Het menselijk leven als een spel van bewustzijn


Het menselijk leven als een spel van bewustzijn

Auteur: Kenneth Schmitt – 4 Juni 2023

Omdat we in onze essentie onbeperkt zijn, voelen we ons ongemakkelijk bij het leven binnen onze geaccepteerde menselijke beperkingen. We hebben superhelden, superatleten, supersoldaten en kunstmatige intelligentie gecreëerd. Zelfs al deze hebben hun beperkingen, en we blijven ernaar streven om onze grenzen te overschrijden. Zolang we onze eigen sterfelijkheid omarmen, zullen we onze beperkingen behouden. Elke vorm van angst voor persoonlijke ondergang houdt ons gevangen in de beperkingen van het egobewustzijn en we kunnen onze ware intuïtie, die in overeenstemming is met volledige vrijheid, niet kennen of volgen.

Aangezien weinigen van ons zich verder kunnen herinneren dan onze fysieke geboorte, moeten we ons egobewustzijn transcenderen om onze grootsheid te realiseren. Er zijn veel manieren om onze essentie buiten het lichaam en buiten tijd en ruimte te kennen. We weten dat er paranormaal begaafden zijn die hun bewustzijn buiten het lichaam kunnen projecteren, en yogi’s die eeuwenlang fysiek leven zonder oud te worden. Er zijn veel verhalen over uittredingen. Dus, afgezien van het lichaam, wie zijn wij? Dit is wat ieder van ons wordt uitgedaagd te realiseren.

Als ons bewustzijn het lichaam ertoe kan brengen om constant gevuld te zijn met vitaliteit en tijdloosheid, zoals yogi’s met verruimd bewustzijn hebben laten zien, kunnen we niet sterfelijk zijn in onze essentie. Als we niet noodzakelijkerwijs sterfelijk zijn, zelfs niet in ons fysieke lichaam, zijn we onsterfelijk en hebben we niets te vrezen. Het probleem is echter het uitgebreide bewustzijnsgedeelte.

Universeel bewustzijn heeft ons hiermee gedekt. Diep in ons bewustzijn heeft ieder van ons een bewustzijn dat ons voortdurend naar persoonlijke vervulling leidt. Bewust zijn is deze begeleiding, we kunnen ons bewustzijn verschuiven naar de meest dankbare, medelevende en vreugdevolle gevoelens en gedachten die we ons kunnen voorstellen. Dit opent ons voor ons hartbewustzijn en het innerlijke weten van levensverbetering in elke situatie. Dit vereist een sterke intentie en veel oefening.

Onze menselijke ervaring is een spel van bewustzijn dat we met onszelf en met elkaar spelen. De kwaliteiten van onze ervaringen hangen af ​​van hoe we op elk moment over onszelf denken en voelen. Wanneer we onze eeuwige aanwezigheid van bewustzijn boven vorm realiseren, zijn we vrij en onbeperkt. We kunnen onszelf opzettelijk openstellen voor de realisatie van grenzeloos bewustzijn en de kracht van ons creatieve vermogen om ons leven te sturen.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org