De Helende Kracht van Positief Denken, en meer: van Liefde … Meer wegen naar ‘Rome’ … / Door: Nonny Nanja

De Helende Kracht van Positief Denken, en meer: van Liefde … Meer wegen naar ‘Rome’ …

Door: Nonny Nanja – zaterdag 18 November 2023 – via email

Onder ons zijn er mensen die alleen maar ‘geloven’ in het meetbare … En niet verder kijken, maar dit juist ver-oordelen ipv accepteren, respecteren en/of onderzoeken naar meerdere mogelijkheden. Zoals hoe we ook van bijv. straling zouden kunnen genezen, er beter mee om kunnen gaan. Maar wat is helen en hoe kunnen we eigenlijk helen? We kunnen alleen helen, omdat we in wezen al heel Zijn! En hoe komen we daar?

Joseph Murphy schreef vele boeken over de kracht van positief denken. Wij zijn meer dan een computer, ook al willen ‘ze’ ons robotiseren … Lukt nooit. Steeds meer mensen worden wakker, zien wat er werkelijk aan de hand is, ontdekken hun eigen innerlijke (helende) kracht van Licht en Liefde en nemen hun leven in eigen hand, min of meer los van dit huidige systeem. Straling heeft nu een negatieve tot dodelijke energie. Na de omwenteling van 3D naar 5D (zie wakkeremensen) verandert dit naar een positieve, helende energie.

En wat is, hoe werkt heling? Joe Dispenza, geinspireerd door Eciw: Een Cursus in Wonderen = Liefde, genas zo zijn ongeneeslijke ziekte en kon weer lopen. (Net als R. Spina.) Hij maakte hier een wereldberoemde methode van en hielp zo 1000-den mensen te ‘genezen’, nadat en doordat ze hun diepste kern van Liefde ervaren hadden, ervaarden: ‘Dit, Liefde, ben Ik’! Met ook als hulpmiddel: je toekomst visualiseren. Alles legde hij wetenschappelijk vast.

Dolores Cannon ontdekte hetzelfde. Zij is een wereldberoemde hypnotherapeute, maar bij haar ging het universeel dieper: quantum healing? En ze zei: ‘Visualiseer het tot in de puntjes.’ Je toekomst, enz. Dus (repeterend) verleden loslaten.

Quantum Healing zegt hetzelfde.

Luister eens naar ex-huisarts Roy Martina oa ook over straling.

Ik genas o.a., dankzij Christian Science (boek ‘Science and Health’, ca 1890?) resp Eciw, Een Cursus in Wonderen, van een diabetische oogcomplicatie, gordelroos, resp niet werkende schildklier. Kon medisch helemaal niet. En had allang dood, gehandicapt of … moeten zijn.

G.G. Jampolsky schreef diverse boeken hierover. In ‘Praat alleen over liefde’ staan ontelbare (ontroerende) genezingen oa via zijn centrum: ‘Attitudinal Healing.’ Deze principes, gehaald uit Eciw, staan ook onder het artikel van (blinde) Lusseyran:

Vreugde in een concentratiekamp’ bij wakkeremensen.org . En ‘Vergeving’ van haar ergste concentratie-kampbeul met Corrie ten Boom en in haar boek heel ontroerende verhalen zoals zij mensen weer hoop, liefde en levenszin kon geven.. En citaten uit Eciw. Eciw: ‘Het Licht in de een, maakt het Licht in de ander wakker.’ Daarom kan genezing ook op afstand. Door vanuit je hart het Licht, Liefde in andermans hart te zien. Zodat dit kan gaan stralen en duisternis kan verlichten, opheffen. We zijn Een en in gedachten met elkaar verbonden.

Loes Valentijn uit deze groep helpt EHS’ers op afstand.

Henk Fransen, ex-holistische huisarts, die daarvoor een internationale prijs kreeg, ontdekte dat er niet 1 geneeswijze was, die absoluut 100% werkte… En dat mensen op de vreemdste manieren genazen, zodra ze hun Ziel volgden … Zijn basisvraag aan mensen werd: ‘Wat wil jouw Ziel?’ Ziekte wil je iets vertellen … Hij begeleidt nu mensen met de huidige overgang 3D (dualiteit met angst en liefde) naar 5D (liefde, verbondenheid, eenheid, vrede.). Zie ook een prachtige meditatie ‘ Total Solar Eclipse Meditation Event (meditation)’ op ChannelingJesus.com , over de huidige ascensie en hoe weer bij onze kracht te komen.

Liefde vraagt slechts 1 offer: jouw pijn … Vergeving is het loslaten van oordelen. Hoe? Door te beseffen wat werkelijk is in alles en iedereen: Liefde. . Het helpt ons om boven de huidige duisternis bij onze kracht te komen … En daar kunnen we van binnen, in ons hart, hulp bij vragen. ‘Stel de vraag 1x, wees stil, en vertrouw op een antwoord.” Dit kan komen op allerlei manieren. Je krijgt dat antwoord waar je op dat moment aan toe bent. Je kunt altijd doorvragen, bijv. ‘Wat is er werkelijk aan de hand? (patroon?) Hoe zou Liefde hiernaar kijken? Wat zou Liefde nu doen?’ Vrede is het antwoord. Daarom zegt ECIW: ‘Vragen is jouw functie hier.’ Het heft onze afscheiding van Liefde op en vraagt alleen bereidheid… Zoals Corrie ten Boom dat deed bij het vergeven van haar kampbeul en om ‘uit het kamp’ gevoel – ervaringen te kunnen komen: ‘Ik moet willen, maar zorgt u alsjeblieft voor de liefde, want dat kan ik niet…’ En toen ze daarna zijn uitgestoken hand aanpakte met zijn vraag om hem te vergeven, voelde ze een ‘electrische’ stroom van Liefde door zich heengaan. Kun je je dat voorstellen? Liefde vraagt slechts 1 offer: jouw pijn …

En dit bijna allemaal door ‘wetenschappers’! Die ontdekten dat er meer is tussen hemel en Aarde ….

Dit was even een greep. Daarom zou ik het heel fijn vinden als we elkaar niet ver-oordelen (= onbegrip), omdat de 1 zus denkt / gelooft, en de ander iets heel anders. Maar juist ondersteunen. Daar is deze groep juist voor: elkaar verder te helpen, ook al is het jouw weg niet …. Kritiek doodt de stroom van ideeen. En menigeen durft dan zijn mond niet meer open te doen … Lee Coit schreef dit oa in zijn Ankertje – boekje: ‘Luister naar je innerlijke stem’ en: ‘Op ons werk lieten we alle ideeen stromen. Wat zinvol was, borduurden we op voort, lieten het eventueel los voor een volgend idee. Soms bleken deze ideeen voor iemand anders zinvol te zijn.‘ (Een artikeltje, stencil, kan ik je toemailen via oktjev@gmail.com )

We zijn allemaal anders, en in wezen hetzelfde: pure Liefde in uitdrukking. Door hiernaar terug te gaan, helen we, een ‘wonder’, zoals we in wezen al zijn. Een Cursus in Wonderen bijv. helpt je de blokkades hiertoe op te heffen, zoals alles te doen met Liefde en aandacht. Alleen dat macht te geven: waar word ik blij van, wat wil mijn Ziel … Met vallen en opstaan als een kind. We hebben allemaal onze eigen weg te gaan. En dat is oke.

Liefde is altijd oke ….

Nonny Nanja

Eindnoten:

1 Lee Coit: (a) “Luisteren naar je innerlijke stem” 1994 (p19-20 ev., resp. 20>, p.23,24,25), (b) “Acceptatie” (over zijn bewustwordingsproces) 1996, (c) “Wezenlijk Zijn” 1998 (p. 124, 95, resp. 101): uitg. Ankh-Hermes bv, Deventer

2 Verg. cassettebandjes van Raj: o.a. (a) Harrisonburg 1B, 5-1992, Virginia; Princeville 1, (b) Hawaï, 8-1991, (c) Yucaipa 7a?;

publ. nwffacim, p.o box 1490, Kingston, Washington 98346-1490, USA, tel 001-360.638.0530, fax 001-360.638.0531,

website www.nwffacim.org.

3 Vergelijk de Bijbel: o.a. Mattheus 6.6 en Psalmen w.o. 46:10.

4 Verg. citaten uit een privé-vertaling van ‘A Course in Miracles.’, 1992, Tekst, publ. by the Foundation for Inner Peace, Glen Ellen, USA, vert. Een Cursus in Wonderen, uitg. Ankh-Hermes bv – Deventer 1999. (bijv. ‘T1,I,42. Een belangrijke verdienste van wonderen is hun kracht om jou te verlossen van je valse gevoel van afgezonderd zijn, verlies en tekort.’ + T.1-III-8)

5 Gerald G. Jampolsky o.a.: “Praat alleen over liefde”, een weg naar genezing. 1984, Mirananda.

6 Mary Baker Eddy: “Wetenschap en Gezondheid”, met sleutel tot de heilige schrift, 1951, en andere geschriften.

7 Corrie ten Boom: ‘Zwerfster voor God.’

En verder ontelbare video’s oa op You Tube, zoals van Suzanne Giesman (ook ECIW), Alex Ferrari, NDE … …..

@ Nonny Nanja.