Onszelf Openstellen Voor Een Groter Bewustzijn

 

Onszelf Openstellen Voor Een Groter Bewustzijn

Door: Kenneth Schmitt – 26 Januari 2023

De energie van ons hart-bewustzijn vibreert in een dimensie voorbij het bewustzijn van ons ego-bewustzijn. Dit is de reden waarom onze ego-geest ons niet kan toestaan onze ware essentie te realiseren. Het ego is een kunstmatige entiteit die we hebben gecreëerd om uitdrukking te geven aan aspecten van onszelf die we verkiezen te ervaren. In levensbevorderend bewustzijn kunnen we resoneren met dankbaarheid en vreugde. In deze dimensie kunnen we onze menselijke aanwezigheid zijn, terwijl we leven in de eeuwige aanwezigheid van bewustzijn voorbij de beperkingen. Dit rijk is onzichtbaar voor het egobewustzijn, maar we kunnen alle angsten en behoeften van ons ego bevredigen door ons open te stellen voor een hogere levensvisie die we in ons bewustzijn kunnen uitnodigen. We kunnen meer licht en liefde in onze ervaringen realiseren.

We kunnen vinden waar we het meest van houden door ons te realiseren dat het al van ons is, omdat het zo is. Wanneer we herkennen en beseffen dat het in ons aanwezig is, komt de energie waarvan we houden in onze ervaring. We kunnen de energie ervan ervaren in elke ontmoeting van welke aard dan ook. Ons aandachtig bewustzijn manifesteert haar realiteit voor ons. Waar we het meest van houden is de energie van ons hart-bewustzijn. In resonantie zijn met zijn vibraties kan ons bewustzijn openen naar een uitgebreider niveau, een hogere dimensie. De verlangens van ons hartbewustzijn zijn de gedachten en gevoelens die in elke situatie levensbevorderend zijn. Onze intuïtie kan ons daarheen leiden.

Net als ons bewustzijn kent ons scheppend vermogen geen natuurlijke beperkingen. Eventuele beperkingen zijn door onszelf opgelegd en kunnen worden opgelost. Eerst moeten we ons realiseren wat onze beperkende overtuigingen over onszelf zijn. Ze zijn allemaal negatief en gebaseerd op angst en twijfel. We kunnen deze energieën transformeren door onze aandacht te verleggen naar de uitingen waar we van houden, waarbij we ons openstellen voor een verruimd bewustzijn. Op die manier kunnen we ons in elke situatie afstemmen op het licht.

Als we een constante positiviteit kunnen bereiken met een acuut bewustzijn van ons intuïtief weten, kunnen we volledig vervullende levens leiden terwijl we leven als gewone mensen. In onze ervaring kunnen we alles begrijpen wat zich in onze aanwezigheid afspeelt. Dit stelt ons in staat onze energetische omgeving te transformeren in een uitstraling van levensbevorderende visies en emoties. Wanneer we eindelijk beseffen dat we alles zijn wat we ooit zouden kunnen wensen, bevrijden we onszelf om ons af te stemmen op onze ware essentie in het oneindige Zijn.

In afstemming op de eeuwige Zelfrealisatie kunnen we ons bewustzijn openen voor een rijk van helderheid en vreugde. De vervulling van de verlangens van ons hart-bewustzijn komt op natuurlijke wijze tot ons wanneer we de aanwezigheid van liefde in onze ervaring herkennen en beseffen. Op dit niveau van aandacht bevinden we ons in het rijk van levensverbetering.

We hebben de keuze om aandacht te schenken aan alles waarvan we ons bewust kunnen zijn. Wij kiezen onze energetische omgeving met het trillingsniveau van onze gedachten en emoties. Onze aandacht is uniek en vormt de essentie van ons creatief vermogen. Door ons af te stemmen op het intuïtieve weten van ons hartbewustzijn, kunnen we leven in dankbaarheid, vertrouwen, mededogen en liefde. Met behoud van deze kwaliteiten van zijn, kunnen we ons openen voor onze eeuwige aanwezigheid van bewustzijn met oneindige scheppingskracht.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org