Botsen op Onbegrip en Afwijzing

Botsen op Onbegrip en Afwijzing

“Wat ik ook doe, het is nooit genoeg”
“Ik wordt afgewezen (door mijn ouders, door mijn kinderen, door…)

Ontvangen via Eillie Deus’ – 15 juli 2021

Antwoord van Hogere Zelf – via Eillie Deus’:

Lieve Kind,

Groot is de smart wanneer iemands bedoelingen niet worden begrepen of gerealiseerd.  Eigen teleurstelling, frustratie, verdriet, … en onbegrip van de anderen.

Zich niet begrepen voelen heeft een leegte voor gevolg tussen jezelf en de anderen, een gevoel van er niet bij horen.  Doordat het ’toetsen’ met de anderen niet naar wens verloopt, ontstaat er een wankelend zelfbeeld.  Ben ik juist bezig?  Dénk ik juist?  Ben ik oké zoals ik ben, of zal ik me aanpassen?

Dit alles is één grote uitnodiging tot zelfkennis, zelfwaardering, zelf-liefde.

Vertrouw je gevoel → ook al zegt heel de wereld het omgekeerde, jouw gevoel IS jouw gevoel, daarover valt niet te discussiëren.  Of jouw gevoel overeenstemt met ‘de waarheid’ doet helemaal niet terzake.  Je gevoel is er niet zomaar.  Je gevoel is een impuls van de ziel.  Ze wil je iets vertellen, iets laten ervaren.  Uit die ervaring ontstaat een nieuw gevoel.  En alle ervaring bij elkaar creëert wijsheid, jouw ziele-doel.  Daar hebben anderen niets over te vertellen, zij kunnen niet weten wat de bedoeling is van jouw ziel, wat jouw ziel je wilt laten leren.

Ga dus minder belangrijk vinden wat anderen over jou denken of zeggen.  Zij hebben niet jouw wijsheid in pacht.  Zij zijn hooguit aangevers, struikelstenen, knipperlichten, enz.

Je zou dus kunnen zeggen dat botsen met anderen een uitnodiging is om bij jezelf te blijven.

Kom tot rust.

Geef jezelf toelating om te rusten.  Je hoeft geen prestatiewonder te zijn – ook dààr hebben anderen niets te dicteren – ook dààr volg je beter je gevoel EN de signalen van jouw lichaam.

Je kunt ook een andere visie ontwikkelen i.v.m. ‘botsen met anderen’: het MOET NIET altijd perfect zijn, soms is dat zelfs onmogelijk omwille van de andere trilling of het andere ziele-plan.

Je wereldbeeld mag dus mensen bevatten die jou bekritiseren, niet echt mogen, enz.

En jij, op jouw beurt, moet niet persé met iedereen een vlotte, aardige relatie te hebben – om dezelfde redenen.

De perfecte wereld is een wereld van imperfectie – alleen in een dergelijke wereld krijgen we de nodige uitdagingen om te evolueren.

Verander je verwachtingen en je comfort zal vergroten.

Leg de lat niet zo hoog voor jezelf – je comfort zal vergroten.

Je bent, nog steeds, op de goede weg, de weg die je ziel uittekent.  Wees geduldig en geniet meer.  Ontspan.

In Liefde, in Erkenning, in Waardering, in Steun en Begrip,

Jouw Hoger Zelf

Ontvangen via Eillie Deus’  15 juli 2021