Spirituele vitaliteit in ons leven brengen

Spirituele vitaliteit in ons leven brengen

Door: Kenneth Schmitt – 26 Oktober 2023

Wij zijn geschapen naar het beeld van onze Schepper. Diep van binnen kunnen we dit voelen en weten wat het is. Als we van plan zijn door dit te beseffen als de essentie van wie we zijn, kunnen we onze mentale en emotionele vermogens in combinatie met onze aandacht gebruiken om ons bewustzijn te openen voor onze innerlijke waarheid. Wanneer we ons bewustzijn openen voor ons diepste weten, kunnen we de aard en het doel van ons leven als mens begrijpen. We kunnen begrijpen hoe we een bewustzijnsspel met onszelf spelen.

In het trillingsbereik en de dichtheid van de empirische wereld leven we binnen de grenzen die we voor ons bewustzijn hebben gecreëerd om deze wereld als echt te kunnen realiseren, met niets daarbuiten. Gedwongen door onze zelfopgelegde beperkende overtuigingen over onszelf, is het een vrijwel volledige omsluiting van ons bewustzijn. Het realiseren van onze ware essentie vereist een sterke intentie om ons bewustzijn open te stellen voor een groter bewustzijn en creatief vermogen. Als we de trillingskwaliteit van ons leven beginnen te herkennen, ontstaat er een ander soort bewustzijn. Het is een innerlijk weten dat verder gaat dan gedachten en woorden. We beginnen te beseffen dat alles wat we ervaren in ons eigen bewustzijn wordt gecreëerd. De kwaliteiten van onze ervaringen worden gecreëerd door de energieën waar we aandacht aan besteden en waarmee we ons afstemmen. De vormen kunnen van invloed zijn, maar het belangrijkste is de polariteit van onze aandacht.

Op elk moment zijn we óf overwegend positief, óf meestal negatief. Wanneer we ons bewust zijn van ons innerlijke weten, worden we naar een zeer levensverbeterend perspectief in onvoorwaardelijke liefde geleid. Ons leven wordt gemakkelijk, stressvrij en vervullend. We kunnen voortdurend in een staat van dankbaarheid verkeren. Wanneer er sprake is van stress, komt dat doordat we ons innerlijke weten kwijt zijn. Op elk moment hebben we de keuze om onze aandacht opzettelijk af te stemmen op de trillingskwaliteiten die we het liefst willen ervaren. Dit proces werkt zonder verbinding met ons uiterlijke leven en creëert transcendentie in elk aspect van ons leven.

Vanuit ons ego-bewustzijn kunnen we ons dit niet voorstellen als onze realiteit, en als gevolg daarvan ervaren we het niet. We moeten begrijpen dat er, afgezien van ons bewuste gewaarzijn, niets bestaat, behalve de uitingen van universeel bewustzijn, waaraan we deelnemen. Onze herkenning en afstemming op sommige van deze energieën brengt ze in onze ervaring als werkelijk. We kunnen leren onze aandacht opzettelijk te veranderen en te richten door te oefenen door alleen maar bewust aanwezig te zijn. Naarmate ons bewustzijn zich verdiept, beseffen we dat we eigenlijk alles weten wat we nodig hebben in elke omstandigheid, zolang we er maar niet over nadenken, totdat onze gedachten voortkomen uit ons diepste weten.

Om onze ervaring van het kennen van het verschil tussen leven in afstemming met het bewustzijn van onze Schepper en leven zonder hogere leiding te verdiepen, hebben we de wereld van empirisch dualisme gecreëerd. Deze wereld is zo uit balans geraakt ten gunste van negativiteit, dat ze getransformeerd moet worden, waardoor we ons bewustzijn moeten openen voor een rijk dat volledig positief is en ons moeten afstemmen op energieën die al het leven verbeteren. Deze herschikking van onze persoonlijke vibraties vergroot ons bewustzijn en verandert alles.

Kenneth Schmitt

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org