Vrije wil  / door Joost Lips

Vrije wil 

Geplaatst op 20 oktober 2020 door Joost Lips

Als bijna geheel de wereldbevolking slaapt dienen de wakkeren op te staan tegen de slavernij die stap voor stap op de planeet wordt ingevoerd. Maar wat zien we? Zelfs zij die weten dat maskers zinloos zijn tegen een virus en bedoeld voor onderdrukking blijven deze in de meeste gevallen dragen. Nu samenwerking van het grootst belang is vallen vele ´vrijheidsstrijders´ elkaar af op meestal niet hard te maken gronden. Ik heb een belangrijke actiegroep laten weten, via een betrokkene van de club, dat er een contactpagina op hun site ontbreekt; dit is zo gebleven. Ook meldde ik daar dat medewerkers in hun video´s links beloven onder de post die dan niet verschijnen. Wordt niets aan gedaan.

Onlangs kwam ik twee ongemaskerden tegen die blij waren eindelijk eens de werkelijkheid te kunnen bespreken met iemand; dit wilden ze vaker dus ik gaf mijn emailadres aan hen. Niets meer vernomen. Het nieuwe blad Gezond Verstand nodigde mensen uit inzendingen voor het magazine te sturen; gedaan en geen response gekregen. De nieuwe politieke partij De Gulden Middenweg een mail gezonden waarin ik steun betuigde met een link naar een blogbericht die hun programma bevat en aanprijst. Geen reactie. Ik snap al deze dingen niet. Ziet men het nut van vereniging niet? Is de nood nog altijd niet hoog genoeg? Of is een ieder werkelijk zelfingenomen tot op het bot?

Hoe het ook zij, door dit soort ervaringen keer ik vanzelf weer terug op eigen kracht en initiatief en doe ik wat ik kan doen. In plaats van geloof in verzet te organiseren ben ik voorlopig weer teruggevallen op het eenvoudig besef niet mee te gaan in de waanzin die overheden willen verplichten en al verplicht menen te hebben. Overheden hebben die macht niet, ook al denken hun volgers van wel.

Vandaag was ik bij de geliefde zee. Zoals gisteren in een bos hier in de buurt mocht ik ook vandaag zien dat door mij middels spuitbussen en sjablonen aangebrachte teksten na vele weken nog altijd aanwezig en goed leesbaar zijn. Ik verlies energie als ik vertrouw op anderen die geen thuis blijken te geven, ik herwin deze als ik wat vruchten van eigen actie mag beleven. Toen ik mijn tekst opnieuw ontdekte wist ik dat velen deze gelezen moeten hebben. Graffiti bereikt in deze veel meer mensen dan ik kan door flyers in brievenbussen te werpen. Het voordeel van flyers is dan weer dat je er meer informatie mee deelt.

Samenwerken blijft mijn voorkeur houden, omdat het bereik er exponentieel mee groeit. Maar het verdeel- en heersspel van de elite heeft al vele decennia lang de mensen om de tuin geleid met mijn huidige teleurstelling als gevolg. Als er nog iemand is die buiten de eigen bubbel wil hoor ik daar graag van; laat een reactie achter.

Er zijn veel mensen die vertrouwen op de goede afloop, ongeacht hun eigen inbreng. Ze kunnen denken dat ze een bijdrage leveren door op een hogere frequentie te leven. Ik denk dat dit alleen waar is als ze niet wegkijken van de werkelijkheid, en dan de hogere frequentie realiseren. Anders is het een valse vlucht. De werkelijkheid is één geheel en wie het kwaad niet erkent realiseert slechts tijdelijk hogere frequentie, zal ook weer moeten vallen. Als je je vijand het geluk misgunt ben je het zelf niet waard. Wat overigens niet betekent dat we de elite met de kwaadaardige agenda maar hun gang moeten laten gaan. Het betekent voor een ieder dat ie iedere medewerking aan die agenda lost. Dit is de tijd voor deze keuze voor iedereen; niemand ontkomt er aan.

Ik weet het: er zijn vele mensen die het bestaan van de vrije wil ontkennen. Ik zeg: dat mag heel vaak geloofwaardig zijn, hier niet meer. Een ieder weet wanneer ie de boel belazert en de boel belazeren zou niets betekenen als je geen vrije wil had. Die heb je wel. Je kunt goudeerlijk zijn. Iedereen kan dat. We zijn allemaal geconditioneerd als lichaam-geest; we kennen vrije wil in onze reactie hierop: oprechtheid of leugen. Dit is beslissend, zeker in de eindtijd.

Dan heb je nog de flauwe geesten die zeggen dat goed en kwaad niet bestaan. Dit is waar op meest diep niveau maar daar leven die gasten niet, ze willen eenvoudig geen verantwoordelijkheid. Één van die gasten, een populair non-dualistisch spreker, zegt ook dat goed en kwaad niet bestaan en gaat dan een videopresentatie lang met een masker in zijn hand zitten speechen. Wat mocht daar de bedoeling van zijn? Ik heb hem ooit gebeld en toen was ie bijkans verontwaardigd toen ik zei dat ik naar beneden liep omdat de kinderen nog sliepen. ¨Maar het is al elf uur!¨, riep ie in mijn oor. Hmmm, geen goed en kwaad?

Vrije wil bestaat, en goed en kwaad ook. Dit is mijn dagelijkse ervaring en ik reken er ook op. Al die figuren die dit ontkennen vinden wel uit wat ze echt denken als de militaire laarzen op hun schedels staan. Of hebben ze het dan nog niet door, gekluisterd aan hun telefoons? Ik vind het sowieso al schrikbarend wat ouders hun kinderen aan geweld aandoen middels trouw aan de staat en de wet, die telkens wordt bijgesteld om het nageslacht nog verder in te snoeren. Mag ik niet boos worden omdat dit liefdeloos is? Meent iemand nu werkelijk dat Jezus van Nazareth hier niet boos om geworden zou zijn? Word wakker imbeciele gelovigen!

¨De staat verbiedt mij naar de kerk te gaan.¨ Dus? Gehoorzaam je de staat? Dan is je kerk ook niets waard. Niemand heeft gebouwen nodig om oprecht te zijn.

Oprechtheid is geen anti-vaccin tegen het menselijk lot op aarde, het is wel de remedie tegen hels zelfverwijt. Wees oprecht, overal en altijd; -tis je vrije wil, tenzij je anders kiest.

***

Wil je actief samenwerken, benut mijn emailadres: aweandgrace@tutanota.com

Geplaatst op wakkeremensen: 15 Februari 2021