Stress is niet normaal

Stress is niet normaal

11 oktober 2022 / Door Angelique

We leven in een tijd waar stress normaal is geworden.

Het grootste deel in de samenleving heeft stress geaccepteerd als normale levensvorm. Vraag je bv iemand hoe het gaat en die geeft als antwoord; ja, wel goed maar nogal gestrest, wordt dat als normaal gezien door het gros van de mensheid. Want ja, bijna iedereen heeft stress toch?

Tegen de tijd dat iemand bezwijkt aan stress, door ziekten en lichamelijke klachten, vindt met dat natuurlijk sneu, maar verwacht men wel dat je er iets aan doet, zodat je weer inzetbaar bent. En laten we wel wezen, iedereen die aan stress bezwijkt door zijn werk wordt geacht aan zichzelf te werken. Hoe kies jij om aan jezelf te werken?

In het huidige systeem word je dan waarschijnlijk doorverwezen naar een psycholoog. Het systeem heeft zelf spiritueel werkers die je kunnen helpen, ingezet, omdat men wellicht beseft dat dit tegenwoordig aantrekkelijker klinkt voor veel mensen. Maar goed, jij moet er iets aan doen, wordt vaak verwacht van bv je werkgever want je moet zo snel mogelijk weer inzetbaar zijn.

De boodschap hiermee is; Het ligt aan jou, jij kunt niet met stress omgaan, je bent niet snel genoeg, niet capabel en je maakt je druk over van alles en nog wat. Terwijl men heus wel realiseert dat de werkdruk bijna overal ontzettend hoog is en als je een beetje moreel besef hebt het erg moeilijk is trouw te zijn aan zuivere normen en waarden. (In de zorg werken, is hier een goed voorbeeld van) De oorspronkelijke Goddelijke wetten worden bijna overal overtreden en als jij een zuiver mens bent kan dit je zwaar vallen.

De beste weg is niet twijfelen aan jezelf door je te laten sturen door de mensen buiten jezelf, maar juist leren om lak te hebben aan hoe andere mensen je zien en naar jezelf te gaan luisteren. Kies voor gezondheid, leven in vrede en balans, al is niet iedereen daar blij mee! Leren dus om trouw te blijven aan de zuivere waarden in jezelf, in plaats van jezelf te lijf gaan met ongezonde, onwaardige gedachten en activiteiten, vermijd vooral het woord “snel” voorlopig.

Terwijl het halve land omvalt door stress, komt het bij sommige mensen op dat het weleens aan het systeem kan liggen. Maar goed, als je dat hardop roept dan heb je kans om als negatief of slappeling uitgemaakt te worden. Want…. een respectabel mens in deze matrix, werkt zich letterlijk kapot en bekijkt lichamelijke klachten door stress bijna altijd, zo ingeprent, dat het fouten zijn in zichzelf.

Iedereen wil naar een gezonde nieuwe wereld en wij kunnen daar allemaal aan meewerken, hoe dan?

Door onszelf te zien voor wie we zijn, Goddelijke wezens van licht, geschapen naar Gods evenbeeld. Wij zijn Goddelijk, dat willen zij liever niet dat je dat beseft, daarom is het goed, volgens hen, om van s’morgens vroeg tot s’avonds laat aan het werk te zijn. Dan heb je geen tijd om te voelen, om te realiseren wie je echt bent.

Val je om door stress of heb je lichamelijke klachten door stress, neem dan je rust, leg geen verantwoording af aan anderen in detail, kies voor jezelf, voor je gezondheid en doe gewoon eens een tijdje helemaal niets! Dat is veel beter dan direct naar iemand toegaan voor hulp, waarbij je vaak weer vanuit je hoofd moet functioneren, praten en denken en analyseren waardoor het allemaal zo is gekomen.

Niets doen brengt stilte en stilte brengt rust, rust brengt wijsheid. Je ziel gaat je de weg wijzen, je hoger zelf laat je weten wat je zou kunnen doen. Je gaat keuzes maken vanuit een stille geest, wat altijd beter is dan keuzes maken vanuit ongeduld, opgejaagdheid of van anderen iets moeten.

Maak je niet druk over dingen als financiën, vertrouw dat de rust en stilte je Hoger Zelf, je eigen Goddelijkheid je gaan inspireren en je de weg wijzen. Maar voor nu, leef in het Hier en Nu, denk niet vooruit.

Met gezonde groet,

Sana Manaca

https://liefdevoorjeziel.jouwweb.nl/extra-s