Het misbruik van Michael Jackson

Het misbruik van Michael Jackson

26maart 2021 / Door Ella Ster

Michael Jackson was slachtoffer van ernstig kindermisbruik, maar werd later zelf beschuldigd van het misbruiken van minderjarige jongens. Zou het kunnen zijn dat hij als Illuminati-marionet te machtig en invloedrijk was geworden? Wat als dit verhaal op het punt staat om opnieuw open te breken?

De King of Pop was ongetwijfeld een van de meest virtuoze, unieke en getalenteerde entertainers aller tijden. Michael Jackson was tegelijkertijd ook een van de meest controversiële artiesten en is meermalen beschuldigd van het seksueel misbruik van minderjarige jongens. De rechtszaken overschaduwden zijn carrière, al werd hij uiteindelijk vrijgesproken. Bij deze aanklachten speelden financiële en zakelijke motieven een grote rol. Ironisch genoeg was hij juist zelf slachtoffer van ernstig kindermisbruik.

Michael Jackson was overduidelijk een wonderkind. Zijn muzikale carrière begon op vijfjarige leeftijd. Als jongste telg én de lead singer van The Jackson 5 traden ze onder andere op in stripclubs, waarbij ze de act waren voordat de stripper op het toneel verscheen. Op 10-jarige leeftijd werden The Jackson 5 na hun legendarische auditie bij Motown ontdekt. Na hun eerste tv-debuut transformeerde Michael’s leven naar dat van een superster. Iedereen was verrukt van de schattige jonge Michael, met zijn betoverende uitstraling en dynamische dansbewegingen.

Een gestolen kindertijd

Het succes was deels te danken aan urenlange repetities na schooltijd, waarbij Michael’s vader Joe Jackson een meedogenloze discipline afdwong. Eén verkeerde danspas, of een fout in de songtekst, werden met harde hand afgestraft. Papa Joe zat soms al klaar met de riem in zijn hand. De Jackson-kinderen kregen letterlijk zweepslagen als ze niet naar verwachting presteerden. Michael Jackson’s  beschrijvingen over het fysieke misbruik dat hij als kind te verduren kreeg zijn schokkend. Ook werd de jonge Michael vernederd en gekleineerd door zijn vader, die hem vertelde dat hij lelijk was, te zwart was en een te grote neus had.

Ik wist niet dat de wereld dacht dat ik zo raar en bizar was, maar als je opgroeit zoals ik deed voor honderd miljoen mensen sinds mijn vijfde, ben je automatisch anders. Mijn jeugd is mij volledig ontnomen. Er was geen kerst. Er waren geen verjaardagen. Het was geen normale kindertijd, geen normale kindervreugde. Deze werden ingeruild voor hard werken, strijd en pijn. Daarom hou ik van kinderen en heb ik zoveel geleerd van de omgang met hen. Ik realiseerde me dat veel van de problemen van onze wereld vandaag de dag — de misdaad in de binnenstad, tot grootschalige oorlog en terrorisme en onze overvolle gevangenissen — het gevolg zijn van het feit dat hun jeugd van kinderen is gestolen.

MICHAEL JACKSON

De Jackson familie en de muziekindustrie verdienden miljoenen aan het succes van de The Jackson 5 met Michael in de lead. Maar Michael en zijn broers betaalden een hoge prijs voor hun roem en succes. Toen Michael op latere leeftijd terugkeek op zijn jeugd, zei hij dat zijn kindertijd was gestolen. Hij was altijd aan het werk en werd als kindster volledig uitgebuit. Na schooltijd waren er repetities, opnames, optredens, fotoshoots, televisie-optredens, enzovoort. Er was nagenoeg geen tijd om te spelen, laat staan om buiten het gezin vriendjes te maken en met leeftijdsgenoten buiten te spelen. Michael heeft veel leed moeten doorstaan, vanwege zijn vaders maniakale drang naar succes. Hij was voor de entertainmentindustrie een money-making-machine, totdat hij op latere leeftijd té rijk, succesvol en machtig zou worden …

Seksueel misbruik en mind-control

Michael’s gewelddadige vader was de oorzaak van veel leed en verdriet. Zijn oudere zus Latoya schreef op latere leeftijd dat zij en haar oudste zus Rebbie door hun vader seksueel misbruikt waren. Hun broer Jermaine Jackson deed later ook een boekje open en schreef dat zijn vader Michael zou vragen om ‘s avonds laat in hotelkamers bijeenkomsten met ‘belangrijke zakenmensen’ bij te wonen. Jermaine vroeg zich af of er tijdens die sessies iets met Michael was gebeurd. Hij zei dat hij voelde dat er iets mis was, omdat Michael dagenlang ziek zou zijn. “Wat was Joseph aan het doen?” schreef Jermaine. Conrad Murray — Michael’s lijfarts die hem in zijn laatste maanden verzorgde en later is veroordeeld wegens dood door schuld — beweerde dat Michael hem verteld had dat hij als kind verkracht was.

Dergelijke vormen van misbruik in combinatie met mind-control, zijn helaas gebruikelijk in de entertainmentindustrie. De vader (en de eerste controller) die zijn kind laat misbruiken in ruil voor status, bescherming en beloning. Vermoedelijk was Michael Jackson ook slachtoffer van mind-control. Bij een strak geregisseerd interview aan het begin van zijn uiterst succesvolle solocarrière, blijkt hoezeer hij onder controle stond toen zijn manager Frank DiLeo het woord overnam. Op sommige foto’s uit het begin van zijn carrière toonde Michael Illuminati handgebaren, een teken dat hij onder hun mind-control stond.

Het is bekend dat het MK-ultraprogramma van de CIA zich ook richtte op artiesten van de entertainmentindustrie en dat veel beroemde kindacteurs en zangers in feite mind-controlled slaven waren. Voor het programmeren van Monarch-kinderen werden films zoals Peter Pan, Alice in Wonderland en de Wizard of Oz gebruikt. Michael Jackson speelde de rol van de vogelverschrikker in de film The Wiz. Zijn ranch noemde hij Neverland, waarbij de bloemen en struiken voor het treinplatform afbeeldingen vormden van (monarch)vlinders en het pad naar het pretpark was afgeleid van de Yellow Brick Road. Was het feit dat hij zichzelf identificeerde met het sprookjesfiguur Peter Pan te wijten aan zijn gemiste kindertijd, of was dit een resultaat van een mind-controlprogramma?

Beschuldigd van misbruik

Het misbruik wat Michael als kind had te verduren, had duidelijk diepe sporen nagelaten en is waarschijnlijk de oorzaak van zijn latere obsessie met plastische chirurgie. Zijn emotionele ontwikkeling was ergens tijdens zijn kinder- of pubertijd gestagneerd. Desondanks was zijn traumatische jeugd eveneens een katalysator om projecten en fondsen op te zetten, om hiermee kinderen in nood te helpen. Zo richtte hij de stichting Heal the World op, om steun te kunnen bieden aan achtergestelde, gehandicapte of zieke kinderen. Deze kinderen werden vaak uitgenodigd om een dag (of langer) op zijn Neverland Ranch door te brengen. Het kinderparadijs voor de ‘Lost Children’, waar kinderen konden doen en laten wat ze wilden.

Dit versterkte zijn imago een echte kindervriend te zijn, waarbij hij altijd omringd was door kinderen. Maar in 1993 kwam de eerste formele aanklacht van seksueel misbruik en ontstond het vermoeden dat er wellicht ook andere motieven waren om veel tijd door te brengen met kinderen en met name jonge jongens. Zijn openlijke liefde en relaties met kinderen maakte Michael een makkelijke target voor allerlei speculaties en beschuldigingen. Het kwam in 1993 echter nooit tot een strafzaak, ook omdat het slachtoffer Jordan Chandler weigerde om een getuigenis in de rechtbank af te leggen. Uiteindelijk werd de zaak buiten de rechtbank afgehandeld, waarbij Michael Jackson het slachtoffer rond de 20 miljoen dollar uitbetaalde. Beide partijen hadden bovendien zwijgplicht en waren overeengekomen niet meer over de zaak te praten.

Wanneer dergelijke grote financiële belangen een rol spelen, weet men nooit helemaal zeker of de aanklacht vooral voortkwam uit financiële motieven, of dat de betaalde afkoopsom diende als zwijggeld om de onwelgevallige waarheid te verhullen. In het geval van Michael Jackson speelden eveneens andere grote zakelijke belangen een rol, die volgens hem de achterliggende motieven waren om hem van kindermisbruik te beschuldigen. Deze belangen gingen over tientallen, zo niet honderden miljoenen dollars. In dat geval moet men er rekening mee houden dat getuigenissen kunnen worden gekocht, getuigen onder druk kunnen worden gezet, ten voordele en ten nadele van de verdachte.

Het Plan en het getuigenbeschermingsprogramma

Ezra Asa Cohen-Watnick was waarnemend onderminister van Defensie voor Inlichtingen tijdens de Trump-regering. Een ghostwriter met dezelfde voornaam en het DCS-seal (Defense Clandestine Service – Defense Intelligence Agency), brengt via zijn Telegram-account naar buiten dat Michael Jackson destijds vals beschuldigd zou zijn. Hij zou zijn dood in scene hebben gezet, om via een getuigenbeschermingsprogramma onder te duiken en het Q-team te helpen.

Donald Trump heeft Michael Jackson altijd verdedigd. Zij zijn lange tijd bevriend geweest en Trump vertrouwde Michael Jackson zijn eigen kinderen toe, die toen nog erg jong waren. “Hij is geweldig met kinderen. Hij houdt van kinderen.”

Aanschaf van de Sony muziekcatalogus

Michael Jackson kocht in 1985 de ATV muziekcatalogus, die onder andere de royalty’s van de Beatles, Elvis, Little Richard, Bruce Springsteen, Rolling Stones en veel andere grote namen bevatte. In 1995 werd hij door een verkoopdeal voor 50% aandeelhouder van Sony/ATV. Hiermee verstevigde Michael Jackson zijn financiële machtspositie, waarmee hij tevens een bedreiging was geworden voor de muziekindustrie, die hem voorheen had gebruikt en nauwlettend had gecontroleerd. Hij begon zich los te maken van het eerdere keurslijf. Met zijn wereldwijde populariteit had hij inmiddels een groot publiek opgebouwd, om de boodschappen ‘Heal the World’ en ‘Change the world, make it a better place’ te promoten.

Na de aanschaf van de Sony/ATV muziekcatalogus begonnen de aanvallen in de media. Hij werd steeds vaker afgeschilderd als een freak, een excentriekeling en kreeg de bijnaam Wacko Jacko. ‘Wacko’ betekent ‘gestoord’. Jacko was afgeleid van ‘jocko’, hetgeen ‘aap’ betekent en verwijst naar iemand van Afrikaanse afkomst. Daarmee werd Michael Jackson door de top van de muziekindustrie op zijn plaats teruggezet. Hij mocht dan wel mede-aandeelhouder van Sony zijn, maar de scheldnaam Wacko Jacko was voor het establishment een neerbuigende en racistische manier om duidelijk te maken dat ze hem als inferieur zagen.

Van marionet naar muziekgigant

Michael Jackson kreeg te veel macht. Als kind was hij voor de muziekindustrie de gans met de gouden eieren. Nadat hij op latere leeftijd met zijn solomateriaal miljarden omzet zou genereren, had men nooit gedacht dat hij zo groot en machtig zou worden. De verkoopcijfers van zijn solo-albums overtroffen die van de Beatles en Elvis Presley. Hij was niet alleen populair onder het zwarte publiek, maar ook onder andere bevolkingsgroepen en had over de hele wereld miljoenen fans. Michael Jackson nam een steeds onafhankelijkere positie in en begon zich openlijk uit te spreken tegen de uitbuiting door de muziekindustrie van met name zwarte artiesten. Dat zorgde ervoor dat men middels de media op ramkoers lag om hem kapot te maken, om zo de door Michael Jackson verworven catalogus terug te krijgen.

De media speculeerden over Michael Jackson’s seksuele geaardheid, of schilderde hem af als homoseksueel en zonderling. Om daarmee het fundament te creëren, waarbij latere claims dat hij op jonge jongens zou vallen, geloofwaardiger zouden zijn. Mensen uit zijn inner cirkel, maakten echter duidelijk dat Michael Jackson heteroseksueel was. Dat gegeven paste echter niet in de gewenste verhaallijn, waardoor deze berichten door veel mediakanalen genegeerd werden. De media kan je maken en breken. Het is een instrument van de Deep State om degenen die de agenda steunen positief in beeld te brengen en degenen die een bedreiging vormen in de media af te maken.

De samenzwering

In 2003 werd Michael Jackson opnieuw aangeklaagd wegens seksueel misbruik en dit keer zou het wel tot een rechtszaak komen. De media veroordeelden hem nog voordat de zaak voor de rechtbank behandeld was. Een goed voorbeeld van trial by media. Hij werd bespot, vernederd en de media vertelden in geuren en kleuren hoe zijn gevangenisleven er na zijn veroordeling uit zou zien. De pers, documentairemakers, het openbaar ministerie, FBI, politie en andere krachten leken samen te spannen om Michael Jackson te elimineren, terwijl de jury zich nog moest buigen over zijn schuld met betrekking tot het misbruik.

In 2005 gaf Michael Jackson een telefonisch interview over de rechtszaak, waarbij hij optimistisch was dat hij zijn onschuld zou bewijzen. Hij verwees naar de strijd om zijn muziekcatalogus: ”Het is een enorme catalogus, het is zeer waardevol, het is veel geld waard. En er is op dit moment hierover een grote strijd gaande … Ik kan er niets over zeggen … ik kan er geen commentaar op geven, maar er is veel samenzwering, ik zeg dat er op dit moment VEEL samenzweringen gaande zijn, terwijl we hierover praten.” Interviewer Jesse Jackson vraagt ​of de samenzwering over de Sony catalogus gaat en Michael zegt: ‘Nou, weet je … ik wil niet … ik wil geen commentaar geven. Ik wil geen opmerking maken, Jesse, uh … het is echt een gevoelig onderwerp, en uh, ik laat je … ik laat je over die kwestie je eigen commentaar maken.” (Luister via deze link naar het hele interview).

De vraag is of de gecoördineerde aanval op Michael Jackson enkel ging over de waardevolle muziekcatalogus en men er daarom op gebrand was om hem kapot te maken. Misschien ging het over nog iets veel groters. We weten inmiddels wat er achter de schermen van Hollywood en de muziekindustrie gaande was, met betrekking tot mind-control en elite pedonetwerken. Michael Jackson had veel contacten in hoge kringen en kwam steeds vaker in contact met beroemdheden die net al hij eveneens misbruikt waren.

Zo begon hij zich openlijk tegen Tommy Mottola de CEO van Sony te keren, die getrouwd was geweest met Mariah Carey en zei dat hij afgemaakt moest worden. In een van zijn laatste speeches begon Michael Jackson mensen te waarschuwen voor de Illuminati. Hij vertelde dat hij bang was dat de Deep State (zonder deze term te gebruiken) hem wilde vermoorden.

> Lees binnenkort verder in deel 2: Michael Jackson: pedofiel of kindervriend?

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron