Shungite 2: De Wereld nummer één in wonder-baarlijke fullereen inhoud.

Shungite 2: De Wereld nummer één in wonder-baarlijke fullereen inhoud.

Door: Aluška.org – 8 September 2022

Zelfs de eerder genoemde tsaar Peter I was op de hoogte van de antibacteriële eigenschappen van shungite, en volgens de legende gaf hij zijn soldaten opdracht een stuk shungite bij zich te dragen en het te gebruiken om het water te ontsmetten. Ten tijde van de Slag bij Poltava in 1709 mochten zijn soldaten alleen water drinken dat vooraf met shungite was behandeld, en omdat het zomer was en het plaatselijke water niet drinkbaar was, tierden darmziekten en vergiftiging welig in het Zweedse leger, dat niet over shungite beschikte, terwijl deze problemen in het Russische leger bijna niet voorkwamen.

Shungite is een niet-gegrafitiseerde niet-kristallijne koolstof met een bolvormige supramoleculaire structuur die zich in een metastabiele toestand bevindt. De aanwezigheid van ketenvormige fragmenten in zijn structuur, die “elementaire bolletjes” – fullerenen – vormen, is een essentieel kenmerk van shungite. De afzetting in Karelië is een van de grootste. Er wordt gezegd dat shungite tot 1/3 van het grondgebied van Karelië bedekt. Shungite is waarschijnlijk zo’n 2 miljard jaar oud. Het is een zwarte ondoorzichtige geleidende steen met een metaalglans. Sommige lagen bevatten lydiet, een harde kwarts- shungite met een zuiver koolstofgehalte tot 99,6%. Het meeste shungite gesteente bevat echter 30% shungite koolstof en 70% silicaten, waarvan 80% siliciumdioxide is.

Varianten van shungite zijn elders gevonden, namelijk in de Krim, Australië, Midden-Europa en Kazachstan, waar cokes- shungite, in de handel bekend als “tauriet”, wordt gedolven. Het verschil tussen Karelische shungite en deze andere afzettingen is echter dat de andere afzettingen geen fullerenen bevatten, maar alleen roetachtige stoffen. Dit is wat Karelia shungite uniek maakt.

Shungite is bacteriedodend, het werkt tegen macrofagen en pathogene saprofyten en wanneer het wordt geabsorbeerd, kunnen de deeltjes ervan hun volume tot 6 maal vergroten, terwijl het externe volume constant blijft.

Fullerenen

Aan het eind van de 20e eeuw ontdekten wetenschappers eindelijk de mysterieuze krachten van shungite. Het is een vreemde koolstof die bestaat uit moleculen die bolvormig zijn. Zij gaven het de naam “fullerenen”. Het is zo’n belangrijke ontdekking dat de wetenschappers die fullerenen hebben onderzocht, in 1997 de Nobelprijs voor hun werk hebben gekregen.

Tot nu toe dacht men dat er drie vormen van koolstof waren: grafiet, diamant en carbine, en dat deze van elkaar verschilden in structuur. De atomen in diamant bestaan uit tetraëders, die in grafiet zijn zeshoeken die een honingraatachtige structuur vormen, en carbine is een fijn kristallijn poeder dat vermoedelijk in de ruimte wordt aangetroffen, in kometen en nevels, maar ook in het laboratorium is gesynthetiseerd.

Fullereen verschilt van bekende vormen van koolstof door zijn structuur en specifieke eigenschappen, en werd voor het eerst ontdekt in Karelische shungiten

De meest stabiele vorm is fullereen C60, die eruit ziet als een bol bestaande uit zeshoeken en vijfhoeken. Elke zeshoek grenst aan drie zeshoeken en drie vijfhoeken, en elke vijfhoek grenst alleen aan zeshoeken. Het is een molecuul met de maximaal mogelijke symmetrie, een komole icosaëder. De atomen zijn hier met elkaar verbonden door een sterke binding.

Fullerenen werden later ontdekt in andere gesteentemonsters uit de hele wereld, maar slechts in minieme hoeveelheden, op de grens van de detecteerbaarheid van de gebruikte methode.

De wonderbaarlijke eigenschappen van shungite worden in verband gebracht met de aanwezigheid van fullerenen. Aangenomen wordt dat bepaalde organische radicalen aan de fullerenen in shungite zijn gebonden, waardoor zij waterige oplossingen kunnen vormen met concentraties van 30-50mg/l. De C60 en C70 koolwaterstoffen zijn gebonden aan vetzuren. Metalen worden ook in shungite aangetroffen in de vorm van clusters en organometaalverbindingen.

Fullerenen zijn ook zeer interessant omdat hun moleculen fragmenten hebben met vijfvoudige symmetrie (vijfhoeken), die nergens anders in de niet-levende natuur worden aangetroffen. Dit leidt tot de conclusie dat de fullereenmolecule in feite organisch is. Daarom wordt shungite ook wel een “levende steen” genoemd.

Genezing met stenen

Genezing met edelstenen wordt gematherapie genoemd en genezing met stenen wordt lithotherapie genoemd. De exacte wetenschap classificeert zowel lithotherapie als edelsteentherapie als occultisme, maar veel elementen van beide worden ook gebruikt in de geneeskunde en bij praktische behandelingen. Voorbeelden zijn kuurbehandelingen, genezende zalven, kompressen en kompressen met verschillende mineralen (klei, modder). Genezing in grotten, hetzij natuurlijke of speciaal gebouwde (zoutgrotten), behandeling met mineraalwater, het dragen van sieraden van diverse stenen en zoutkandelaars worden ook wel lithotherapeutische middelen genoemd.

Vervolg volgende keer

Vertaling: wakkeremensen.org

♥  ♥  ♥

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien