze voelen zich klemgezet door hun financiële lasten, waardoor ze bepaalde stappen in hun leven niet durven zetten. Hoe dat komt? Er heerst veel onbewustheid en onwetendheid inzake geld.

Geld is energie

We leven in een wereld waarin het vooral over tekort en gebrek gaat. Deze twee begrippen gaan over angst. Als je echter naar de natuur kijkt, zie je dat daar de natuurwet van overvloed heerst. Als de lente er is, bloeit alles uitbundig, zonder terughoudendheid. Overvloed is een natuurwet en is ook werkzaam in ons leven. Er hoeft dus ook in jouw leven geen tekort te zijn aan geld.

Geld is geen materie. Geld is energie. Geld is gematerialiseerde energie. Hier bedoel ik mee dat het veel meer is dan alleen wat bankbiljetten en munten. Je kunt geld zien als een spiegel die de buitenwereld je voorhoudt. In deze spiegel kun je een aantal dingen ontdekken.

Ontdek je onderliggende overtuiging

Het is het belangrijk te beseffen welke onbewuste overtuigingen je hebt ten aanzien van geld. Vind je dat geld niet gelukkig maakt? Of dat geld stinkt? Onderzoek hoe jij over geld nadenkt. Als jij vindt dat geld stinkt, zal je niet gauw veel geld in je leven naar je toe kunnen trekken. Als het jouw overtuiging is dat je het niet waard bent, zal je bankrekening leeg blijven.

Hoe verander je je overtuiging?

Als je erachter komt dat je een ondermijnende overtuiging over geld erop na houdt, is het belangrijk daarmee aan de slag te gaan. Kijk allereerst eens waar deze overtuiging vandaan komt. Zei je moeder vroeger altijd tegen je ‘wie als een dubbeltje geboren wordt, nooit een kwartje wordt?’

Hebben jouw ouders de overtuiging dat er nooit genoeg was? Misschien was er ook letterlijk niet genoeg? Als je erachter komt dat je de standpunten van jouw ouders geïnternaliseerd hebt, is dat goed nieuws. Je hoeft deze dan alleen maar om te buigen in een gezondere overtuiging. Bijvoorbeeld: ‘ik mag genieten van genoeg geld’ of ‘ik geloof in overvloed’ of iets wat bij jou resoneert. Herhaal deze zin regelmatig, iedere keer wanneer je in contact komt met geld, zodat je je  onderbewustzijn herprogrammeert.

Jouw eigen ervaring helen

Als je erachter komt dat het je eigen beperkende overtuiging is, ga dan met je aandacht naar de gebeurtenis of situatie waardoor deze overtuiging in jouw leven kwam. Kijk er goed naar. Voel je de angst die met de situatie samenhangt?

Doorvoel deze helemaal. Weet je nog; voelen doen we niet in ons hoofd maar in ons lichaam (keel, borst en buik) Ga daar naar toe met je aandacht, als je aan die bepaalde situatie terugdenkt. Adem rustig door en laat de angst omhoogkomen. Doorvoel deze helemaal. Voel hoe hij opkomt en uiteindelijk weer weg gaat. Rondt dit af door tegen jezelf te zeggen: ‘Ik ben veilig, er is altijd genoeg geld’ of woorden die bij jou resoneren.

Hoe je rekeningen te betalen?

Energie bestaat pas, wanneer ze in beweging is. Hetzelfde geldt voor geld; als je wilt dat het stroomt, zul je er dus wat mee moeten gaan doen. Hoe je dit doet is belangrijk. Als je een rekening op de deurmat ziet liggen, houdt jezelf dan in de gaten. Veel mensen maken de envelop met een diepe zucht open en balen van het bedrag dat ze nu weer moeten betalen. Je voegt dus negatieve energie toe aan het fenomeen geld; hierdoor blokkeert de stroom.

Als we willen dat geld gaat stromen, oefen je dan in blijdschap als je een rekening ontvangt. Denk dankbaar aan de organisatie die je vraagt te betalen voor zijn diensten. Dankzij de energieleverancier heb jij de hele winter in een fijn warm huis mogen doorbrengen. De restaurantrekening betaal je met vreugde, omdat je dankbaar bent voor de heerlijke maaltijd en gezellige avond die je in het restaurant hebt mogen doorbrengen. Voel je wat een verschil dit kan betekenen in jouw verhouding tot geld?

Net zoals je dankbaar bent voor de geleverde diensten van iemand en de bijbehorende rekening met een vrolijke glimlach op je gezicht betaalt, ontvang je ook geld met graagte. Je bent dankbaar voor de persoon die jou betaalt en geniet ervan. Als iets echt en in dankbaarheid ontvangen wordt, geef je de ander hiermee een onbetaalbaar cadeau terug.

Vertrouwen in overvloed

Omdat geld energie is, neemt het niet af wanneer je iets betaalt. Het bedrag op je bankrekening neemt natuurlijk wel af, maar vertrouw er maar op dat het vanzelf weer op een andere manier wordt aangevuld. Hoe? Doordat jij iets met zuivere intentie betaalt, zet je de energie in beweging; ze moet dus wel weer bij je terugkomen. Heb vertrouwen dat het universum voor je zorgt en blijf geloven in overvloed.

Uiteraard pleit ik hier niet voor consumentisme.

‘Ja maar, ik zet de energie dan toch in beweging,’ hoor ik je nu vragen.

Veel mensen zetten hun onbehagen in het leven om in een dwang om spullen te kopen. Dat is heel wat anders dan je rekeningen betalen en af en toe eens iets kopen wat je echt nodig hebt!

Een mooie meditatie die je regelmatig kunt doen is deze:

Adem rustig door,

plaats je voeten op de grond,

voel je voeten en laat boomwortels uit je voetzolen Moeder Aarde in gaan,

laat vervolgens uit je stuitje een koord diep Moeder Aarde ingaan,

voel hoe je stevig verankert bent op de aarde,

ga nu met je aandacht naar je energetische hart (deze zit in het midden van je borstkas, ter hoogte van je fysieke hart),

zet deze open zoals een bloem zich opent,

visualiseer dat geld naar je toestroomt uit alle hoeken van jouw omgeving,

in golven komt het naar je toe,

doe dit net zolang totdat het genoeg is,

voel de dankbaarheid voor zoveel overvloed,

sluit de meditatie af door een paar keer diep door te ademen en het contact met Moeder Aarde te voelen middels de wortels en het koord.

Ik wens je een aardse reis vol overvloed toe!

Irene Verweij
www.schoolvoorlichtwerk.nl

https://www.lichtwerkersnederland.nl/