Over de vrije wil / Door Pyts Boschma

OVER DE VRIJE WIL
Geplaatst 22 november 2018 / Door Pyts Boschma

God neemt waar hoe jij je leven vorm geeft. God heeft het leven gemaakt als een proces waarbij je alle dingen kunt doen waarvoor je kiest en alles kunt ervaren wat je wenst te ervaren. Dat is waar het bij een vrije wil om draait. Vanuit wat je kiest te zijn, te doen of hebben, beslis je Wie-Je-Bent.

God moet ook dingen die in jouw ogen slecht zijn laten gebeuren, omdat dat óók expressie van de vrije wil is. God grijpt niet in omdat het de vrije wil zou aantasten. God moet dit toelaten omdat vrijheid anders geen vrijheid is.

Het geschenk van God is dat jezelf je leven mag en kunt inrichten zoals je dat zelf wilt. De Kracht van God is jouw geschenk. Met deze kracht kun je scheppen en kiezen wat je maar wilt. Jij bent deze Kracht. Je hebt en bent de kracht om te creëren. Als je dat beseft, verandert je hele leven.

De mensen weten niet dat ze deze kracht bezitten. Ze geloven dat ze machteloos zijn. En zoals je gelooft zal het zijn. Wat je gelooft, ervaar je. Mensen geloven dit niet en daarom is de wereld zoals ze is. De kracht is op drie manieren werkzaam: in je gedachten, in je woorden, in je daden: DENKEN-ZEGGEN-DOEN.

Mensen krijgen wat ze willen. God heeft ervoor gekozen dat mensen zelf moeten beslissen wie en wat ze zijn en wie of wat ze zelf wensen te zijn. Verander je gedachten, je woorden en je daden en je leven zal veranderen. Doe dit allemaal en de wereld zal veranderen.

Je leven bepaal je zelf door de keuzes die je maakt, bewust of onbewust.

Je kunt je leven veranderen door de manier waarop je naar de dingen kijkt. God heeft je niets dan engelen gezonden en wonderen gebracht. Mislukking is een illusie. Falen kan niet. Als je je gekwetst voelt, of als je een teleurstelling ervaart, of als je een obstakel op je weg ziet, weet dan dat je alles kunt hebben of ervaren wat je wenst, als je er maar in gelooft, als je maar in jezelf gelooft. Zelfs als het erop lijkt dat je niet krijgt wat je gekozen hebt, krijg je het toch. Om een of andere reden is elke ontmoeting en elke ervaring perfect voor de agenda van je ziel. Noem ieder moment een zegening, zelfs momenten van pijn en teleurstelling, en ontneem al dit soort momenten bitterheid door deze kracht aan te wenden, waarmee je de dingen ziet zoals jij ze verkiest te zien. Wanneer je de gift ziet die het leven je onder de zwaarste omstandigheden en tijdens de diepste tragedies geven kan, zijn jullie als Christus. Dan is er eindeloze blijdschap.

Je kunt het paradijs op aarde ervaren. Door meditatie, door gebed, door de liefde te bedrijven. Door aan een bloem te ruiken. Door muziek te maken. Door een baby te kussen. Door een tekening te maken. Door een taart te bakken. Door je werk te doen. Doe om het even wat, alles wat je maar wilt, maar doe het met plezier. Bewandel het drieledige pad. Amuseer je. Verspreid vreugde. Deel je liefde.

http://www.nieuwspirit.nl/