De Grote Leegte niets en niet-weten

De Grote Leegte niets en niet-weten

21 mei 2022 / Door Tamara – dewijsheidvanhethart

De leegte die velen ervaren tijdens een proces van ontwaken en transformatie wordt vaak verkeerd begrepen. Deze wordt als beangstigend ervaren. Eigenlijk is dit het grote thuiskomen. Een inwijding in het niets en niet-weten. De identificatie met mind en body wordt ongedaan gemaakt.

Vroeg of laat kom je in een proces van “wakker worden” terecht in deze leegte. Dat is een punt in het transformatieproces wat voor velen aanvankelijk heel lastig is. Voor mij was dat ook zo. Ik begreep deze leegte niet en verzette me heftig. Intuïtief voelde ik dat ik moest ontspannen in deze leegte maar mijn denken kwam heftig in opstand. Angst en paniek kwamen omhoog. Waarom voelde ik zo’n enorme leegte?

Identificatie met het denken

In het begin begreep ik deze leegte niet. Ik probeerde wanhopig om eruit te komen. Wat dus niet gelukt is. Wat verder in het proces begon in te wennen aan de leegte. Ontstond er langzaamaan overgave. Voorzichtig durfde ik stukje bij beetje te ontspannen in deze leegte. Tot het moment daar was dat ik er helemaal in durfde te zakken. En toen voelde ik het. De leegte was niet echt leeg. Ik voelde een subtiele vibratie in de leegte en werd nieuwsgierig. In de donkere nacht van de ziel ervaren velen deze leegte.

Het Niets bevat het Al

Wat voelde ik nu precies? Wat kon ik allemaal ontdekken en waarnemen? Ondertussen voelde het steeds fijner. De leegte voelde niet meer bedreigend. De vibratie die ik voelde was ongeboren puur potentieel. Ik ontdekte en zag dat in die leegte eigenlijk alles besloten ligt. Nog niet geboren. Nog niet in de vorm. De kosmische baarmoeder. Puur potentieel en puur gewaarzijn zijn aanwezig in de leegte. Deze diepe duisternis kan gezien worden. Iets neemt deze duisternis waar. Het is het licht van bewustzijn ook aanwezig in totale duisternis.

Wakker worden is minder en niet meer

Wakker worden is de weg van het hart terug naar binnen gaan bewandelen. Alles wat je niet bent, terugbrengen naar de bron. Opofferen aan dezelfde bron. Ascensie is eigenlijk een proces van leegmaken. Van wegvallen. Dat gaat niet over meer worden, beter worden, je echte zelf worden. Dat gaat over weg, weg, weg. Alles wat niet je diepste zelf is lost op in deze leegte. Dat gaat over minder in plaats van over meer.

Meer lezen >>>