Een Pad Naar Persoonlijke Transformatie

Een Pad Naar Persoonlijke Transformatie

Door: Kenneth Schmitt – 1 Februari 2023

Uit de kwantumfysica weten we dat er een universeel bewustzijn is waaraan alle bewuste wezens deelnemen. We hebben allemaal een oneindig bewustzijn als deel van ons wezen. Hoewel ons bewustzijn ervan is verwijderd, kunnen we het terugwinnen. Het hangt af van onze persoonlijke belangen, ons begrip en onze intenties. Ons grootste instrument om ons bewustzijn te verruimen is onze vrije wil. We hebben de absolute vrijheid om te kiezen waaraan we aandacht besteden. Welke energieën ons bewustzijn vullen is onze persoonlijke keuze. In de dichte energieën van de empirische wereld hebben we krachtige afleidingen, maar het zijn allemaal slechts energetische golfpatronen die onze realisatie vereisen om ons te beïnvloeden. Wij maken ze echt in onze ervaring door ons geloof in hun werkelijkheid. Onze realisatie geeft ze toegang tot onze levenskracht in resonantie met hen. Onze zintuigen worden ontvankelijk voor hun energieën. Het valt allemaal binnen de absolute richting van ons bewustzijn en realisatie. Om in staat te zijn onze realisatie op elk moment bewust te sturen, is oefening nodig.

Wanneer we belangstelling hebben om het leven op een dieper niveau te begrijpen, stellen we ons ervoor open en worden we ontvankelijk voor de tekens en symbolen om ons heen, die ons leiden naar realisatie van onze eigen essentie en vermogens. Wanneer we ons aandachtig richten op onze eigen natuur, vinden we daar niets materieels. Alles wat we hebben is ons bewustzijn van onszelf. We kunnen bewustzijn hebben zonder grenzen. Hier moeten we intentioneel te werk gaan.

Realisatie komt voort uit onze keuze om onze aandacht op creatieve manieren te gebruiken. Als we onze aandacht naar binnen richten, naar ons hartbewustzijn, komen we bij onze eeuwige aanwezigheid van persoonlijk bewustzijn. Ons fysieke lichaam is een uitdrukking in vorm en substantie van het perfecte voertuig om de energetische patronen te ervaren die we bewust en onbewust hebben gekozen om aan te trekken. Dit gebeurt in het bewustzijn dat wij verkiezen onze aandacht te geven.

Als wij ervoor kiezen in elk moment meer licht en schoonheid te realiseren, verwachten wij deze energieën in onze ervaringen. De huidige menselijke omgeving kan worden getransformeerd in ons eigen besef van de energieën en vormen van schoonheid en vreugde in onszelf. In onze ervaring kunnen we ons bewustzijn vullen met de emoties en visies die we in ons hartbewustzijn voelen. Dit is waar we werkelijk creatief kunnen zijn in het bedenken van magische situaties en omgevingen, nieuwe technologie en technieken om virtuele werkelijkheden te creëren die het hartbewustzijn uitdrukken.

In ons eigen bewustzijn kunnen we ons meesterschap over de empirische wereld realiseren als gevolg van het leren hoe we ons bewuste besef kunnen projecteren. Het begint met het richten van onze aandacht op gevoelens en visies die we willen ervaren. Wij ontwikkelen onze persoonlijke energetische signatuur door onze staat van zijn, door de kwaliteiten van onze gedachten en gevoelens. Door onze mentale en emotionele processen opzettelijk af te stemmen op ons hartbewustzijn, verhogen we de frequentie van onze energetische signatuur en transformeren we onze ervaringen in de wereld.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org