Het Goddelijke Doel van het Kwaad

Het Goddelijke Doel van het Kwaad

Door; Kenneth Schmitt – 10 januari 2022

De aard van het kwaad is vernietiging van ons leven en onze vitaliteit, gewoonlijk door pijn en lijden. Het kwaad scheidt ons in ons bewustzijn van de Bron van ons leven en weerhoudt ons ervan de ware essentie van ons Wezen te ervaren. Het kwaad parasiteert op alle levensvormen. Het maakt deel uit van een denkbeeldige wereld die wij hebben geschapen en in stand houden door ons bewustzijn, dat onze levenskracht voedt in negatief gepolariseerde en geladen, laagfrequente energetische ervaringspatronen. Hoe dieper onze focus ons in het kwaad kan brengen, hoe sinisterder en kwellender het wordt.

Wij hebben levens gewijd aan het grondig ervaren van de diepten van het kwaad. In ons ware Zelf zouden we zulke energetische patronen nooit kunnen ervaren of zelfs maar willen voorstellen. Als Zelf-gerealiseerde wezens van eeuwig, vrije wil bewustzijn, konden wij bedreigingen niet serieus nemen, omdat ze te duidelijk illusoir zijn. Wij wilden onze ervaring op alle manieren verdiepen, de aanwezigheid van liefde en mededogen uitbreiden. Dat betekende dat we serieus moesten ervaren te leven binnen een negatieve, lage-frequentie band van trillingen. Die ervaring kennen we nu door en door. Op een bepaald moment zijn we klaar om naar betere dingen over te gaan.

Ondertussen kunnen we ons richten op het opnieuw afstemmen op het Schepperbewustzijn. Omgaan met het kwaad is hierbij een noodzakelijk element. In de illusoire wereld van de mensheid kunnen we hierin succesvol zijn door onze aandacht opzettelijk af te stemmen op ons intuïtieve weten. Door steeds dieper in onze intuïtie te graven, kunnen wij tot een volledig besef komen van wie wij zijn in een hoger-dimensionale werkelijkheid. Het is hier dat we de onwerkelijkheid van het negatieve rijk kunnen herkennen. De energiepatronen ervan hebben geen goddelijke levenskracht, behalve dan onze eigen bijdragen door onze schaamte, schuld en angst. Wij hebben dit alles gevoeld om ons mededogen en begrip te verdiepen in de expansie van ons bewustzijn. We weten nu wat we, in ons expansieve Wezen, niet hadden kunnen weten. In onze onbeperkte creativiteit hebben we een dieper begrip van hoe we onze aandacht en focus kunnen gebruiken.

Ken Schmitt.

Meer over de Auteur

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org