Liefde van een HSP Artikel van Enlightend Consiousness – Pyts Boschma

LIEFDE VAN EEN HSP
Artikel van Enlightend Consiousness – vertaald door Pyts Boschma

“Het leven zonder liefde is als een boom zonder bloesem of fruit” – Kahlil Gibran

Het grootste geschenk van het leven dat je kunt ontvangen is waarschijnlijk onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. 

Als een HSP van je houdt is dat de mooiste liefde die je je kunt voorstellen. 

Wanneer je een relatie hebt met een HSP zul je je zeker afvragen waar je zo’n wonderbaarlijke liefde aan verdiend hebt.

Als een HSP besluit om van jou te houden dan zul je waarschijnlijk een liefde ervaren die je niet kunt beschrijven, gewoon omdat een HSP niet op dezelfde manier van iemand houdt zoals ‘gewone’ mensen doen. Ze houden op een andere manier van je.  

Ze zijn altijd eerlijk

HSP zullen je altijd de waarheid vertellen, ze zullen het nooit mooier maken dan het is. Juist omdat de waarheid vaak pijnlijk is, zal een HSP nooit de gemakkelijke weg kiezen. Eerlijkheid is één van de voorwaarden voor een sterke relatie. Als je van een HSP houdt dan hoef je er nooit bang voor te zijn dat hij of zij je bedriegt of manipuleert. Er zal geen enkele twijfel of onduidelijkheid in de relatie zijn. De waarheid zal altijd gezegd worden en je zult altijd precies weten hoe het er voor staat. Je metgezel zal ook altijd dezelfde openheid en eerlijkheid terug van je verwachten.

Ze zijn onbekrompen en onbaatzuchtig

Een HSP is dit van nature. Het zijn zeer oude zielen die de betekenis van het leven beter begrijpen dan de gemiddelde mens. Ze zijn niet egoïstisch en zullen jouw behoeften altijd boven die van henzelf stellen. Deze genereuze houding zal je het gevoel geven dat er een engel op je pad is gestuurd om voor je te zorgen. 

Ze zullen er hard voor werken om jou alles te geven wat je wenst ook al heb je hen niets gevraagd. Hun sterke intuïtie zorgt ervoor dat ze jouw behoeften eerder begrijpen dan jijzelf. Ze zullen je hun hart en ziel geven en jou en de relatie met jou op de eerste plaats zetten.

Ze houden van je op een intense manier

Een HSP voelt alles veel intenser dan een gemiddelde mens. Je zult nooit een mens vinden die sterker, oprechter en intenser is dan een HSP. Er is een hele sterke verbinding tussen jou en een HSP die van jou houdt. Door telepathie en in te voelen weet de HSP precies hoe jij je voelt, ook al laat je niets blijken of zeg je er niets over. Ze voelen intuïtief aan wat ze moeten doen om jou een beter gevoel te geven en jij zult altijd op de eerste plaats komen. Deze sterke verbinding maakt de liefde tussen jullie intens en sterk, en het zal voelen alsof de tijd stil staat en je even van de wereld bent als je elkaar liefhebt. 

De liefde van een HSP is grenzeloos, ze geven je alles wat ze hebben, al hun tijd en liefde is voor jou.

 Ze zullen je nooit pijn doen   Een HSP kan voelen wat andere mensen voelen. Daardoor kunnen ze beter begrijpen wat pijn en verdriet is en wat daar de redenen voor zijn. Ze zullen je proberen te beschermen tegen de pijn die anderen je aandoen. 

Ze zullen je alle ruimte voor jezelf geven

Een HSP houdt van nature van een kalm, rustig leven en stelt dit boven een druk sociaal leven. Omdat een HSP de gevoelens en negatieve energie van mensen om hun heen kan voelen hebben ze moeite met veel mensen bij elkaar. Ze zullen zich graag terugtrekken en hebben ruimte voor zichzelf nodig om uit te rusten van alle overprikkeling. Het betekent niet dat ze jou niet meer willen zien, maar dat ze even totaal stil en alleen willen zijn. Ze zijn zichzelf op die manier weer aan het opladen.

 Het voordeel hiervan is dat de HSP jou ook alle ruimte geeft. De HSP houd van je ook al ben je niet bij elkaar. 

Ze zullen nooit hun eigen pijn op jou projecteren.

Als een HSP gekwetst is of van slag is zullen ze dit nooit op jou projecteren. Ze maken je geen verwijten of beschuldigen je ergens van. Het komt heel vaak voor in een relatie dat stress, pijn en boosheid over verschillende dingen op partners wordt geprojecteerd. Als je een relatie hebt met een HSP hoef je je daar geen enkele zorgen over te maken. De HSP gaat bij zichzelf te rade waarom men gekwetst of van slag is, men zoekt de oorzaak bij zichzelf.

In dit proces van resetten kan het zijn dan ze zich even van iedereen afsluiten. Je doet er goed aan om hen dan ruimte te geven om te herstellen, maar je doet er heel goed aan om hen te laten weten dat je er voor hen bent. 

Ze hebben een geweldige intuïtie

Door hun hoog ontwikkelde intuïtie is de HSP in staat om een situatie of een probleem vanuit verschillende oogpunten te bekijken. Als je van een HSP houdt hoef je dingen nauwelijks uit te leggen. Zij kunnen vanuit jouw oogpunt naar een probleem kijken, ze begrijpen je emoties die je hebt en zien ook de onderliggende oorzaken en levenslessen.

Het is geweldig om lange, diepgaande gesprekken met een HSP te voeren, want ze begrijpen je emoties, zorgen en dromen ook al kun je ze niet goed onder woorden brengen.

Hun hart is gesloten

Het lijkt alsof een HSP gemakkelijk verliefd wordt, maar dat is een grote inschattingsfout. De waarheid is dat de meeste HSP-ers hun hart afgesloten hebben door eerdere, pijnlijke ervaringen. Omdat HSP-ers heel erg sensitief zijn openen ze hun hart beslist niet voor iedereen en al zeker niet voor iemand die hen geen goed gevoel geeft of die hen gevoelsmatig niet gerust stelt. Ze stellen een diepe zielsverbinding in een relatie boven een relatie die alleen op lust gebaseerd is.

Als ze eenmaal besloten hebben om hun hart dat soms al heel lang gesloten is te openen, dan zal alle liefde die daar opgesloten heeft gezeten naar jou toestromen.