Uit de spirituele matrix.

Uit de spirituele matrix.

11 april 2021 / Door Angelique

Als je interesse gaat tonen in het spirituele pad dan kom je veel informatie tegen over liefdevol in het leven staan, vriendelijk zijn en niet oordelen. Niet oordelen in de goede zin, zoals het Universum het bedoelt, betekent dat je geen oordeel hebt over mensen die op een bepaalde manier leven, mensen welke anders leven dan doorsnee of anders dan je eigen levensstijl. Hier hoef je inderdaad niet over te oordelen, leven en laten leven. Alleen ontstaat er verwarring bij mensen omdat er ook oordelen zijn die voortkomen uit je intuïtie en door bewuste waarnemingen en/of ervaringen.

Zo heb ik eens meegemaakt, in een verlaten gebied vol met bomen en struiken, er een man naar mij toekwam – net voordat ik een schuurdeur wilde openen van buiten naar binnen – toen hij plots dichtbij kwam en mij iets vroeg. Ik voelde heel sterk dat als ik de schuurdeur zou openen deze man mij naar binnen zou duwen en iets zou doen wat mij zou schaden. Op zijn vraag zei ik; nee, dat weet ik niet en zei gedag. Hij bleef toen staan en deed zelfs een stap nader waardoor hij slechts op 40 centimeter van mij afstond – wachtend totdat ik de schuurdeur opende, dat voelde ik wederom heel sterk – waarop ik hem recht in de ogen aankeek en krachtig sprak; Is er nog iets? Hij droop af, overigens zonder gedag te zeggen. Later die week werd mijn gevoel nog eens extra bevestigd, maar dat is een te lang verhaal voor nu.

Stel nu dat ik dacht; Wees vriendelijk en sta open voor deze man, hij bedoeld het vast niet verkeerd, wat was er dan gebeurd? Ja, ik had een oordeel over deze man, mijn intuïtie schreeuwde, deze man heeft niet veel goeds in de zin. Dit is een voorbeeld van hoe de mens op het verkeerde pad gezet kan worden als men zich in spiritualiteit gaat verdiepen en leest, hoort, dat men alleen maar liefdevol en licht zou moeten zijn.

Zou het zo kunnen zijn, dat net als in de rest van het systeem, ook in het spirituele veld bewust valse overtuigingen zijn ingezet? Intuïtie is de GPS van de ziel en juist deze kracht wil men wegnemen uit de samenleving, vandaar dat de overtuiging van niet oordelen, altijd liefdevol zijn, geïndoctrineerd is in het spirituele veld. Het kan mensen verder weg van hen natuurlijke zelf brengen. Juist bij mensen die intuïtief zijn, of sterk heldervoelend of horend/ziend zijn, (waar men wellicht zelf niet eens bewust van is, jonge mensen bijvoorbeeld). Zo gaan mensen door deze overtuiging juist meer van zichzelf afdwalen, men gaat de intuïtie negeren. Je ziet/voelt het ook bij mensen die niet vanuit hun eigen Kern vriendelijk zijn, je voelt ergens dat het niet vanuit hun eigen kernkracht komt, hierover hoef je niet te oordelen inderdaad, je hoeft hier niets mee, alleen je kunt dit wel waarnemen.

Als je een bepaalde energie voelt of situaties meemaakt en hier dan (misschien) over navoelt/denkt, bv; dat een bepaald persoon wel heel erg berekend is en dat je dit eigenlijk een beetje naar vindt -hoe deze overal een slaatje uit probeert te slaan – is dat een waarneming of ervaring waaruit dit oordeel voortkomt. Als je bewust naar je gevoel en ervaring kijkt en neutraal naar de situatie en tot deze slotsom/dit oordeel komt, betekent dit niet dat je niet liefdevol in het leven staat. Zo sprak ik dus laatst iemand die zich schuldig voelde omdat ze zo een soort van gedachte had over een buurt-vrouw, ze wilde graag liefdevol (spiritueel bijdragen noemde zij het) in het leven staan en faalde hierin, vond ze (oordeel over zichzelf). Haar gedachten over de buurtvrouw is misschien een oordeel, alleen deze is voortgekomen uit het waarnemingsvermogen en/of ervarinmet deze persoon. Het betekent niet dat je geen liefdevol mens bent of dat je niet meer respectvol zal zijn naar de desbetreffende persoon. Het betekent alleen maar dat je hiervan bewust bent geworden en met deze persoon misschien wat meer alert mag zijn, als zij met voorstellen naar jouw toe beweegt.

Je waarnemingsvermogen, beoordelingsvermogen en intuïtie heb je gekregen om trouw te zijn aan jezelf. Dit vermogen heb je niet zomaar ontvangen.

www.liefdevoorjeziel.nl