Van Situatiegericht Naar Sensationeel Bewustzijn


Van Situatiegericht Naar Sensationeel Bewustzijn

Door: Kenneth Schmitt – 22 September 2023

Als we ons bewustzijn willen uitbreiden tot meesterschap over dit leven, moeten we intentionele regisseurs worden van onze mentale en emotionele processen. We moeten leren ons bewustzijn voorbij het lichaam te richten. We doen dit allemaal als we dagdromen en ’s nachts, maar normaal gesproken sturen we niet wat er in onze dromen gebeurt. We staan toe dat ons onderbewustzijn de indrukken sorteert die het heeft ontvangen door de trillingen van onze staat van zijn tijdens onze wakkere uren. Het brengt dan scenario’s naar boven die resoneren met de energiesignatuur die we voor onszelf hebben gecreëerd door onze verbeeldingen, liefdes en angsten.

In de trance die we ons realiseren als onze empirische werkelijkheid, hebben we geleerd te geloven dat we geen macht hebben om ons leven te sturen. We leven onderhevig aan ons lot, dat we voorafgaand aan de incarnatie hebben ontworpen, evenals aan onze karmische en dharmische creaties, die ons onderbewustzijn gebruikt om ons onze ervaringen te brengen. Onze dromen vinden plaats buiten het egobewustzijn. Het ego moet gaan slapen om ons te laten dromen en de bewuste geest moet zich openen voor bewustzijn voorbij tijd en ruimte om het energiespectrum van de menselijke trance te overstijgen en zich te openen voor een groter bewustzijn.

Als fractals van universeel bewustzijn hebben we vermogens waarvan we ons niet bewust zijn door onze beperkende overtuigingen over onszelf. Vanuit de trillingsgrenzen van de wereld die we als echt hebben herkend, kunnen we ons bewustzijn niet openen voor het hiernamaals zonder bang te zijn alles te verliezen wat we mentaal en emotioneel hebben opgebouwd, omdat we niets weten over wat er voorbij onze gerealiseerde ervaring kan zijn. In het begin is het een avontuur in bewustzijn, waarbij we manieren van leven leren waarvan we hebben geloofd dat ze niet duurzaam of zelfs maar mogelijk zijn.

Onze uitdaging is dat we in het rijk van het goddelijke alleen oneindigheid hebben zonder energetische grenzen. Het gaat de wiskunde en alle operaties van het menselijk denken te boven. Er is alleen weten over alles en we hebben de taak om meer unieke ervaringen te creëren, zoveel als we ons kunnen voorstellen. Dit is een aspect van ons wezen dat voortdurend in overeenstemming is met hoe we onszelf voelen. Alles bevindt zich in ons bewustzijn en manifesteert zich voor ons naarmate we het herkennen en de realiteit ervan realiseren, zoals kwantumfysische experimenten met sub-atomaire entiteiten hebben bevestigd. Elk kwantumdeel van ons lichaam is in wezen een bewust wezen in resonantie met de vibrerende aanwezigheid die we creëren met onze mentale en emotionele processen.

Leven in oneindige liefde en vreugde, terwijl we alles weten wat er gebeurt waar we onze aandacht ook op richten, geeft ons diep begrip en mededogen voor iedereen die gelooft dat hij of zij op wat voor manier dan ook tekortschiet. Zodra we onszelf bevrijden van onze zelfopgelegde beperkende overtuigingen, kunnen we een bewustzijn hebben dat ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Terwijl we leven met controle over alle aspecten van ons leven, hebben we toegang tot de volledige kracht van onze creatieve levenskracht in afstemming op de trillingen van het hart van ons Zijn. Dit is onze verbinding met ons oneindige Zelf. In onze essentie zijn we voorbij tijd en ruimte en hebben we niets nodig dat we hier hebben of zijn. Er is schoonheid en intense vreugde die we kunnen ervaren als werkelijkheid voorbij de menselijke trance.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org