Afstemming met onze Essentie

Afstemming met onze Essentie

Door: Kenneth Schmitt – 6 Maart 2023

Hoewel we hier zijn geïncarneerd zonder te begrijpen wat we in dit leven willen bereiken en hoe we de ervaringen kunnen creëren die we echt willen, kunnen we ons bewust worden van deze dingen en nog veel meer. We staan voor grote uitdagingen doordat we geprogrammeerd zijn met valse informatie en beperkende overtuigingen, en we gaan de angsten, het gevoel van afgescheidenheid en het gebrek aan die onze samenleving doordringen. We hebben niet geleerd om gevoeligheid te ontwikkelen voor ons eigen innerlijke weten, dat de vervulling bevat van alles wat we ooit zouden willen. Zodra we een hint van ons potentieel opvangen, kunnen we ons leven transformeren.

We hebben eonen besteed aan het bijdragen aan universeel bewustzijn in onze ervaringen met negativiteit, en we zijn er zo door in vervoering geraakt dat we onszelf ervan hebben overtuigd dat we ons egobewustzijn zijn dat in ons fysieke lichaam leeft, vaak in armoede leeft, lijdt onder de dictaten van tirannen en voorbestemd om alleen te sterven. In ons ware Zelf zou dit allemaal niet mogelijk zijn. We maken het mogelijk door onze beperkende overtuigingen over onszelf.

Hoewel we misschien geloven dat we gekwetst, onderworpen of geïnspireerd kunnen worden door anderen, is het eerste besef dat we ons herinneren wie we zijn, het besef van onze vrije wil bij het kiezen hoe we ons over iets willen voelen. Geen enkele kracht buiten onszelf kan bepalen hoe we ons voelen. Hoewel we onze persoonlijke kracht kunnen opgeven, kunnen we onze aandacht beheersen en hoe we ons voelen over datgene waarop we ons concentreren. Zodra we ons dit realiseren, kunnen we beginnen onze gedachten en emoties op creatieve manieren te sturen.

Velen van ons zijn zich er niet van bewust of hebben het begrip van de kwantumfysica niet kunnen bevatten dat er niets solide is aan onze empirische wereld. Alles bestaat uit bewuste, wervelende patronen van energie, te beginnen met de kleinste subatomaire entiteiten. We hebben voortdurend interactie met energetische uitdrukkingen van bewustzijn, en dit geldt ook voor ons lichaam. Onze gevoelens en overtuigingen zijn energetische uitdrukkingen van onze bewuste keuzes, inclusief ons onderbewuste zelf, waarvan we ons bewust kunnen worden en die we in mentale en emotionele afstemming kunnen brengen met onze aanwezigheid van bewustzijn.

Omdat de empirische wereld een elektromagnetische energetische uitdrukking van bewustzijn is, is het door middel van bewuste processen dat we interactie hebben met deze wereld. De kwantumwetenschappen hebben vastgesteld dat onze bewuste herkenning van energetische patronen ze in ons bewustzijn brengt als echt voor ons. Afgezien van onze herkenning, zijn ze niet echt in onze ervaring. Het zijn ongemanifesteerde energieën buiten onze persoonlijke ervaring. Elke mogelijke vorm en substantie bestaat in het kwantumveld, uitgedrukt in bewustzijn en beschikbaar voor onze herkenning.

Alle bewuste wezens delen hetzelfde bewustzijn. We zijn allemaal van dezelfde essentie binnen het verenigd bewustzijn, en dit bewustzijn omvat alles over ons, onze gevoelens, gedachten en bewustzijn. Hoewel we ons persoonlijk bewustzijn hebben, zijn we geen afzonderlijke wezens met een afzonderlijk bewustzijn. We creëren voortdurend de ervaring van afgescheidenheid door onze beperkende overtuigingen over onszelf. Het is een spel in bewustzijn, energetisch uitgedrukt als empirische realiteit.

Zodra we ons bewust worden van onze vrije wilskeuzes over onszelf, kunnen we leren onze gedachten en gevoelens te richten in overeenstemming met de kwaliteiten die we verlangen. Als we ons bewustzijn openen en ontvankelijk zijn voor de gevoelens die inherent zijn aan onze essentie, kunnen we ons leven transformeren in overeenstemming met het bewustzijn van de Schepper van al dat is, waarin we leven en onze identiteit hebben. We kunnen onze aandacht richten op ons Bronbewustzijn in de energie van ons hart. Dit is onze creatieve essentie van onvoorwaardelijke liefde en verbetering van al het leven, voortdurend interactief in eenheid met alle bewuste wezens overal.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org