LEREN VAN DE PROCESSEN VAN ANDEREN – 1

LEREN VAN DE PROCESSEN VAN ANDEREN – 1

Elk mens is uniek, heeft eigen lessen te leren en eigen bijdragen te leveren aan het geheel. Volgt ieder zijn zielenplan, dan bestaat er geen concurrentie: we vullen elkaar prachtig aan met onze projecten die ook steeds het welzijn van het geheel dienen. Zo functioneert het leven in de Nieuwe Tijd, zo functioneert de Nieuwe Aarde.

Op weg naar onze ascensie zijn we bezig met het afwerken van onze verdrongen emoties, onze innerlijke processen of thema’s zoals Jezus ze noemt. Hoewel elk mens uniek is, gaan we vaak door dezelfde processen. Daarom kunnen we veel leren van de thema’s van anderen en hoe die werden afgewerkt, want uiteindelijk zijn we allen één.

Ja, wij zijn allen Eén. Wanneer wij deze dimensionale sprong volledig aanvaard hebben, zal dit duidelijk gevoeld worden.  We zijn sowieso allemaal Eén.  Er is geen afstand, tenzij wij dat geloven, tenzij wij dat denken. Het is de wil van de mens die afstand schept waar er geen is. Als ik mezelf in Gods hand plaats, ik mij volledig in zijn wezen plaats, dan besef ik dat er geen afstand bestaat.  ‘Alles’ is nu, ‘alles’ is hier.

‘Alles’ zit in een stofdeeltje.  En in mijn ziel is ‘alles’.  Als ik me hiervan bewust ben, is er geen scheiding meer. Afscheiding wordt geproduceerd door het ego en houdt een zekere illusie in stand. Laten we ons meer en meer los maken van deze illusie en begrijpen dat ons gevoel, onze gewaarwording, het moment en alles wat erbij hoort, al ‘alles’ is, als ik het volledig kan aanvaarden.

Zolang ik bepaalde gevoelens nog wegdruk, ontken ik dit ‘alles’.  Als ik mijn hart volledig kan openen, als ik mijn gevoel voor elk moment helemaal kan openen, dan ben ik alles.

Meer lezen >>>