Je hart en je pijn zelf helen / Tamara Beekmans

Je hart en je pijn zelf helen
November 2019 / Door Tamara Beekmans

 

Be the healer that you are, but first heal yourself

Jij bent het namelijk waard dat je hart geheeld wordt, dat je weer verbonden bent met je onvoorwaardelijke liefde. En dat is iets wat je alleen zelf kan doen. Bereid zijn dit proces aan te gaan, zodat jouw liefde weer kan stromen.

Want alleen dan, kan jij met heel je hart van jezelf en vervolgens van iemand anders houden.

Het ego wat zo nu en dan de verleiding niet kan weerstaan om toch even te gaan oordelen of bang te worden, vast te zitten in gedachten, uit het lichaam te vluchten of om medelijden te vragen, worstelt zo met zichzelf.

Keer op keer de tegennatuurlijke beweging maken om niet van angst of pijn weg te lopen, maar om deze vol aan te kijken is niet niks. Het vraagt moed en kracht. Het vraag om deze keuze te maken.

De lessen van het moment zijn die van verandering van oude overlevingspatronen. Die doen pijn.

We mogen gaan zien hoe we reageren op innerlijke pijnen, op zelfafkeuring, op zelfafwijzing, op zelfveroordeling, op faalangsten, op eenzaamheid en daar, te midden van deze innerlijke stormen, toch andere keuzes te durven gaan maken..

Dan kan het zijn dat je opnieuw op de proef wordt gesteld, juist als je sterker gaat worden, of iets krachtigs en groots doet voor het grote geheel. Juist dan word je dikwijls uitgedaagd en enorm op de proef gesteld door interne (wat je nog niet geheeld hebt) of externe tegenkrachten (vanuit het oude bewustzijn/oude denkpatronen van jezelf of anderen die je spiegelen) die je op de proef stellen en je tegenwerken waardoor je werkelijk je kracht gaat voelen en deze bewust moet gaan inzetten, verbonden met je hart. Hoe sterker je wordt, hoe groter je beproevingen worden, ook in de wereld. Dit gaat de rest van je leven door, tot je op een punt uitkomt waar je in een soort neutraliteit komt. Het bijzondere fenomeen van loslaten en doorleven vraagt veel van ons onbewuste ego op weg naar een hoger bewustzijn.

Als je het voor elkaar krijgt je normale verdedigingsmechanisme niet te gebruiken, dan zul je eerst eventjes in een stevige onbalans terecht komen.. om daarna weer echt in balans te komen, losgeweekt van je oude patronen die nu niet meer passen maar ooit je zo dienstbaar waren. Interne veiligheid creëren gebeurt op dat moment.. Daar, in die korte onbalans zit je werkelijke ware gevoel. In het even niet weten moet je wel gaan voelen; je kracht, je zijn, je intuïtie, je grootsheid, je moedigheid. Onderdruk deze niet en laat deze vanuit je licht de wereld inkomen.

Blijf naar binnen gericht met je aandacht, totaal in verbinding met jezelf en voel dát wat geheeld mag worden en ga het elke keer met kleine stapjes aan. Maak het behapbaar.

Je leert op een gegeven moment jezelf te begeleiden in je (oude onverwerkte) verdriet en eenzaamheid. Maar vooral terug in verbinding te komen met de vrijheid die in jou zit, met de verbinding met wie jij in wezen van nature bent. Jouw grootste kostbaarheid, ben jezelf. Je bent het grootste geschenk voor de wereld door helemaal jezelf te mogen zijn, dan kan de wereld zich ook openen en haar ware zelf tonen.

Hoe meer jij jezelf durft toe te wijden aan datgene wat jij je eigen duisternis noemt, hoe meer je deze leert kennen en hoe meer je uit je schaduwdelen komt. Omdat je er klaar voor bent om gezien te worden door jezelf en anderen vanuit je eigen licht, in de grootsheid die je in wezen bent en bestemd bent om te worden wie je bent vanuit je wezen, je ziel, je spirit, je zielsmissie. Hoe meer jij je dit bewust wordt van jezelf, hoe meer anderen dit licht in jou kunnen herkennen en deze zelf ook aan gaan zetten.

En dan stijgt er een geweldige roep op vanuit jouw ziel – de roep van innerlijk vrij zijn.

Je tijd is gekomen om de volgende stap naar jouw grootsheid te volgen.

Dat gaat stap voor stap, het dient zich vanzelf aan. Wees dan zacht voor jezelf en houd vol.

Als je vanuit je hart leeft, leef je op een goede manier voor jezelf en dan ook vanzelf voor anderen. Dat voelen, die eigen ervaring, dat is je kern. Leer te luisteren naar jezelf, wat zijn je behoeftes, wat zijn je verlangens? Geef dit aan jezelf, wat heb je nodig en regel het met de mogelijkheden binnen je bereik. Dat is je cadeau.

Zet dat vooral door, geef niet op en de beloning komt later. Deze beloning is een hoger bewustzijn, onvoorwaardelijke liefde, geen innerlijke pijnen meer en dit is echte vrijheid.

Tamara Beekmans
vrouwenkrachtacademie.nl