Onze Beperkingen Herkennen En Overstijgen

 

Onze Beperkingen Herkennen En Overstijgen

Door: kenneth Schmitt – 28 Maart 2023

Omdat we elke persoonlijke ervaring bewust of onbewust hebben gecreëerd, kunnen we leren herkennen hoe we dit doen, en hoe we dit kunnen verbeteren. Onze bereidheid te twijfelen aan onze inherente vermogens heeft ons beperkt tot een leven in dualiteit. Zolang we in twijfel geloven, introduceren we dissonante energieën in onze creaties, waardoor ze zich niet manifesteren zoals we willen.

Er zijn dingen die we kunnen doen om onze twijfel te vervangen door vervulling. We kunnen ons bewustzijn in stappen uitbreiden door ons voor te stellen wat we willen en iets te kiezen dat beter is dan waar we nu zijn. We kunnen beginnen met dingen waarvan we niet helemaal geloven dat ze voor ons mogelijk zijn, maar waarvan we ons geloof kunnen oprekken om ze als echt voor ons te realiseren. Elke vorm van vervulling begint met levensverbeterende liefde en vreugde. Wanneer we ons kunnen voorstellen en voelen dat we heerlijker en bevredigender leven, kunnen we aandacht schenken aan de intuïtie van ons hartbewustzijn en voelen dat we leven in overeenstemming met de vervulling van grotere liefde.

Deze ervaring overstijgt het ego-bewustzijn en opent ons voor een groter bewustzijn van wie we zijn in het oneindige bewustzijn. In deze staat van Zijn is alles mogelijk, want we hebben geen grenzen. We zijn oneindig krachtige scheppers in elke dimensie, maar we kunnen ons niet bemoeien met het bewustzijn van een ander zelf.

Hoewel we al eonen lang onder moeilijke beperkingen leven, zijn we daar niet toe verplicht. Het is vrijwillig. We worden binnen onze beperkingen uitsluitend gehouden door onze eigen overtuigingen over onszelf. Die zitten heel diep en verborgen in ons onderbewustzijn, en worden door ons allemaal gedeeld. Ze zijn gebaseerd op angst en geloof in onze sterfelijkheid. Om ze allemaal op te lossen, kunnen we een acute gevoeligheid ontwikkelen voor ons intuïtieve weten en voelen. We hebben een bewuste verbinding met het oneindige bewustzijn, en om daar toegang toe te krijgen, moeten we onze verbinding realiseren.

Het geloof in onze eindigheid en minderwaardigheid heeft ons kwetsbaar gemaakt voor controle. Maar het is alleen ons geloof dat ons kwetsbaar maakt. Zonder onze aanvaarding van en afstemming op beperking zouden we de energieën ervan niet kunnen ervaren, ook al is die om ons heen alomtegenwoordig. Ons vermogen tot energetische keuze en aandacht kan niet worden aangetast en is de initiator van onze creativiteit in elk moment.

Het ervaren van de vervulling van onze verlangens is een bewuste keuze. We kunnen geloven dat we beperkt zijn in wat we kunnen manifesteren, of we kunnen geloven dat we onbegrensd zijn. Er is geen verschil tussen deze overtuigingen, behalve de resultaten van wat we ervaren. Als we willen leven in de energie van ons hart-bewustzijn, kunnen we beginnen met te geloven dat het mogelijk is en ons dan bewust worden van onze innerlijke leiding, die onze verbinding is met een groter bewustzijn van creatieve vreugde en dankbaarheid.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org