Deel 2: Versterk je zelfgenezend vermogen / Door: Henk Fransen

Deel 2

Versterk je zelfgenezend vermogen

Door: Henk Fransen – 27 Mei 2022

https://youtu.be/xQVaYw94KMc

Op de vorige video heb ik verteld dat je je zelfgenezende vermogens op vijf niveaus kunt versterken:

1. lichaam,

2. voelen,

3. denken,

4. relaties en

5. ziel.

Ik heb je toen tips gegeven om de afweerkracht van je lichaam te versterken. Op de video hierboven gaan we een stap verder en bespreken we de andere 4 niveaus: gevoel, denken, relaties en ziel.

Verder wil ik vandaag nog iets heel persoonlijks met je delen.

Waarom ik doe wat ik doe

De hele eerste periode van mijn leven bracht ik in het ziekenhuis door, omdat mijn immuunsysteem (mijn zelfgenezend vermogen dus) niet werkte. Maandenlang lag ik op een isolatiekamertje en zweefde ik tussen leven en dood. Vanwege het infectiegevaar mochten mijn ouders alleen vanuit de ziekenhuisgang, door een raam, naar mij kijken. Mijn moeder vertelde me eens dat ze zo vaak een uur lang naar de achterkant van mijn ‘bolletje’ stond te kijken, het enige wat ze van me kon zien…

Haar hart huilde (en het mijne denk ik ook).

Na veel onderzoeken en pogingen mij te behandelen gaven de artsen mij op. Ze zeiden tegen mijn ouders: ‘Neem hem maar mee naar huis en laat hem thuis maar rustig doodgaan, want dit is geen leven.’ (Dat is in ieder geval wat mijn moeder mij heeft verteld.) Ik leef echter nog steeds. Hoe kan dat? Wat is er gebeurd? Ik wist het niet. Pas later begon ik te begrijpen wat mij in leven had gehouden.

Tijdens mijn studie geneeskunde

Tijdens mijn studie geneeskunde las ik namelijk een interessant wetenschappelijk onderzoek. Daaruit bleek dan mensen die sociaal geïsoleerd zijn en het gevoel hebben er alleen voor te staan, een tientallen malen grotere kans hebben om allerlei nare ziekten te krijgen – inclusief kanker. En zelfs om hieraan te overlijden! Maar andersom blijkt het ook te werken: mensen met een sterk ondersteunend netwerk hebben vaak een betere gezondheid en dus juist minder kans op ziekten.

(Ik heb dit onderzoek en vooral de conclusies die ík hieruit heb getrokken, uitgebreider beschreven in mijn boek: Versterk het genezend vermogen op 5 niveaus. Dit boek is o.a. te bestellen via bol.com en kost maar een tientje.). Hier kun je er meer over lezen.

Ik denk dus dat ik als baby mijn leven te danken heb gehad aan het feit dat mijn moeder mij weer liefdevol tegen zich aan kon drukken en me ook weer borstvoeding kon geven. Daarom ook is in mijn ogen de ‘steunfactor’ de meest gemiste factor van zelfgenezing in de reguliere geneeskunde. Hoeveel (zieke) mensen hebben wel niet het gevoel er alleen voor te staan, of er alleen voor te moeten knokken? En wat wordt daarmee gedaan?

De afgelopen 30 jaar heb ik nog veel meer factoren leren kennen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ik ga je daar in mijn volgende mail meer over vertellen. 

Voor nu wens ik je een heel fijne dag,

Henk Fransen