ANGST EN DE UITWERKING IN HET FYSIEKE LICHAAM

ANGST EN DE UITWERKING IN HET FYSIEKE LICHAAM

29 juni 2023 elias

Ik heb last van het feit dat ik nog soms boos word. Er werd mij ooit gezegd dat ik ook boosheid van het mensencollectief verwerk en transmuteer. Maar hoe zit het nu precies, omdat er zeker ook sprake is dat deze energie nog in mij aanwezig is?

Tijdens de laatste channeling met Kate, stelde ik die vraag aan de Lichtwezens:

“Wij hebben deze boosheid in vele lichtwerkers gezien, healers inbegrepen. Wat er gebeurde met de healersgemeenschap is, dat er heel wat lagen van emoties vele jaren werden getransmuteerd, maar in de laatste dagen, weken en maanden is het vooral de energie van frustratie, boosheid en wrok. Dit zijn allemaal energieën veroorzaakt door angst. Maar angst kan op vele wijzen worden ervaren, zoals ook door woede en rancune. En wij zien dat het grootste gedeelte afkomstig is van het mensencollectief. Maar begrijp dat die energie wordt versterkt, ook door wat in jou nog in geringe mate aanwezig is.

We zien dat er in jouw verleden ook momenten van boosheid waren, wat normaal is. Het is een deel van het verwerkings- en transformatieproces waarvan je leert. Er is niets waarover je spijt zou moeten hebben. Het is alles leerstof. Wat we zien is, dat het grootste deel daarvan je niet toebehoort, maar dat heeft wel degelijk jouw eigen deel nog versterkt. Interessant is, net zoals bij vele van deze lager trillende energieën en emoties, dat ze met het basischakra verbonden zijn en in mindere mate in en rond je zonnevlecht.

We zien aanzienlijke angst bij veel mensen in het basischakra. Het is het energetisch centrum waardoor mensen zich veilig kunnen voelen op emotioneel, fysisch en financieel niveau.

Als angst aanwezig is en het basischakra verstoort, dan kan dit overslaan naar andere centra. En omdat we het pad zien dat deze energie volgt en weten dat jij zeer empathisch en gevoelig bent voor energieën, wordt veel wat er komt van het collectief in en rond de zonnevlecht geassimileerd.

De zonnevlecht is de plaats van absorptie voor velen die energetisch openstaan en gevoelig zijn. Als de energieën, die dit centrum binnenkomen, niet getransformeerd worden, dan hebben ze de neiging om zich in dit chakra op te slaan, te verankeren en als die energieën daar ’overlopen‘ kan het zijn dat ze vandaar weer naar andere chakra’s worden getransporteerd.

Zoals wij het zien, gaat dit pad van zwaardere energieën dus vanaf het basischakra naar de zonnevlecht en zijn deze twee energetische centra bij jou verantwoordelijk voor deze opslag. De basis chakra zoekt zich altijd met Gaia te verbinden. Die verbinding is je levenslijn naar je fysieke lichaam en dit rijk en driedimensionaal niveau. Dit chakra werkte zeer hard, raakte overwerkt, hetgeen zich bij jou als pijn en boosheid uitte.

Met jouw toestemming zullen we de lagere chakra’s reinigen en hun uitwerking in je benen alsook in de chakra’s aan de basis van je voeten.”

Meer over Kates healing in een volgende aflevering.

Meer over Elias

Abonneren op mijn Nieuwsbrief