DE BOVEN KAMERS /Tom Kenyon

Het weegt ongeveer drie pond en bevat een duizelingwekkend aantal neuronen – ongeveer 100 miljard. Deze kleine informatieprocessors zijn verbonden via een complex verbijsterend netwerk, en de verbindingen tussen deze zenuwcellen worden geschat op meer dan het aantal sterren in het gekende universum. Ik heb het natuurlijk over het menselijk brein.

Het brein in al zijn complexiteit vervaardigt onze sensorische, mentale en emotionele ervaring van onszelf en de wereld. Merk op dat ik zei “vervaardigd.” De meesten van ons denken dat we de wereld rechtstreeks ervaren, maar dat is niet het geval. Onze hersenen synthetiseren al onze zintuiglijke waarnemingen, gedachten, gevoelens en herinneringen tot een soort neuronale melange die we interpreteren als de wereld. We ervaren de wereld als gescheiden van ons, maar in feite is onze ervaring van de wereld de creatie van onze hersenen.

Jouw ervaring van de wereld is uniek voor jou. Niemand anders ervaart “de wereld” op precies dezelfde manier als jij. Dit is voor een groot deel te wijten aan hoe hersenen zich ontwikkelden in de baarmoeder en tijdens de vormingsperiode van kindertijd.

Toen je in de baarmoeder zat, migreerden stamcellen naar verschillende locaties in je hersenen. En waar ze terechtkwamen, bepaalde wat voor soort neuronen ze zouden worden. Het oude gezegde in onroerend goed is ook waar, als het gaat om neurologische eigenschapslijnen – locatie, locatie, locatie.

Bij voorbeeld, zoals je wellicht weet, zijn de neuronen in de achterkant van de hersenen (het occipitale gebied genoemd) verantwoordelijk voor het vermogen om te zien. Het is hier waar de super-neuronale snelweg van je ogen eindigt. De neurologische indrukken van je ogen komen ondersteboven het occipitale gebied binnen, en het is hier in dit gespecialiseerde gebied van de hersenen waar het beeld met de goede kant naar boven wordt omgedraaid. Zonder dit deel van de hersenen zou je niet kunnen zien, zelfs als je ogen perfect gezichtsvermogen hadden.

Terwijl je deze woorden leest, ben je je er niet van bewust, maar de neurologische netwerken van ogen en achterhoofd zijn erg actief.

Tegelijkertijd een ander deel van de hersenen genaamd spraakcentrum van Wernicke (gelegen in de buurt van de primaire auditieve schors/laterale groeve) stelt je in staat om deze woorden te begrijpen en hun betekenis eruit te halen.

De neurowetenschappen brengen in hoog tempo specifieke delen van de hersenen in kaart en de neurologische regio’s en netwerken die verantwoordelijk zijn voor onze ervaring van zowel onszelf als de wereld.

Laten we een korte blik werpen op een gebied van het menselijk brein dat de neurowetenschappen steeds gedetailleerder onderzoeken. Interessant genoeg wisten wijzen duizenden jaren geleden van dit gebied van de hersenen, hoewel ze het iets anders noemden en geloofden dat het een geheim bevatte voor enorm uitgebreide staten van bewustzijn.

Dit gebied van de hersenen wordt door fysiologen het Derde Ventrikel genoemd. Ventrikels zijn openingen/holtes in de hersenen, een beetje zoals een neurologische Zwitserse kaas. En deze ventriculaire openingen ontvangen een belangrijk type vloeistof dat door de wervelkolom wordt gecirculeerd. Het wordt cerebrospinale vloeistof (CSF) genoemd en heeft een enorme impact op de hersenfunctie en prestaties.

Yogi’s en yogini’s uit het oude India wisten ook van het Derde Ventrikel, maar ze noemden het de grot van Brahma.

Opmerking: het Derde Ventrikel, in het bovenstaande diagram, is een gebied dat zich ongeveer in het midden van de hersenen bevindt.
De hypofyse zit linksonder in de Ventrikel en de pijnappelklier zit in het rechter bovengedeelte van de Ventrikel.

Brahma is de Hindoe god van de schepping en, volgens oude yoga-teksten, schiep hij het universum door het geluid Ohm (Aum, Om) uit te spreken – de fundamentele oer trilling die verantwoordelijk is voor alle dingen.

Hoewel de mythe anders is, resoneert de hindoeïstische versie van de schepping enigszins met de joodse christelijke versie van de schepping (d.w.z. “… en God zei dat er licht moest zijn.”). Volgens de yoga-filosofie is het hier in de Grot van Brahma (het Derde Ventrikel) dat je jouw ervaring van de wereld of Maya creëert (de illusie van dualiteit).

Vanuit het standpunt van yoga beïnvloedt de dans van Shakti (subtiele energie) in deze Grot de perceptie van jezelf en de wereld.

En veel van de yogatechnieken beïnvloeden deze stroom van Shakti – waardoor je innerlijke en mogelijk uiterlijke perceptuele (op waarnemingsvermogen gebaseerd/gericht) rijken veranderen.

Sommige tradities verwijzen naar de grot van Brahma als de esoterische kamer, maar de visie is vergelijkbaar. Er is een dans van subtiele energieën in het Derde Ventrikel die onze perceptie van onszelf en het woord creëert en kan herscheppen.

Er zijn twee zeer belangrijke fysiologische structuren in het Derde Ventrikel – de pijnappelklier en de hypofyse. De hypofyse is de hoofdregulator van het hele endocriene systeem – een cruciale neurologische structuur die essentieel is voor onze gezondheid.

De pijnappelklier is om verschillende redenen wat onduidelijker. Fysiologisch is de pijnappelklier verantwoordelijk voor de productie van melatonine, een belangrijke chemische stof die cruciaal is voor herstellende slaap en voor onze circadiaanse cycli. Maar sommige onderzoekers denken dat de pijnappelklier ook andere doelen heeft.

De pijnappelklier is de enige klier in het lichaam die rond een kristallijne structuur is gewikkeld, met name een kristal gemaakt van calcium carbonite.

De gewaardeerde 17e-eeuwse natuurkundige Sir Isaac Newton geloofde vurig dat de pijnappelklier de zetel van de ziel was – een idee dat de moderne neurowetenschap heeft afgewezen.

Meer recentelijk heeft een briljante celbioloog met de naam Bruce Lipton voorgesteld dat het carbonite kristal werkt als een soort antenne die energieën met een hogere frequentie oppikt en deze niet-gewone informatie doorgeeft aan de hersenen.

Zijn kijk op de pijnappelklier en zijn ongewone vermogen om energieën met een hogere frequentie op te vangen, deelt een soortgelijke mening als die van de wijzen van het oude India.

Inderdaad, dit idee van de hersenen als een receptor van hogere energieën wordt gedeeld door veel verschillende yoga’s, niet alleen die uit India maar ook die uit Zuidoost-Azië, Tibet (in de vorm van tantra of verkenning van interne energie) en China (vooral in het taoïsme), evenals vele inheemse sjamanistische tradities over de hele wereld.

De afgelopen decennia heb ik de opvattingen en methoden van deze diverse tradities bestudeerd en vergeleken en hoewel er duidelijke verschillen tussen zijn, zijn er ook definitieve overeenkomsten.

Een van deze overeenkomsten is de overtuiging dat we in een kosmos van subtiele energieën leven waaruit we kunnen putten om ons eigen bewustzijn te vergroten en om gevoelens van zowel gezondheid als welzijn te vergroten.

DE BOVENKAMERS

De Bovenkamers is een metafoor om hogere hersenfuncties te beschrijven, inclusief die welke afkomstig zijn van het Derde Ventrikel (d.w.z. de grot van Brahma). En als een metaforisch hulpmiddel is de term zeer nauwkeurig, want er zijn inderdaad veel “kamers” in het menselijk brein/ geest-systeem – wat unieke vermogens betekent.

Een van de vele ongewone vermogens van de hersenen is die van het schijnbaar verbinden met energieën en informatie buiten het domein van de individuele persoon. In mijn ervaring is dit soort subtiele energie en transcendente informatie niet gebonden aan de beperkingen van tijd, plaats en omstandigheid, maar is verbonden met een enorm veld van informatie dat onze normale perceptie van zowel tijd als ruimte overstijgt.

In 2019 presenteerde ik een workshop om deze informatie te delen, omdat ik voelde dat toegang tot ons hogere potentieel cruciaal zal zijn naarmate we dieper dit nieuwe millennium ingaan.

Ik heb die workshop genoemd, The Upper Rooms.

Voor meer informatie over deze set van workshops,

https://tomkenyon.com/store/the-upper-rooms/

Nu wil ik graag delen de basisvorm van een oefening van deze Intensive (niet vertaald) wat enkele van de kwantumpotentialen van uw eigen esoterische kamer, evenals uw pijnappelklier en hypofyse activeert.

De Gouden Octaëder

De Octaëder is een van de vijf platonische lichamen. Binnen de filosofische scholen van Pythagoras en Plato waren deze vijf geometrische vormen doordrenkt met mystieke attributen. Studenten werden aangemoedigd om na te denken over de betekenis en het gebruik van deze geometrieën om wegen te openen naar andere dimensies van bewustzijn.

In deze activeringsoefening stel je je een stralende gouden octaëder voor in je esoterische kamer (het Derde Ventrikel). Door de kracht van intentie zorg je ervoor dat de octaëder draait en draait in elke richting die voor jou natuurlijk aanvoelt. Als je geen voorkeur hebt, draai de octaëder dan met de klok mee (vanuit het perspectief van naar beneden kijken vanaf van boven).

Terwijl het dat doet, straalt het intens gouden licht uit door de esoterische kamer en naar de pijnappelklier en hypofyse.

Laat naast deze gebieden het gouden licht door je hele brein stralen, waardoor het ingewikkelde netwerk van microfilamenten en microtubules door het hele neurale netwerk van de hersenen wordt geactiveerd.

Voor degenen die niet bekend zijn met deze termen, stellen een groeiend aantal onderzoekers voor dat kleine kanalen in de hersenen – genaamd microfilamenten en microtubules – betrokken kunnen zijn bij het vermogen van de hersenen om op een veel sneller en uitgebreider functioneringsniveau te opereren dan alleen het neuronale niveau – een domein van het functioneren van de hersenen dat het kwantumniveau wordt genoemd.

Naar mijn mening vormt dit kwantumpotentieel van het menselijk brein de basis voor veel van onze spirituele en transcendente ervaringen.

Opmerking: je kunt de ervaring van de Gouden Octaëder aanzienlijk verbeteren door te luisteren naar een psycho-akoestische opname die de alfa/ theta-activiteit in de hersenen verhoogt. Je kunt een psycho-akoestische opname beluisteren en/ of downloaden die ik voor dit algemene doel heb gemaakt (d.w.z. bewustzijn veranderen) door naar het gedeelte te gaan op mijn website ‘Listening section’ en naar beneden te scrollen totdat je de titel hebt gevonden. Deze is kosteloos beschikbaar. Ik raad je aan om naar deze geluidmeditatie te luisteren met een koptelefoon of oordopjes voor maximale effectiviteit.

Link: https://tomkenyon.com/listening

Informatie:

Nadat jullie akkoord zijn gegaan met de luistervoorwaarden, krijgen jullie toegang tot een overvloed aan geluidsmeditaties, fragmenten uit lezingen en interviews – die jullie allemaal gratis kunnen gebruiken voor persoonlijk gebruik.

Ook: Stel je bij elke slag van de Tibetaanse kom voor dat de impuls van het geluid uit de kom zachtjes de octaëder raakt, waardoor deze in het midden van het Derde Ventrikel gaat draaien.

Vervolg: ook kosteloos zie https://tomkenyon.com/article-archives

Bedoeld wordt Hand-outs betreffende het onderwerp.

https://tomkenyon.com/acoustic-brain-research

Ik vermoed dat de wijzen uit vroegere tijden die de Grot van Brahma ontdekten door hun sterke intuïtie, in feite het kwantumniveau van hun eigen hersenen waren binnengedrongen.

Ik denk ook dat interactie met en het beheersen van de kwantumpotentialen van onze eigen hersenen een voorwaarde is voor spirituele evolutie en kan ook een sleutel blijken te zijn tot ons voortbestaan in een wereld die snel meer onderling verbonden en complexer wordt.

Inderdaad, ons vermogen om te profiteren van het kwantumpotentieel van onze hersenen kan ons in staat stellen om de wereld op nieuwe manieren te zien en nieuwe oplossingen te creëren voor de problemen van de wereld.

“We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde denken dat we gebruikten toen we ze creëerden.” – Albert Einstein

ã Tom Kenyon All Rights Reserved.

Mijn muziek mag niet worden gebruikt met video’s, afbeeldingen, meditatie of kopieën eroverheen. Je mag mijn muziek niet op You Tube of dergelijke media posten. Het bericht zelf mag worden gekopieerd en gedeeld, maar niet mijn muziek. Ik bezit het auteursrecht op al mijn muziek en het mag op geen enkele manier worden gebruikt, verspreid of gekopieerd op welk medium dan ook.

Eventueel informatie over:

https://en.wikipedia.org/wiki/Carbonite

https://starwars.fandom.com/wiki/Carbonite

Vertaald door Anja.

Er is geen inbreuk op het auteursrecht bedoeld.