Energetische bescherming / door Pyts Boschma

ENERGETISCHE BESCHERMING

door Pyts Boschma

Wanneer je hoog sensitief bent – HSP – dan raak je snel overprikkeld, je krijgt teveel indrukken en prikkels van buitenaf die je zo snel niet kunt verwerken. Hierdoor kun je je voor, tijdens of na een gesprek of bezoek slecht voelen, leeggezogen of gewoon doodmoe. Het is zelfs mogelijk dat je gevoelens zoals verdriet, angst, depressiviteit, somberheid of boosheid van de ander in je opneemt als een spons. Als je vaak of langere tijd aan dit soort overprikkeling bloot staat dan kun je lichamelijke en psychische klachten ontwikkelen omdat je de ballast van anderen niet meer kwijt kunt raken.

AARDEN
Om goed te kunnen blijven functioneren is het van groot belang om goed te aarden. Dit doe je bijvoorbeeld door veel water te drinken of je voor te stellen dat er ankers uit je voeten de aarde inzakken en zich daar vasthechten. Je kunt ook de natuur ingaan om tot rust te komen en om de Aarde te voelen.

SCHOONMAAK
Je kunt je opgevangen ballast kwijtraken door je energetisch veld schoon te maken. Dit doe je met een visualisatie.  Stel je een borstel, mattenklopper, emmer met sop of iets anders om schoon te maken voor. Maak nu in gedachten je hele energieveld schoon, poets het op, klop het uit en gooi de ballast die vrij komt weg.

Er zijn enkele manieren om jezelf energetisch in situaties te beschermen, je doet dit door middel van je gedachten en/of visualisaties.

LOOPBALLON

Stel jezelf een grote loopballon voor waarmee mensen over het water lopen
Plaats jezelf in de loopballon, maak hem zo groot dat je je armen goed naar beide zijden uit kunt strekken.

Stel je voor dat je door de loopballon beschermd wordt als je meerdere mensen ontmoet, zoals bij een feest, het winkelen, in de klas, bij een festival of andere grotere gezelschappen.

Sluit nu je ogen en wandel als oefening in gedachten door een drukke winkelstraat in je ballon.

Je zult merken dat je iedereen waarop je je focust kunt horen, zij kunnen jou horen, maar de overige wandelaars gaan voor jou aan de kant, ze lopen om je heen en komen niet in je energieveld.

Gebruik deze visualisatie in grotere mensenmassa’s.

LICHTKOKER
Ga rechtop staan
Laat je ankers vanuit je voeten in de Aarde zakken
Merk hoe een wit licht om je voeten begint te vloeien en pulseren.
Zie hoe dit witte licht omhoog om je heen draait als een spiraal totdat het een lichtkoker vormt die groot genoeg is om je armen er in uit te strekken en die aan alle kanten met je mee vloeit.

Sluit op je kruin de lichtkoker met je gedachten af, je bevindt je nu in een lichtcapsule.
Deze visualisatie kun je ook gebruiken als je gaat slapen om te voorkomen dat je nare dromen krijgt of invloeden krijgt van andere mensen in het huis of in de slaapkamers.

BEGELEIDERS
Wanneer je bekend bent met je energetische begeleiders of gidsen kun je hen vragen om ’s nachts aan het hoofd- en voeteneinde van je bed te gaan staan om je energetisch te beschermen tegen naar dromen of invloeden van buitenaf.

KRACHT

Om je sterk te voelen:

Zet je beide benen stevig, iets uit elkaar, op de grond.

Visualiseer je ankers die de grond in zakken en zich vasthechten.

Stel je voor dat je een hele grote, oude, sterke boom bent die stevig in de Aarde staat.

Strek je armen en handen uit naar boven als takken boven je hoofd.

Voel hoe je net zo sterk wordt als je boom die je visualiseert.

 Zeg tegen jezelf: ‘Ik ben sterk’.