Duisternis – Vriend of vijand ?

DUISTERNIS – VRIEND OF VIJAND?

7 november 2018 / Elias

Veel mensen blijven veel te lang in hun negatieve gedachten steken en begrijpen niet dat ze daardoor juist negatieve situaties naar zich toe trekken.

Het zou ons niets moeten uitmaken wat er in de wereld plaats vindt, want het leven maakt geen fouten. Dit wil niet zeggen dat we onverschillig moeten worden of dat we niets moeten doen. Reageren we vanuit onze emoties dan zijn we fout bezig. Luisteren we naar onze innerlijke stem en komen zo in beweging dan verwezenlijken we ons levensplan. En als we dit begrijpen kunnen we innerlijk steeds in vrede blijven, wat er om ons heen ook moge gebeuren. We staan immers steeds op de juiste plaats en onze ziel vertelt ons wel hoe we op een en ander het beste reageren.

Door het overwegend negatieve gedachtegoed van het mensencollectief vechten licht en schaduw momenteel bijzonder sterk. Werken we steeds vanuit onze negatieve gedachten, vanuit onze angsten en onzekerheden, dan versterken we daarmee de donkere kant. Het is dus absoluut noodzakelijk om bewust te worden van de invloed van onze eigen negatieve kant om te kunnen vertrouwen en om vrede te vinden. Hiermee versterken we het licht in ons en op aarde. We kunnen dan veel sneller onze volgende stappen zetten, maar ook de hele mensheid zal daardoor verder groeien.

Helaas regeert angst momenteel de aarde. De mensen dijen individueel steeds meer hun angsten uit en beseffen niet dat ze hierdoor hun eigen kracht verliezen in plaats van met hun intuïtie onderweg te zijn.

Maar hoe ziet een positief gevormd leven eruit? Kiezen we voor het positieve, dan voelen we ons als we wakker worden meteen al goed in ons lichaam. Duiken er negatieve gedachten op dan accepteren en verwerken we die, zodat ze snel kunnen worden losgelaten en we met een positieve instelling met onze dagelijkse taken kunnen beginnen.

Komen er van buiten confrontaties en dus spiegels naar ons toe dan aanvaarden en verwerken we die ook, zodat we in de namiddag weer positief in het leven staan. Natuurlijk schudt het leven ons steeds weer door elkaar, maar onze taak is het om hier niet in te blijven steken. We maken ons weer snel vrij door op God te vertrouwen, door ons in Gods Hand te leggen. God zal uiteindelijk alles ten goede keren. En vertrouwen we het leven en gaan we in liefde verder, dan trekken we ook automatisch positieve ervaringen naar ons toe.

Blijven we in negatieve situaties hangen, dan halen we nog meer negatieve ervaringen naar ons toe. Dus zijn we schepper van onze eigen ervaringen. Dit betekent dat we de keuze hebben om positieve of negatieve situaties te creëren. We hebben het in onze eigen hand, want mijn gedachten zijn de taal waarmee ik in het Goddelijke roep. Denk ik negatief, trek ik het negatieve aan. Denk ik positief, dan trek ik het positieve aan.

Nu kunnen we natuurlijk de gedachten niet zomaar uit ons hoofd schudden. Wat we wel kunnen doen: alle negatieve gedachten die opdoemen in onze geest via onze gevoelens en lichaam verwerken. Negatieve gedachten roepen negatieve gevoelens op.

Worden we plots angstig dan ademen we door dat gevoel van angst heen en nemen vervolgens waar, waar die angst in het lichaam resoneert en ademen ook door die plek in het lichaam waar druk, spanning of pijn voelbaar wordt. Zo verwerken we onze negatieve gedachten en gevoelens, onze innerlijke processen, zou Jezus zeggen, tot ons lichaam weer ontspant en we in een innerlijke vrede komen.

Ook veel lichtwerkers hebben nog moeite met het aanvaarden van de duisternis op aarde en reageren vaak met een krijgerachtige energie. Ze denken dan dat ze iets moeten bevechten, beslist iets moeten veranderen in plaats van te begrijpen dat het Goddelijke Systeem perfect is en licht en schaduw ook perfect op elkaar zijn afgestemd. Wordt tot in de diepte begrepen dat de schepper steeds alle touwtjes in handen houdt, dan kunnen wij ook niet meer uit onze innerlijke vrede worden weggerukt. Als elk mens aan de slag gaat met de emoties die naar boven komen als gevolg van wat er plaats vindt op onze planeet, dan verzacht dat niet alleen het wereldgebeuren en natuurrampen, maar vullen we elkaar prachtig aan om deze planeet naar een hogere dimensie te verheffen.

Als we met ons allen de aarde nu energetisch omhoog willen trekken dan moeten we ook voor het licht kiezen. In deze fase van het ascentieproces heeft elk mens ook de opdracht om in zijn of haar centrum te blijven. Dit door steeds alle emoties te verwerken en los te laten waardoor het groeiproces weer een stuk dieper kan.

De meeste mensen zien het duistere als negatief, maar we kunnen het ook als iets positiefs zien dat noodzakelijk is voor onze groei. Blijven we met ons bewustzijn steeds in het Hier en Nu en accepteren we de situatie die het leven voor ons heeft uitgezocht en verwerken we die zo snel mogelijk, dan kunnen we ook vrede vinden met onze eigen negatieve gedachten. Wie daartoe echt in staat is kan negatief in positief veranderen.

Uiteindelijk zullen we instaat zijn het duistere als een vriend te beschouwen in plaats van als vijand te zien. Het gaat steeds om iets te leren. Er is nooit sprake van straf. God straft niet, maar helpt ons steeds een stapje verder door ons met situaties te confronteren die nodig zijn om de volgende stap te kunnen zetten.

Natuurlijk kunnen we veel heftige gebeurtenissen voorkomen door ons door onze intuïtie te laten leiden. Onze intuïtie, die ons steeds tracht duidelijk te maken wat onze volgende stap moet zijn. Leven we niet door ons door onze ziel te laten leiden, maar door ons verstand, dan volgen er onherroepelijk pijnlijke ervaringen.

Laten we ten slotte ook niet vergeten dat negatieve gedachten en emoties door de cellen worden opgevangen en in ons lichaam hun uitdrukkingsvorm gaan vinden.Daarom kunnen we ons beter met onze ziel verbinden en haar taal, onze intuïtie serieus nemen. Zij fluistert constant in ons oor wat er nu te doen valt. Maar horen we haar ook, of overstemt ons verstand haar stem?

www.elias-medium.info

Hulp nodig bij het verwerken van uw thema’s of innerlijke processen?
https://www.elias-medium.info/NL/individuele-sessie/9-algemeen/individuele-sessie/2-individuele-sessie

Een maand lang healing op afstand?
https://www.elias-medium.info/NL/2013-08-16-08-22-32/blog/100-healing-op-afstand-met-behulp-van-een-foto

Genezen en verjongen met de methoden van Jezus?

https://www.elias-medium.info/NL/seminars/50-herfstseminar-celwerk-update