De nieuwe kinderen – deel 2 / Ouderschap voor de Nieuwe Kinderen: DEEL 1

De nieuwe kinderen deel 2

Door: Judith Kusel – 17 Juli 2019 / Geplaatst 19 Juli 2021

Ouderschap voor de Nieuwe Kinderen: DEEL 1

Het ouderschap is een levensroeping…. Het is niet iets waar men lichtvaardig aan moet beginnen. Daarbij komen de vragen: “Ben ik klaar om Vader te worden? Moeder?” Het brengt extra verantwoordelijkheden met zich mee …. een leven van zorgen, want kleine kinderen zijn vaak kleine problemen en grote kinderen worden grote problemen…..

Ik ben geen expert in ouderschap…. Ik ben slechts een vrouw, die nooit kinderen heeft gehad. Al op relatief jonge leeftijd werd mij simpelweg verteld dat ik nooit zelf kinderen zou kunnen krijgen. Van kinderen houden, zoals ik deed, dat is nog steeds een grote zere plek in mijn hart en ziel….. Toch heb ik in zekere zin altijd kinderen gehad om mijn hele leven voor te zorgen en te begeleiden….

Ik ben de tante geweest die in de vakanties op de kinderen van mijn gescheiden broers moest passen (omdat ik de jongste van zes was, was er geen groot leeftijdsverschil tussen mij en mijn neefjes en nichtjes), en als bibliothecaris en onderwijzeres heb ik intensief met kinderen gewerkt….. In feite lijken deze nieuwe kinderen zich overal waar ik kom in mij te verdiepen, omdat ze aanvoelen dat ik hen misschien beter begrijp dan iemand anders die ze toevallig kennen…..

Ik ben zelf een Indigo…. altijd het gevoel van intense VERLORENHEID, van een vreemdeling te zijn op deze planeet… zo heel anders dan mijn broers en zussen, dat mijn moeder zich vaak hardop afvroeg, waar deze vondeling vandaan kwam…… Misschien dat ze daarom in mij een verwante geest vinden…..

Ik heb het nu speciaal tegen de vrouwen daarbuiten. Als je het type bent dat een carrièrevrouw is en wiens grootste droom het is om bedrijfsdirecteur te worden en de bedrijfsladder te beklimmen, dan denk ik dat je beter even gaat zitten en goed nadenkt over het op je nemen van de rol van moeder! Ik ben nog geen vrouw tegengekomen die de perfecte echtgenote, de perfecte moeder en de perfecte carrièrevrouw zou kunnen zijn!

Veel vrouwen worden door de economische feiten van het leven gedwongen om werk te zoeken… en de meesten lijden op een bepaald moment in hun leven aan ernstige stress en een burn-out. De ironie van dit alles is dat niet alleen hun kinderen eronder lijden, maar ook hun echtgenoten, omdat zij zich verwaarloosd voelen, of zelf elders gaan zoeken….. Feit is, dat op kantoor, de meeste mensen de neiging hebben om hun best geklede zelf aan te trekken, hetzelfde geldt voor geliefden, zonder de wratten en de harde realiteit van dag in dag uit met iemand te moeten leven…… en dan nog proberen om de moeder…. de verzorger te zijn en dan degene die alles bij elkaar houdt…. Iets, moet ergens verdwijnen…. de ketting moet breken…..

De meest trieste verhalen die ik ooit heb moeten aanhoren, waren de vrouwen die op mijn schouder kwamen uithuilen (ik verbaas me hier vaak over, maar omdat ik niet getrouwd ben, zijn ze geneigd mij te benijden, en alle harde realiteiten van hun leven komen er in snikken op mijn schouders uit….) omdat ze op een ochtend wakker werden. …. met schreeuwende kinderen…. de echtgenoot die tegen hen schreeuwt… en wanneer ze er eindelijk in slagen om aan de ontbijttafel te gaan zitten… kijken ze naar die vreemdeling waarmee ze getrouwd waren en zich verbonden hadden, en vragen ze zich af wat ze in hemelsnaam ooit in hem gezien hebben, en waarom ze kinderen hebben gekregen……

Niet iedereen van jullie valt in die categorie…. Misschien ben jij wel een toonbeeld van deugdzaamheid die alles voor iedereen kan zijn…. als dat zo is, dan behoor jij tot een zeer zeldzaam type!

Veel moderne mannen hebben de neiging om de rol van verzorger op zich te nemen…. sommigen blijven thuis en zorgen voor het gezin! Daar is een heel speciaal soort groot, zorgzaam hart voor nodig – en ik prijs de mannen die dat kunnen. Toch zijn de meeste mannen carrièregericht, omdat de meeste mannen houden van macht en de machtsspelletjes die daarbij horen…. de teamspelletjes…. de competitiviteit….. Dat zit in hun genen….

Ouderschap brengt veel vreugde en plezier met zich mee…. maar net zoveel verdriet en hartzeer…..

Ik weet nog dat mijn moeder dit tegen mijn rebelse middelste zus zei, die mijn moeder haar deel van zorgen en hartzeer bezorgde. “Op een dag, als je zelf kinderen hebt… zul je mij gaan waarderen!” Op een dag, nadat mijn moeder deze planeet voorgoed had verlaten, zat mijn zus op mijn schouders te huilen vanwege haar zeer opstandige dochter die gewoon niet wilde luisteren en zichzelf in de problemen had gewerkt! (Ik durfde haar niet te vertellen, dat ik in stilte mijn nichtje had geholpen, die op dezelfde schouder was komen uithuilen)!

ZIEL ZOEKT INCARNATIE

Wanneer twee zielen zich verenigen, in welke hoedanigheid dan ook, hebben zij de neiging die zielen naar zich toe te trekken, die willen incarneren op deze planeet. Deze zielen zijn voorbereid op een incarnatie door de Hogere Wachters die de Halls of Records van Zieleneenheden bewaken, de Wachters van de Zielscholen, de Heren van Karma en Goddelijke Regisseur. Als een ziel van hoge rang is, dan heeft zo’n ziel een Beschermraad van 24 of meer Hooggevorderde Meesters.

Zodra een ziel gebrieft is en klaar is voor incarnatie, zoekt een ziel een vrouwtje om zich mee te binden…. dit is de eerste binding…. ze zal de neiging hebben om rond het gekozen schip te zweven…. Als er een mannetje is, zal ze zich ook met hem binden…. Dit is iets om op te letten…. Een ziel zoekt zowel… het mannetje als het vrouwtje. want wat zij of hij zoekt is de essentie van de zielen die zij of hij als ouders kiest! Dit betekent het inherente DNA, de genen en de zielen geheugen banken van deze vaten!

(Ik wil dit benadrukken… Want mij is verteld, dat vanwege de hoge frequentie van mijn eigen ziel, ik alleen kon incarneren met ouders die een bepaalde STAM van DNA hadden… want we delen allemaal een genenpoel… en diegenen van ons die hier waren aan het begin van de kolonisatie van deze planeet, eeuwen geleden, delen dezelfde ALIEN DNA stam, die niet van deze planeet afkomstig is… Dit is de hoge frequentie stam, waar wij op kunnen incarneren…… Omdat zij de frequenties en vibraties kunnen aanpassen, naarmate wij rijpen in ons Hogere Zelf ….)

Een ziel KIEST ook de omstandigheden en het milieu waarin zij incarneert – het moet in overeenstemming zijn met de LESSEN VAN DE ZIEL en de GROEI VAN DE ZIEL, of het soort omstandigheden dat de ziel wil ERVAREN!

Dit is zeer belangrijk! Wij klagen vaak over onze ouders, of de omstandigheden waarin wij geboren zijn …. maar wij KIEZEN daarvoor, want het was een LEERLINGSCURVE die onze ziel wenste VOORDAT WIJ INCARNEERDEN!

Wij kozen onze ouders, vanwege de ZWAARTE van de LESSEN die we ons eigen moesten maken (dat is bij sommigen van ons zo), anderen kozen hun ouders vanwege de KWALITEITEN die zij aan hun ziel konden geven…. of voor het verschaffen van de PERFECTE OMSTANDIGHEDEN waarin ze konden groeien ….. NIETS GEBEURT PER ONGELUK! HET IS ALLEMAAL ONDERDEEL VAN EEN PERFECT ONTWERP!

Voor de geboorte wordt een ziel gevraagd welke lessen zij zou willen leren en zij KIEST deze… Soms zullen de Bewakers wijzen op de ernst van de omstandigheden op deze planeet… en zullen ze de ziel waarschuwen dat ze misschien te veel op zich neemt… TOCH KIEZEN SOMMIGE ZIELEN HIERVOOR OMDAT DEZE PLANEET EEN VAN DE GROOTSTE SCHOLEN IS IN HET LEREN VAN ZIELSLESSEN EN HET BEWEGEN NAAR HOGERE STATEN VAN BEWUSTZIJN… ZIJN!!!

EEN ZIEL KIEST HAAR OUDERS, HAAR LAND EN GEBOORTEPLAATS …. LANG VOORDAT ZE INCARNEERT OP DEZE PLANEET!

(Ik ga hier verder op in deel 2)

 

Judith Kusel

 

 

Vertaling: Martien / wakkeremense.org