Macht Buiten de Matrix: Cultus van de Realiteit Bouwers

Macht Buiten de Matrix: Cultus van de Realiteit Bouwers

door: Jon Rappoport – 1 Mei 2021

De cultus van de realiteitsbouwers is al sinds het begin van de geschiedenis op de planeet Aarde springlevend.

De cultus neemt verschillende vormen aan, maar het doel is altijd hetzelfde geweest: het creëren van een centraal beeld dat basisconcepten van het bestaan overbrengt.

Gedurende mijn 30 jaar als verslaggever van “het nieuws achter het nieuws”, heb ik ontelbare gevallen gezien waarin de matrix opdook, in beeld kwam.

De matrix, het centrale beeld, is een leugen. Maar niet zomaar een leugen.

Het is een zeer diep gedeeld beeld van realiteit.

Het heeft alle kenmerken van waar zijn. Daarom accepteren veel mensen het. Mensen weten dat het juist is.

Mensen geloven dat als het niet zou kloppen, als het een illusie zou zijn, hun kijk op de wereld zou smelten.

Dus trekken ze zich terug. Ze keren hun rug toe. Ze leggen zich neer bij het accepteren van het matrix-beeld.

Mensen hebben meer macht nodig – meer individuele macht, zodat ze zowel kunnen staan als werken buiten de matrix.

Overal waar je valse beelden van de werkelijkheid ziet – op het gebied van wetenschap, politiek, energie, geneeskunde, media, geld, geheime inlichtingendiensten, het leger, religie, multinationale ondernemingen – zie je ook de behoefte van individuen om macht te verwerven, zodat ze buiten deze beelden kunnen staan en opereren.

Beperkte concepten van ruimte, tijd en energie – ook deze worden aan de mens “gegeven” als de alfa en omega van een verhaal. Een verhaal dat uiteindelijk kortsluiting en korte veranderingen teweegbrengt in waartoe het individu werkelijk in staat is.

De hele muurschildering van de opgelegde werkelijkheid is erop gericht de macht van het individu radicaal te verminderen.

Dus naast mijn werk als onderzoeksjournalist, heb ik onderzoek gedaan naar het vermogen van het individu om voorbij deze muurschildering van de realiteit te gaan.

In de late jaren tachtig ontwikkelde ik, in samenwerking met de briljante hypnotherapeut Jack True (die stopte met hypnose bij zijn patiënten), vele oefeningen en technieken om de creatieve kracht van het individu uit te breiden. Zowel Jack als ik zetten een traditie voort die helemaal teruggaat tot het vroege Tibet.

Sommige van die oefeningen zijn opgenomen in mijn bundel, Power Outside The Matrix. Deze technieken zijn gericht op toegang tot meer energie, meer verbeelding, meer stabiliteit en intelligentie “voorbij de muurschildering van de werkelijkheid”.

Power Outside The Matrix gaat over het kunnen denken, handelen en creëren zowel buiten als binnen The Matrix. Want dat is het doel: op beide plaatsen te kunnen functioneren.

Mensen zijn bewust of onbewust gefixeerd op grenzen en systemen. Ze hopen op alles wat via een systeem geleverd kan worden.

Die fixatie is een vorm van mind control.

Vrijheid is geen systeem.

Maar vrijheid heeft scheppingskracht nodig, anders blijft het daar maar zitten en wordt het een eenzaam standbeeld dat stof staat te vergaren in een verlaten park.

Ieder mens die ooit op deze planeet heeft geleefd, heeft op een bepaald moment zijn scheppende kracht opgegeven. De vraag is: wil hij het terugkrijgen?

Het gaat nooit echt weg. Het is er altijd. Het is de basis van een leven dat geleefd kan worden. Een leven dat gekozen kan worden. In plaats daarvan kiezen mensen rollen die die kracht niet vereisen. Ze denken dat dit een winnende strategie is.

Dat is het niet.

Een deel van mijn megacollectie, getiteld Power Outside The Matrix en The Invention of New Reality, bevat creatieve oefeningen die je dagelijks kunt doen en die je zullen helpen in de richting van het doel van macht buiten The Matrix. De oefeningen gaan allemaal over het vergroten van je energie en stabiliteit–en over het uitvinden van nieuwe ruimtes.

Toegang tot je interne energie, in grote hoeveelheden, is noodzakelijk voor een leven buiten De Matrix – in plaats van te vertrouwen op de illusoire energie die De Matrix lijkt te leveren. Ik heb de oefeningen precies voor dat doel ontwikkeld: jouw energie, jouw dynamiek.

Power Outside The Matrix bevat ook een lang gedeelte genaamd: Analyseren van Informatie in het Tijdperk van Desinformatie.

Het staat vol met specifieke voorbeelden van mijn onderzoeken uit het verleden. Gebaseerd op 25 jaar ervaring, laat het je zien hoe je gegevens uit elkaar kunt halen en samen kunt stellen die leiden tot geldige conclusies.

Het is veel meer dan een cursus logica.

Het is een geavanceerde benadering van analyse.

Om macht te verwerven buiten The Matrix moet iemand kunnen omgaan met de huidige vloedgolf van informatie, verkeerde informatie en desinformatie. Ik heb geen middel onbeproefd gelaten om je een werkbare benadering van analyse te geven.

Er is nog een uitgebreide sectie getiteld, Een Schrijver’s Handleiding. De mensen hebben me gevraagd om dit Handboek te verstrekken, en hier is het in schoppen. Maar het is niet alleen voor schrijvers. Het is voor om het even welke creatieve persoon die zijn eigen macht wil grijpen, het begrijpen, en het gebruiken om in de wereld uit te reiken.

Het Leerprogramma stelt je bloot aan lessen die veel verder gaan dan wat normaal onderwezen wordt op schrijvers seminaries. In feite zijn verscheidene kernconcepten in het Handboek in tegenspraak met gewone schrijvers seminaries, en geven u zo toegang tot innerlijke bronnen die anders genegeerd zouden worden.

En tenslotte heb ik een aantal audio seminars opgenomen die een breder perspectief bieden over The Matrix en wat het betekent om daarbuiten te leven en te werken.

Hier is de volledige inhoud van mijn megacollectie Power Outside The Matrix. Je kunt het hier  bestellen:

Jon Rappoport

Vertaling: Martien