De Nieuwe Kinderen – deel 2 OUDERSCHAP VOOR DE NIEUWE KINDEREN: deel 2

De Nieuwe Kinderendeel 2

Door: Judith Kusel – 17 Juli 2019 / Geplaatst 20  Juni 2021

OUDERSCHAP VOOR DE NIEUWE KINDEREN: deel 2

De Lessen van het Ouderschap kunnen in één zin worden samengevat: DE BEHEERSING VAN DE ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE EN AANVAARDING!

Vanaf het moment van de conceptie (en echt gevoelige ouders zullen beiden weten dat op dat moment een kind is verwekt), is de SOUL van het kind er al… het begint zich te binden met de moeder. Het zal er zijn vanaf het moment dat de foetus groeit en zich ontwikkelt…. het zal zich hieraan hechten met liefde en het zenden van hoogfrequente liefdesgolven….

Dit is de reden waarom aanstaande moeders zouden moeten proberen om zichzelf en het kostbare leven dat ze dragen zoveel mogelijk te koesteren… Door het geven van ZELF-LIEFDE leert men reeds de essentie van LIEFDE in al zijn ontelbare uitdrukkingsvormen…..

Want de ziel van een ongeboren kind weet al WAT DE MOEDER DENKT, VOELT EN OF HET IS GEWILD OF NIET! Veel van de gevoelens van verlatenheid, van niet geliefd zijn, van niet gewild zijn… stammen uit deze tijd – de tijd VOOR de geboorte! Als de ouders van het kind ruzie hadden, of als de zwangerschap niet gewenst was, dan zal het kind problemen hebben om zich aan het leven aan te passen – zelfs voordat het geboren is!

Dit is bevestigd door Hynotherapeuten en Psychologen… en velen van hen gebruiken deze methode om te proberen hun patiënten te helpen bij het herinneren van trauma’s VOOR, TIJDENS EN NA de GEBOORTE!

Dus de 9 maanden van zwangerschap, zijn maanden van voorbereiding van de Ziel op de BEVORDERING, evenals de moeder en vader op het accepteren van de nieuwe toevoeging aan hun leven. Daarom is de band met het ongeboren kind, door het strelen van de buik… het zenden van liefdevolle gedachten, het spelen van mooie, hoog-trillende muziek, het praten met het kind…. de binding op zoveel niveaus, al belangrijk.

Het geboorteproces is ook extreem stressvol voor het kind – de schok van het hier op deze planeet zijn is soms overweldigend… Waterbevallingen zijn de meest stress-vrije van alle bevallingsmethoden en de baby zou, na de geboorte, onmiddellijk bij de moeder moeten zijn… couveuses scheiden het kind van het gevoel van de moeder en de echte band met haar…

Borstvoeding helpt de band meer dan iets anders…. Vaders die het kind oppakken en in de wieg leggen… het op zijn borst laten slapen…. zal het kind enorm helpen…. De kwetsbaarheid van een baby brengt grote gevoelens van bescherming, zorg en hechting met zich mee…. Het is op deze momenten dat banden het meest gevormd worden….. Voor beide ouders is de aanblik, het geluid en het gevoel van de baby, een band op zich…

 

 

Judith Kusel

 

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org