Verder Kijken Dan Het Ego Naar Onze Essentie

Verder Kijken Dan Het Ego Naar Onze Essentie

Door: Kenneth Schmitt – 1 Mei 2024

Wanneer er negativiteit in onze aanwezigheid is, voelen we ons niet in staat vreugdevol en vervuld van vitaliteit te zijn. In ons onderbewustzijn hebben we energetische blokkades gecreëerd die ons onbewust houden van de Bron van onze levenskracht. We hebben de aard van onze aangeboren vitaliteit niet gekend. Hoewel we de vrije wil hebben om te voelen en voor te stellen zoals we op elk moment willen, heeft onze cultuur geen aandacht besteed aan de kwaliteiten van onze levenskracht. Het is de pure expressie van creatieve essentie die voortdurend door ons heen stroomt op de manieren die we kiezen in onze modulatie van de polariteit, frequentie en kracht ervan.

Omdat ons leven tot ons komt door de essentie van ons Zijn, zijn we geschapen om kunstenaars te zijn met onze verbeeldingskracht en hoe we ons voelen. We doen dit allemaal voortdurend, bewust en onbewust. We creëren de schoonheid in ons leven, maar ook alles wat we niet leuk vinden. Door aandacht te besteden aan wat we niet leuk vinden, geven we het onze levenskracht. Het blijft bij ons zolang we er onze aandacht aan besteden.

De sterkste creatieve kracht is ons verlangen, en dit is waar we goed op moeten letten als we een beter begrip van onze eigen aard willen. We kennen van nature de energie die we willen ervaren. Dit is de uitdrukking van onze levenskracht. Het is voor ons allemaal hetzelfde, omdat we allemaal dezelfde essentie van Zijn zijn. Omdat we ons menselijk bewustzijn delen, kunnen we ons bewustzijn openstellen voor het bewustzijn van iedereen. Bovendien hebben we allemaal onze individuele interesses en uitingen.

Dit is evenveel van ons script als dat we bij incarnatie krijgen. We zijn losgesneden van het bewustzijn van onze oorsprong en bron, terwijl we niet eens weten dat we voortdurend de kwaliteiten van ons leven creëren. Het is onze levenslange uitdaging om ons bewustzijn binnen te dringen om erachter te komen wat onze essentie is en waartoe we in staat zijn. Terwijl we leven in een zee van bewustzijn gevuld met alle mogelijke ervaringen, bezit en drukt ieder van ons een unieke reeks verlangens uit.

Omdat we een ego-bewustzijn hebben dat los staat van onze ware essentie, moeten we verder kijken dan het ego om onze essentie en de omvang van ons bewustzijn te realiseren. Alleen wijzelf kunnen ons ervan weerhouden alles te creëren wat we nodig hebben of willen. Onze creatieve levenskracht vervult ons voortdurend met zijn aanwezigheid. Het geeft ons de vrijheid om onze realisatiekracht te gebruiken om onze ervaringen vorm te geven en te verlevendigen. We kunnen een nieuwe wereld creëren voor onszelf en voor iedereen die ervoor kiest om zich aan te sluiten bij de levenskracht die we herkennen als onze ware aanwezigheid van bewustzijn.

Kenneth Schmitt

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org

 

♥ ♥ ♥ ♥

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien