Hoge energiecyclus 8/2023 / Door Emmanuel Dagher

 

Hoge energiecyclus 8/2023

Door: Emmanuel Dagher – 1 Augustus 2023

Hallo mijn vriend,

Vanaf nu tot ongeveer 28 augustus gaan we door een krachtige energiecyclus die snelle veranderingen in ons individuele leven en in het collectief zal creëren.

Deze energiecyclus creëert een opening die ons helpt de door ons hart gewenste manifestaties met meer gemak te versnellen, als we weten hoe we ermee moeten werken.

Als we ervoor hebben gekozen om de verlangens van ons hart te eren en ernaar te luisteren en het verschil kennen tussen wat het authentieke hart wil en wat de ‘geest’ denkt dat het wil, dan zal deze energiecyclus prettig, expansief en krachtig aanvoelen.

Als we ons hart hebben genegeerd en de geest hebben laten leiden en beheersen, zal deze tijd dienen om ons uit die benadering te duwen, zodat we het hart onze gids kunnen laten zijn om vooruit te komen.

Sta even stil bij de afgelopen 7 maanden, sinds het begin van het jaar.

Het is duidelijk dat de veranderingen die sinds januari in ons leven zijn gekomen, het als geen ander jaar hebben gemaakt dat we ons kunnen herinneren.

De vele veranderingen die in en om ons heen plaatsvinden, zijn op zijn zachtst gezegd levensveranderend geweest!

En met de hoge energiecyclus die we in augustus doormaken, staan interne en externe veranderingen op het punt nog sterker te worden.

Afhankelijk van wat we ervoor kiezen om met deze energie te doen, kunnen we ofwel worden voortgestuwd in de richting van onze hoogste visie of een omweg maken om meer te leren van contrast.

Welk pad we ook kiezen, grote veranderingen staan voor de deur.

INVLOED VAN LICHT

De huidige instroom van Licht die de planeet binnenkomt, activeert de pijnappelklier en de hartcentra van elk levend wezen, en hoewel het de Aarde en al haar burgers helpt om naar hogere staten van bewustzijn te ascenderen, kan het erg uitdagend aanvoelen voor de emotionele en mentale lichamen te navigeren.

Het goede nieuws is dat het universum ons alleen geeft waarvan het weet dat we het aan kunnen.

Dus hoewel het voelt alsof we op dit moment zwaar worden uitgerekt of op de proef worden gesteld, maakt het allemaal deel uit van een Goddelijk Plan dat is afgestemd op ons hoogste en grootste goed.

De bedoeling van dit Goddelijke Plan is om de harmonie, vrede en heilige balans in het Universum te herstellen.

Wanneer zoveel Licht over onze planeet spoelt, komen diep begraven emoties, gedachten, acties en patronen naar de oppervlakte om te worden aangepakt.

Zodra deze dingen zijn aangepakt, hebben we de mogelijkheid om waardevolle lessen te leren die ons helpen om uit te breiden en te evolueren, zowel persoonlijk als als een wereldwijde familie.

Als je op dit moment wordt uitgedaagd, voel je je misschien ontmoedigd of uitgeput, en emotioneel getriggerd door problemen in je eigen leven, of door wat er op dit moment in de wereld gebeurt.

Je kunt dingen sneller laten verlopen door jezelf het volgende af te vragen:

  • Welke waardevolle lessen moet ik ontvangen door op deze manier op deze ervaring te reageren?
  • Wanneer voelde ik me voor het eerst getriggerd door iets dat op deze ervaring leek?
  • Is mijn reactie iets nieuws? Of voelt het vertrouwd, alsof ik al vaker zo heb gereageerd?
  • Hoe dient het mij om op deze manier te reageren?
  • Hoe zou mijn leven eruitzien als ik anders zou reageren, op een manier die ruimer en productiever aanvoelt?

De antwoorden komen misschien niet meteen.

Maar de simpele handeling van het stellen van dit soort vragen begint de neurogolven in de hersenen te beïnvloeden, waardoor onze gedachten verschuiven van de automatische piloot naar buiten de gebaande paden denken.

Simpel gezegd, we veranderen onze interne dialoog, zodat we niet vast blijven zitten in een mentaliteit die ons in een mentaal hamsterwiel houdt, vooral als we emotioneel getriggerd worden.

Dat hamsterwiel bevat gewoontegedachten en -reacties die angst, zorgen, gebrek, schuld, oordeel en afscheiding uitdrukken.

Wanneer we de geest helpen om buiten zijn gebruikelijke mix te denken, stappen we uit dat wiel.

We stellen ons dan open om hoger inzicht en wijsheid te ontvangen die rechtstreeks van ons Hogere Zelf komt, en van het krachtige Licht dat op dit moment in het menselijk bewustzijn stroomt.

VOORBEREIDING OP HET NIEUWE

Wanneer we door een verhoogde instroom van Licht gaan zoals we nu zijn, en we die eerste stap zetten om de diep begraven emoties, gedachten, acties en patronen aan te pakken die ons ervan hebben weerhouden om onze grootste realiteit te leven, is de volgende stap gewoonlijk een energetische reiniging.

Dit is de reden waarom dingen de laatste tijd erg uitdagend zijn. We hebben tegelijkertijd een krachtige energetische reiniging ervaren, net nu we de dingen beginnen aan te pakken die ons gevraagd worden los te laten.

Of we er nu voor kiezen om deze onbewuste patronen en gewoonten aan te pakken die niet langer voor ons hoogste goed zijn, de reiniging heeft niettemin volledig effect gehad.

Het goede nieuws is dat nadat een reiniging is voltooid, we altijd de mogelijkheid hebben voor een nieuwe start. En we komen heel dicht bij het ingaan van deze volgende fase, waarin we opnieuw kunnen beginnen.

Voordat een nieuwe start begint, zullen velen van ons zich geleid voelen om oude vrienden te zien die we al heel lang niet hebben gezien.

Sommigen van ons voelen een aantrekkingskracht om de geboorteplaats of het gebied waarin we zijn opgegroeid te bezoeken, die we misschien al lang geleden hebben verlaten.

Deze aantrekkingskracht kan ons ook naar geografische locaties en draaikolkpunten trekken waar we misschien nog niet eerder in dit leven zijn geweest, maar die we in een vorig leven wel kenden.

Anderen zullen zich geleid voelen om eventuele onafgemaakte zaken uit hun verleden op te lossen.

Als je een aantrekkingskracht voelt om een van deze dingen te doen, dan ben je aan het einde van je reinigingscyclus en sta je op het punt je Nieuwe Begin in te gaan.

KARMA OPLOSSEN

Met alles wat er gebeurt, gaan we ook door eonen van karmische patronen en lossen we deze op namens onszelf, onze voorouders en de mensheid als geheel. En het gebeurt met verhoogde snelheden zoals we nog nooit eerder hebben gezien in de geschiedenis van de menselijke ervaring.

De meeste karmische oplossingen die we nu ervaren, vinden plaats tijdens onze slaap en meditatieve staten (wat sommigen hebben opgemerkt in de dromen die ze hebben).

Maar zoveel innerlijke activiteit kan zijn tol eisen van ons emotionele, fysieke en mentale lichaam, als we onszelf niet opzettelijk aanvullen.

Deze oplossing van karmische patronen die niet langer ons grootste goed dienen, vindt vaak in fasen plaats. Dit maakt het voor ons lichaam en onze geest gemakkelijker om zich aan te passen aan het aantal verschuivingen dat door ons energieveld stroomt.

Omdat we deze snelle veranderingen echter zo snel doormaken, worden deze fasen vaak samengebundeld, waardoor de golven van transformatie soms ongemakkelijk kunnen aanvoelen.

Het is ook duidelijk dat de aarde zichzelf geneest en zuivert. Ook zij is zich aan het aanpassen, om in hogere bestaanstoestanden te kunnen opereren.

Wanneer verandering zo snel plaatsvindt als nu, is er één ding dat we kunnen doen om onszelf gemakkelijker op de golven te laten varen: Goddelijke Sereniteit beoefenen.

Goddelijke Sereniteit biedt ons het vermogen om de vreedzame waarnemer en de stille ruimte in het hele leven te worden. Sereniteit vult de kern van ons wezen aan en helpt ons om niet verstrikt te raken in de collectieve angstbubbel die op het punt staat te knappen.

Wanneer we sereniteit beoefenen, wordt het veel gemakkelijker om de mentale constructies te transcenderen waarnaar de geest kan terugkeren uit gewoonte of reactie. We kunnen verder gaan dan de overlevingspatronen van reactie en weerstand die gepaard kunnen gaan met zoveel veranderingen.

Het beoefenen van sereniteit maakt het gemakkelijker en leuker om door de verschuivingen heen te gaan die nu in en om ons heen plaatsvinden.

Omdat de geest gewend is de Doener te zijn, kan sereniteit een beetje vreemd en zelfs saai aanvoelen, omdat het de geest vraagt om van Doen naar Zijn te gaan.

Met een beetje oefening kunnen we de geest echter de waarde en het voordeel van sereniteit en stil worden laten zien, door hem eraan te herinneren dat stilte ons in staat stelt onze geest, lichaam en energie aan te vullen en te voeden op een manier die ons in staat stelt klaar te zijn voor alles de komende verandering, bloeiend terwijl we dat doen.

Sereniteit is de eerste vereiste om de op overleving gebaseerde matrix te transcenderen die de mensheid mede heeft gecreëerd.

Het helpt ons een nieuw pad te creëren – een pad dat ons verbindt met een realiteit van grotere vrijheid, vrede, liefde, eenheid, vreugde, ongerept welzijn, voorspoed, vervulling en de kostbaarste zegeningen van het leven.

VOORUITGANG VAN ANGST NAAR LIEFDE

Terwijl we door zeer intense tijden gaan, zoals we nu doen, gaat de collectieve geest van de mensheid vaak in freak-out-modus, omdat de manieren van zijn waaraan de meeste mensen gewend waren geraakt, niet langer kunnen functioneren in de huidige realiteit.

De collectieve geest probeert vervolgens vast te houden aan het leven, denkend dat zijn identiteit verloren zal gaan als hij niet terugvecht of zich verzet tegen de veranderingen die zich voordoen.

We zien deze weerstand momenteel op zijn hoogtepunt, wat een duidelijke bevestiging is dat er enorme doorbraken op komst zijn.

Natuurlijk hebben degenen die op een mindful pad zijn hun geest gewend geraakt om harmonieus met hun hart samen te werken, zodat ze verandering gemakkelijk met meer gemak kunnen omarmen.

Dit zijn de wezens die ervoor hebben gekozen (soms onbedoeld) om door te gaan met het bevorderen van het collectief van angst naar liefde.

Dit zijn de wezens die dienen als Goddelijke Zuilen van Liefde. Ze leggen de basis voor het ontstaan van een allesomvattende wereldwijde familie.

Terwijl je deze overgangsperiode doormaakt, kan het heel gemakkelijk zijn om verstrikt te raken in de angsttactieken waar de collectieve geest graag mee bezig is. Ja, zelfs voor degenen die hun innerlijke genezing hebben gedaan en ervoor hebben gekozen om met aandacht te leven.

Als je merkt dat je op een of andere manier van streek raakt of emotioneel geladen raakt, wees dan voorzichtig met jezelf en weet dat het oké is om mens te zijn.

Geef jezelf toestemming om door de emoties die je ervaart heen te gaan, en zodra ze rustiger worden, en niet meer zo geladen. . . verzadig ze met liefde en acceptatie.

Dit zal je in staat stellen om met meer gemak vooruit te gaan en terug te keren naar je natuurlijke liefdevolle staat.

Troost je ook met de wetenschap dat er veel goeds en magie in de wereld is, zelfs te midden van de turbulentie. Deze zaken staan momenteel misschien niet centraal in de collectieve dialoog, maar binnenkort wel.

WIJ ZIJN KRACHTIGE SURROGATES

Ieder van ons is een krachtig surrogaat voor de mensheid. Elke situatie die we in de wereld zien, is direct gekoppeld aan wat ieder van ons in zichzelf ervaart.

Dus als we afscheiding, oorlog en gevechten in de wereld zien, hebben we de macht om dit allemaal te verhelpen, door ervoor te kiezen eenheid, liefde en vrede in onszelf te illustreren.

Dit is wat Gandhi bedoelde toen hij zei: “Wees de verandering. . .”

Als we ons minder zorgen maken over het agressief proberen de wereld buiten ons te repareren, en ons meer richten op proactief zijn in het zorgen voor de wereld in ons, dan zal de buitenwereld vanzelf genezen.

Dit moet niet worden verward met het negeren van alle uitdagingen die zich in de wereld voordoen. Het is belangrijk om te erkennen en bewust te zijn van wat er gebeurt.

In plaats van op alles te reageren vanuit het standpunt van een hulpeloos slachtoffer, kunnen we het gebruiken als feedback om ons te concentreren op wat we graag meer zouden willen zien in de wereld.

Dat kunnen we doen door als eerste de kwaliteiten te belichamen waarvan we graag meer zouden willen zien.

SUPERGEVULD GEBED VERPLAATST BERGEN

Een van de grootste geschenken die we de mensheid kunnen bieden, is de gave van gebed. Veel mensen, vooral degenen die een meer aandachtig pad hebben gekozen, zijn het gebed uit de weg gegaan, omdat ze het onmiddellijk associëren met georganiseerde religie.

De reden hiervoor is dat aan het meeste gebed dat in georganiseerde religies wordt onderwezen, de energie van angst is verbonden. Het suggereert meestal dat we moeten bidden tot iets buiten onszelf om een gewenst resultaat te krijgen.

Dat soort machteloos gebed is contraproductief, omdat het blijft bevestigen dat we gebroken zijn of op de een of andere manier tekortschieten.

Degenen die de wet van aantrekking begrijpen, weten dat wanneer we een energie van behoefte projecteren, we precies datgene waar we naar verlangen wegduwen in plaats van het in onze ervaring te brengen, omdat we niet erkennen dat het zelfs maar een mogelijkheid voor ons is.

Supergeladen gebed, dat de kracht heeft om bergen te verzetten, is gemakkelijk toegankelijk voor ons. Dit soort gebed komt voort uit de wetenschap dat we NIET afgescheiden zijn van het Universum, maar dat we er in feite Eén mee zijn.

Elke cel van ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele wezen is één met het universum. Vanuit dit weten dat we één zijn met het universum, kunnen we bevestigen wat we graag zouden willen ervaren en meer willen creëren in ons leven.

Gebed is een gelegenheid voor een krachtige dialoog met het Universum in en om ons heen, het soort dat we zouden hebben met een beste vriend.

Spreek aan het einde van elk gebed je dankbaarheid uit, wetende dat alles wat je zojuist hebt beweerd en bevestigd, al is gedaan. Dit zal de kracht van het gebed zelf vergroten.

Ten slotte vergroot het toevoegen van de woorden “laat me zien” aan het einde van elk gebed onmiddellijk ons vermogen om aandacht te schenken aan en op te merken hoe het Universum ons gebed beantwoordt.

Laten we het nu allemaal samenvoegen.

GEBED VOOR DE MENSHEID

Dus, mijn vriend, sluit je alsjeblieft aan bij het hardop bevestigen van het volgende gebed voor de mensheid:

Beste Universum/Bron/Spirit/I AM/God/Om (gebruik waar je het meest mee resoneert, want ze zijn allemaal hetzelfde),

Hoe krachtig is het om te weten dat jij en ik Eén zijn.

Dat het leven dat door elke cel en vezel van mijn wezen stroomt, hetzelfde leven is dat door de hele mensheid stroomt, alle planten, dieren, Moeder Aarde, de planeten, sterren, sterrenstelsels, Universums en verder.

Vanuit deze Eenheid roep ik de vibratie van Goddelijke Liefde op om zichzelf volledig te activeren in de harten en geesten van ieder wezen dat deel heeft, is of ooit zal zijn van deze prachtige wereld waarin we leven.

Moge deze Goddelijke Liefde zich snel verankeren en Goddelijk Evenwicht genereren in ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam, zodat we getuige kunnen zijn van een snelle verschuiving van de huidige toestand van de wereld naar een wereld die overal doordrenkt is van liefde.

Ik ben me ervan bewust dat dit ook zal resulteren in de volledige bloei van de grootste vrede die onze wereldwijde familie ooit heeft ervaren – een waarin het vieren van liefde voor elkaar een dagelijks onderdeel van ons leven wordt!

Ik ben diep dankbaar, wetende dat dit gebed zich al begint te openbaren op de meest verbazingwekkende manieren, vanaf dit moment!

Ik stuur dit gebed met vreugde naar het Universum, wetende dat het gedaan is, het is gedaan, het is gedaan.

En zo is het! Laat het me zien.

En daar heb je het, mijn vriend.

Samen hebben we iets gecreëerd dat de mensheid nu op paradigma-verschuivende manieren beïnvloedt!

Als je de kracht van dit gebed voelde, voel je dan vrij om dit of een vergelijkbaar gebed te gebruiken, zo vaak als je wilt. Dit zal de verschuiving van de wereld naar hogere bewustzijnsstaten enorm versnellen.

We zijn mateloos krachtig!

Tot de volgende keer,

Met liefde,
Emmanuel

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org