Reis Naar Het Centrum Van Ons Wezen

Reis Naar Het Centrum Van Ons Wezen

Door: Kenneth Schmitt – 2 oktober 2022

Hoewel we geïncarneerd zijn met een beperkt besef van wie we zijn, ontwikkelen we een zelfidentiteit terwijl we elkaar observeren en met elkaar omgaan. Dit is ons ego-bewustzijn voor dit leven. Het is de persoonlijkheid die we hebben gecreëerd en die we op elk moment kunnen veranderen door ons besef van onszelf te verschuiven. Dit gebeurt het gemakkelijkst wanneer we in staat zijn ons te bevinden op de grens van waken en slapen. Hier is het ego stil. Er gebeurt niets in onze aandacht. We kunnen pure aanwezigheid zijn van uitbreidend bewustzijn. Individueel kunnen we ons verbonden voelen met het bewustzijn van de mensheid dat zich uitstrekt tot in de oneindigheid.

Ons natuurlijk bewustzijn is overal. We hebben geen grenzen buiten onszelf, en we kunnen controle hebben over onze eigen grenzen, door die toe te laten die nodig zijn om een geïncarneerd mens te zijn, en ons tegelijkertijd open te stellen voor oneindig bewustzijn. De trilling op dit niveau van bewustzijn is onvoorwaardelijke liefde, vreugde en absoluut vertrouwen in de realiteit van de leiding van ons hart.

In deze kalme en gemakkelijke ruimte van diepste liefde en creatieve manifestatie kunnen wij onszelf en alle wezens omarmen met onvoorwaardelijke liefde en mededogen voor alle verkeerd gerichte energieën. Als we vibreren op aantrekkelijke positieve energiegolven, met behoud van liefde en vreugde, kan ons perspectief gebaseerd zijn op diep begrip en emotionele gevoeligheid. Wij kunnen het perspectief van elke aanwezige negativiteit veranderen door alleen liefde vast te houden voor de lichtende essentie van alle wezens die we tegenkomen. Wij kunnen ons bewust zijn van alle aanwezige energieën en hun kwaliteiten. Als we ons met een van hen willen inlaten, richten we ons bewustzijn op hun trillingen en stemmen we ons op hen af, of we trekken hen aan om zich op ons af te stemmen.

De voorwaarde om op een hoog niveau van bewustzijn te kunnen leven is dat we ons besef kunnen verschuiven naar wat we werkelijk willen. Het begint met onze intentie om alert te zijn op het trillingsniveau van egostilte. Niets van het ego-bewustzijn dat negatief is, is zinvol. Het is onze eigen creatie, en we kunnen het oplossen met acceptatie, compassievol begrip, en het dan loslaten. Om de meesters van ons leven te zijn, kunnen we onze aandacht verleggen naar het trillingsniveau dat we willen ervaren in de grootste liefde die we ons kunnen voorstellen.

Met voldoende oefening kunnen we de realiteit ervan realiseren, en beginnen we te transformeren naar ons ware Zelf van oneindig Zijn. Dit is onze bestemming, en wij breiden het bewustzijn van de mensheid uit.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org