EEN KIJK OP FEBRUARI

 

EEN KIJK OP FEBRUARI

Februari 2023 / Door Fran Tielemans

Na de zware en vrij uitdagende energie van januari – die je misschien het gevoel gaf teruggeworpen te worden in oude situaties/thema’s/blokkades – kan de energie van februari een stuk lichter aanvoelen. Er lopen geen planeten retrograde deze maand, wat opnieuw meer stroming toelaat.

Deze maand is een prima tijd om af te werken wat je nog wat liet aanslepen, om losse eindjes vast te maken. Na de grote energieverschuivingen van de laatste maand is het nu een uitstekend moment om je hele huis door te lichten, op te ruimen, weg te gooien wat je niet meer nodig hebt, en vooral om heel veel water te gebruiken om je hele huis op te frissen. Ook jij zélf hebt veel water nodig, om al dat kosmisch vuur van afgelopen weken in balans te brengen.

Het is goed deze maand even stil te staan bij je grenzen. Je kan niet van anderen verwachten dat ze jouw grenzen respecteren, wanneer je zelf geen flauw idee hebt van jouw grenzen, jouw energieveld en jouw kern. Maar misschien is dit ook een goed moment om bewust jouw grenzen op te zoeken, en nieuw territorium te betreden, wanneer dat op een of andere manier aan jou werd getoond afgelopen tijd. Je weet dat je eigen hoogste bewustzijn de dingen die goed voor je zijn heel duidelijk op je pad legt.

Dit is ook een maand om uit je isolatie te komen en veel te delen, samen te zijn, uit te wisselen, en te ontdekken dat je niét alleen bent. Het is aan jou om de wereld in te gaan en te exploreren. Het is aan jou om nieuwe keuzes te maken, nieuwe wegen te betreden, en te ontdekken dat het best verfrissend kan zijn  iets aan te vatten dat buiten je huidige comfortzone ligt.

De eerste dagen van februari kunnen nog enigszins gespannen aanvoelen, wanneer oude overtuigingen en relaties jou kunnen tegenhouden om jouw vernieuwende en vernieuwde weg te gaan. Wanneer er rondom jou mensen zijn die je subtiel of zeer duidelijk proberen weg te houden van dat wat hoort bij jouw weg, zijn zij in feite een spiegel van je eigen weerstand. Door zelf te kijken naar je weerstanden en ze te analyseren, ontdek je dat ze één oorzaak hebben: angst. Angst is het tegengestelde van liefde, en kan je zeer lang vast houden in oude cirkels en patronen.

De Volle Maan van 5 februari (19u30) kan je een sterke impuls geven om vooruit te gaan, nieuwe initiatieven te nemen, en de moed te verzamelen om uit de huidige status quo te komen. Hij kan je het nodige vuur geven om te bewegen, wat dat ook voor jou moge betekenen. Het is tijd om verantwoordelijkheid voor je zélf op te nemen, en te gaan.

Deze maand kan je genieten van meer zachtheid, of kan je ontdekken wat jou blokkeert om meer zachtheid toe te laten of in je leven te brengen. Je kan veel nieuwe (of eeuwenoude) wijsheid voelen ontwaken in je, waardoor je veel duidelijker ziet waarvoor je in dit leven hebt gekozen, vanuit je hoogste perspectief, en hoe je dat de rest van jouw leven steeds meer vorm kan geven.

De Nieuwe Maan op 20 februari (08u09) kan een glimp van een nieuw begin tonen, of kan je volop laten voelen dat je een nieuwe start aan het maken bent (wanneer je tenminste je innerlijke blokkades de afgelopen maanden hebt opgeruimd).

Je lichaam kan af en toe nog moe aanvoelen, en uit balans, door de snelle groei die jij en wij doormaken. Maar je weet: een opgeruimd en schoongemaakt energieveld straalt door naar je lichaam. Je energieveld opschonen is je lichaam opschonen. Die effecten daarvan zijn soms bliksemsnel te merken, maar werken ook door op langere termijn. Je daarvan steeds bewuster worden heeft ook invloed op de keuzes die je maakt. Ook de keuzes die je maakt om tijdens je dagelijkse activiteiten dit wél te doen en dit net niét. Je weet – jouw welzijn straalt ook door naar de mensen om je heen. De wereld healen begint bij het healen van jezelf.

Keep the Faith

Fran
http://www.maitreya.be/index.html