Hoe Voorkom je dat je Terugvalt in de Oude Trillingsarme Toestanden.

Hoe Voorkom je dat je Terugvalt in de Oude Trillingsarme Toestanden.

Door: Aluska.org – 25 November 2023

Een onderwerp dat je vast al vaak aan den lijve hebt ondervonden. Je begint aan jezelf te werken. Je begint te mediteren, gaat naar de natuur, leert nieuwe helende technieken, begint jezelf mentaal te helen, jezelf te reinigen. Je begint in te zien hoe vreselijk ongezond je situatie is en je wilt er iets aan gaan doen.

Maar dan ga je terug naar die lage vibratie, giftige, verzwakkende omgeving die je in de eerste plaats ziek maakte, en je zit er weer in…

Of je probeert er niet meer in te zitten, maar steeds weer moet je steeds meer aanvallen afweren die je weer in de ellende proberen te storten, je energie wegnemen, je persoonlijke kracht wegnemen en je weer tot een klein zwak wormpje stampen. Om je weer te laten kruipen, om je weer zwak te maken, om je weer ziek te maken, om je weer vuil te laten eten… wat te doen? Hoe doorbreek je deze keten van ellende en walging? Hoe je vibratie behouden, zelfs in een ongunstige omgeving?

*****

Dus je stopt en denkt, verdomme, het lijkt er echt op dat de oude matrix terug begint te vechten. Het is alsof het voelt dat het zijn grip op mij verliest, dat ik uit zijn monsterlijke klauwen word gerukt en het probeert me terug te krijgen. Hoe kon de teef meteen voelen dat er iets in mij veranderd was? Dat ik ergens energie heb opgepikt? Dat ik eindelijk mijn goddelijke aard begreep en het pad voor me begon te zien en hoop kreeg?

Plotseling zit je gevangen in het kruisvuur. Vaak is het het moment dat je thuiskomt/werkt van een helende omgeving en net door de voordeur loopt. Daar is het weer. De ene atoombom na de andere. Vaak zie je dan dat het helemaal niets voorstelt, dat de situatie uit niets ontstaat, volledig denkbeeldig is en de hele bedoeling ergens anders ligt. En nu heb je een keuze. Of je laat je in elkaar slaan en wordt weer een worm die vuil eet, of je krijgt een goed schild en begint jezelf te verdedigen. Soms snij je je misschien in zodat de oude matrone kan zien dat je geen bruine broek draagt… Maar wat is de oplossing voor deze situatie?

Rennen. Dat is het eerste waar iedereen aan denkt. Maar wat als je niet kunt vluchten? Wat als het je familie is en je nergens heen kunt? Of als het je baan is en je geen andere kunt vinden en je de hypotheek moet betalen? Baba adviseert, en op de een of andere manier adviseert Baba niet. Omdat ze het niet weet. Omdat het leven niet zwart-wit is.

Veel van de dingen die op dit moment in je leven gebeuren, volgen een patroon dat je hebt opgepikt toen je jong was. Zowel de psychologie als de metafysica zijn het erover eens dat we mensen en situaties kiezen die vertrouwd, vertrouwd, emotioneel dicht bij ons staan. We kiezen ze opnieuw omdat de indruk van vertrouwdheid ook een indruk van veiligheid geeft. Dit gevoel van vertrouwdheid en nabijheid wordt geactiveerd als we een patroon uit onze kindertijd herkennen.

Als je bijvoorbeeld een man bent en je wordt verliefd op de vrouw met wie je wilt trouwen, sta dan even stil en bedenk of je vrouw je doet denken aan een andere vrouwelijke figuur die in je leven aanwezig was toen je jong was. Misschien keek je tegen haar op en idealiseerde je haar. Vaak is het je moeder, maar het kan ook een andere vrouw zijn. Deze vrouw is het prototype van je toekomstige ideale partner en als je haar eenmaal ontmoet, is de kat uit de zak. Je bent enorm verliefd en je beseft misschien niet eens waarom.

Helaas zijn deze patronen die gevoelens van nabijheid en vertrouwdheid oproepen ook van toepassing op de verkeerde dingen, en dat is de reden waarom kinderen uit ongezonde familie-achtergronden in ongezonde relaties terechtkomen die dezelfde of zeer vergelijkbare kenmerken hebben als waar ze in hun familie onder leden toen ze jong waren. Het is heel moeilijk om deze patronen te zien en nog moeilijker om eruit te komen.

Begin naar deze patronen te kijken en begin ze te vergelijken met wat je beleefde toen je jong was. Dan merk je misschien dat je werkelijkheid nog steeds hetzelfde is. Bijvoorbeeld, toen je een kind was, gaf je vader geen moer om je; nu doet je echtgenoot hetzelfde. Of je merkt misschien dat je, net zoals je toen thuis onbemind was, dat nu ook bent, alleen met andere mensen om je heen. Maar het principe blijft hetzelfde. Je bent ongeliefd en je bevindt je in een omgeving die je niet ondersteunt en waar je je een indringer en een zwart schaap voelt.

In staat zijn om deze verbanden te zien en ze te erkennen is de eerste stap om het probleem op te lossen – maar pas op, als iemand je belooft dat het gemakkelijk en snel op te lossen is, dan liegt hij. Deze dingen zijn echt niet voor een week. Maar het is zeker het begin van een genezingsproces. Want als je je eenmaal echt innerlijk bewust bent van iets, wordt het een deel van je realiteit en handel je niet meer op dezelfde manier als voorheen.

Een veel voorkomend probleem waar mensen mee te maken krijgen is het onderwerp: Ik ben zo zwak en zo hulpeloos. Ik heb iemand nodig die mijn leven beheerst en me vertelt wat ik moet doen.

Dit programma komt logischerwijs voort uit onze kindertijd. We hebben allemaal geleerd onszelf niet te vertrouwen, onszelf als minderwaardig en zwak te beschouwen en autoriteit te gehoorzamen. Als we weigerden om dit te doen, werden we “getreiterd” en kregen we een pak slaag om te begrijpen waar onze plaats was. Als we begonnen te rouwen om onze gebroken geest, konden we horen: “Stop met een scène maken of je krijgt meer.”

Helaas kan deze gewelddadige programmering en het breken van onze geest er vervolgens toe leiden dat we een partner tolereren die vervolgens tegen ons schreeuwt, ons probeert te disciplineren als we volwassen zijn, of ons slaat in een geëscaleerde situatie om dominantie af te dwingen in een situatie waarin ze geen intelligente redenering hebben.

De eerste stap is om mensen te kunnen vergeven die je pijn hebben gedaan en je psychologisch hebben gebroken. Niet omdat ze het verdienen of omdat je de omvang van hun lijden ontkent. Je moet vergeven voor je eigen bestwil, om de giftige last kwijt te raken. De haat en onrechtvaardigheid die je voelt is een bal aan je voet die je verhindert om verder te gaan met je leven en nieuwe, gezondere gewoonten aan te nemen. Het maakt je niet uit of iemand jouw vergeving verdient. Raak het kwijt omdat je van jezelf houdt en beter wilt worden.

Probeer je pijn niet te verdoven (tenzij je slachtoffer bent van een misdrijf en lijdt aan een ernstige depressie, dan verdoof je het natuurlijk als je er niet voor uit bed kunt komen… je hebt daarna tijd om op te ruimen), probeer het te begrijpen, vergeef het en bevrijd jezelf van deze last. Stop met weglopen van de situatie, want als je er intern niet mee in het reine komt, zal het je achtervolgen in de vorm van andere mensen en andere situaties. Je moet begrijpen wat er mis is, zodat je het de volgende keer kunt herkennen en er op tijd iets aan kunt doen, in plaats van het opnieuw te tolereren.

Wanneer je ophoudt gewicht aan de situatie te geven en ze niet meer als zeer belangrijk beschouwt, begint ze haar macht over jou te verliezen en controleert ze je niet meer zo erg. Misschien haal je dan eindelijk diep en vrij adem, na vele jaren van lijden onder vreselijke omstandigheden en bang zijn om iets te zeggen, veel schuld en wroeging voelen voor een situatie die je misschien niet hebt veroorzaakt, maar je weigerde toe te geven dat iemand je vernietigde zoals je ouders je vernietigden toen je klein was. Omdat je vast zat in een patroon van schaamte, schuld, schuld… volgens dit patroon is alles jouw schuld, ben je slecht, abnormaal, onwaardig voor liefde en onwaardig voor respect.

Doorbreek de gewoonte om een zwak zelf te zijn en sta jezelf toe om een sterk, authentiek en onafhankelijk zelf te zijn. Totdat je jezelf deze toestemming geeft, zul je dezelfde persoon blijven en zal de cyclus waarin je zit niet veranderen. Identificeer je met de persoon die je wilt zijn. Wees niet de persoon die je niet wilt zijn die je in lijden houdt. Het draait allemaal om je bewustzijn en zelfidentiteit. Het is geen onmiddellijke oplossing voor je levenssituatie, maar na verloop van tijd zal het veranderen van je idee van wie je bent en wat je je kunt veroorloven ervoor zorgen dat je boot uiteindelijk een andere richting neemt in woelige wateren totdat je uiteindelijk de storm overleeft.

Universeel advies? Als je eenmaal van worm tot mens bent getransformeerd, zorg er dan voor dat je niet teruggaat naar de worm. Zorg liever voor een schild. Laat de oude matrix je niet terug de grond in stampen. Je bent er eerder geweest en er is toch niets goeds uit voortgekomen. Waarom zou je teruggaan naar iets waarvan je weet dat het niet werkt en ook nooit zal werken?

Beslis bewust wie je bent en wees die persoon. Als de aanvallen van het oude programma komen, observeer ze dan en word je ervan bewust. Probeer ze vanuit een breder spectrum te bekijken. Begrijp wat erachter zit. Begrijp de illusie en de leegte. De zinloosheid en het niets van het conflict dat je observeert. Ja, het doet je zeker pijn. Want het is jouw leven en misschien doet iemand van wie je houdt je dit aan. Maar zolang je een hogere staat van bewustzijn handhaaft en je perspectief behoudt, zal het je niet mee naar beneden nemen en heb je een kans om jezelf te verdedigen.

© Alue K. Loskotová, www.aluska.org 2023

Vertaling: wakkeremensen.org