Zomerbespiegelingen / Marlijne

Zomerbespiegelingen
27 juli 2019 – door Marlijne
De zomer van 2019 voelt anders en geeft mij rust alsof een anker is gevallen. De hitte draagbaar, de bomen die verkoelen. Maar toch zovelen die echt moeilijkheden ervaarden met het doorkomen van lange, heel erg warme dagen. Tergende warmte voor de natuur en al het leven. Gelukkig voor allen duurde het kort en is of komt er verkoeling en regen.

Velen stappen in de auto, trein of vliegtuig om even te ontsnappen aan het dagelijkse ritme. Vrijheid, vrij zijn, jezelf onderdompelen in de Middellandse Zee of de Noordzee, oceaan, dan wel peddelen op rivieren. Laat het allemaal van je afvallen, en met het water van je afglijden. Louter jezelf en heel praktisch dat kan ook heerlijk genietend van het water onder de douche. Gewoon thuis als je wilt in je eigen paradijsje. Niets moet, alles mag, geniet ja, je mag genieten. En de kunst komt straks met het proberen om je nieuw ontdekte vrijheid vast te houden.

Nu hoeft echt even helemaal niets. Geniet en ben gelukkig. Kom gewoon helemaal tot rust. Ben lief voor jezelf en anderen en realiseer je wat er echt toe doet in dit leven – voor jouzelf en anderen. Straks gaan we allemaal weer verder, aan het werk, aan de studie of misschien ben je even helemaal lamgeslagen, jezelf afvragend hoe het verder moet. Maar voor nu gewoon even niet teveel piekeren, zoek een schaduwplekje op, probeer te genieten van de natuur, een mooie bloem langs de weg of in je tuin en/of de mensen om jou heen.

Met elkaar gaan we door deze grote loutering, antwoorden komen vanzelf tot een ieder, volg je hart, je zult verrast worden. Allemaal volgen we ons eigen pad, onze eigen lessen, maar nu heb je de kans om nieuwe richtingen in te zetten. Misschien wat stapjes minder, even rusten op een bankje, meer genieten van het leven. Het leven is een mysterie en vol magie. Ben dankbaar dat je hier mag zijn op dit moment en dat je mag bijdragen aan het creëren van een nieuwe tijd. Met kleine stapjes, dat is genoeg.

Ik wens je inspirerende weken en nog een heel mooie zomer. Geniet.

Liefs,
Marlijne

Over Marlijne
 
Marlijne is mijn kosmische naam. Met veel gevoel voor mystiek begreep ik reeds jong dat ik anders was. Mij werd verteld dat mijn tijd nog zou komen, ik zou eerst het leven gaan ervaren om pas op latere leeftijd volledig te ontwaken. Dat ik wilde helpen en ook echt alles zelf wilde ontdekken zoals ik blijkbaar voor mijn komst op aarde had voorgenomen. Vanuit deze achtergrond schrijf ik deze tekst voor jou.

Eigen foto van Marlijne.