Afstemmen Op Ons Innerlijke Zelf

Afstemmen Op Ons Innerlijke Zelf

Door: Kenneth Schmitt – 27 Januari 2023

Ieder van ons ontvangt voortdurend een stroom van bewuste levenskracht met de energie van levensverbetering. We zijn vrij om het te gebruiken zoals we willen. Het werkt door vibratie en polariteit. We ontvangen onze levenskracht via het hart van ons Wezen, en we kunnen het gevoel ervan uitnodigen in ons bewustzijn. Het is de bron van onze inspiratie en alles wat we ten diepste weten, en het stroomt met onvoorwaardelijke liefde. Wanneer we de trilling ervan kunnen identificeren met onze aandacht en emoties, kunnen we ons er doelbewust op afstemmen. Leven op dit trillingsniveau transformeert ons bewustzijn in een dimensie voorbij dualiteit.

Met een bewust verlangen om dankbaar, waarderend, mededogend, liefdevol en vreugdevol te zijn, kunnen we ons bewustzijn openen voor een rijk van schoonheid en vervulling, ongeacht het drama van de negativiteit om ons heen. Vanuit haar spectrum van polariteit en vibraties kan negativiteit geen interface met ons aangaan in een hogere dimensie. Alleen als wij ons met negativiteit inlaten, kan zij ons beïnvloeden. Het heeft onze levenskracht nodig, die wij leveren met onze aandacht. Wij betalen met onze aandacht.

Door aandacht te schenken aan onze eigen innerlijke energie, kunnen we onszelf scherp leren kennen. Op liefdevolle wijze kunnen we ons intiem verbinden met ons onderbewuste, aangeboren wezen, dat ons verbindt met het universele bewustzijn. Zijn boodschappen aan ons zijn gebaseerd op het aangeboren weten van alles. Ze zijn niet het resultaat van inductief redeneren. Voor onze ego-geest is dit alles een mysterie. Omdat het ego-bewustzijn gebaseerd is op angst voor beëindiging, heeft het geen bestaan in onze eeuwige aanwezigheid van bewustzijn.

Wij kunnen ons bewustzijn openen voorbij de beperkingen van onze ego-geest door aandacht te schenken aan de kwaliteiten van onze gedachten en gevoelens. Op elk moment kunnen we ervoor kiezen ons af te stemmen op levensbevorderende trillingen. Dit trillingsniveau overstijgt angst en negativiteit. Zij zijn aanwezig in een lagere dimensie. In het rijk van vreugde en liefde worden we getransformeerd in afstemming op hoge trillingen. Positiviteit vult ons bewustzijn en brengt ons de vervulling van de verlangens van ons hart en van alles wat we ons voorstellen en liefhebben.

Omdat we onszelf in alle opzichten hebben beperkt, behalve in ons intuïtief weten, hebben we een sterke intentie nodig om de beperking van het ego-bewustzijn te overstijgen. Voor het ego kan intuïtieve leiding op vele manieren ongeloofwaardig zijn. We worden uitgedaagd gevoelig te zijn voor wat we ten diepste weten en erop te vertrouwen dat het waar is. Als we ons eenmaal kunnen realiseren wat onze intuïtie is, wordt het leven gemakkelijk, en kunnen we ons voldaan voelen doordat we elke ervaring kunnen creëren die we maar willen.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org