Hoe Om Te Gaan Met Terugkerende Dromen Over Overleden Voorouders

Hoe Om Te Gaan Met Terugkerende Dromen Over Overleden Voorouders

Door: Alue K. Loskotová – 5 November 2022 – aluska.org

Dit artikel kan de lezer enig houvast bieden bij het omgaan met problemen die zich op lichamelijk of psychisch niveau manifesteren, maar waarvan de oorzaak in de spirituele dimensie kan liggen. Als de primaire oorzaak van het probleem spiritueel van aard is, is geconstateerd dat het opnemen van spirituele remedies over het algemeen de beste resultaten oplevert.*

Terugkerende dromen over overleden familieleden hebben meestal spirituele redenen. In de meeste gevallen is het het overleden familielid dat in de droom verschijnt die hulp nodig heeft in zijn of haar hiernamaals. Als je dit hebt meegemaakt, zul je je herinneren dat je, toen je wakker werd, voelde dat het niet zomaar een droom was, dat het echt gebeurde.

Dit verschijnsel doet zich overal ter wereld voor, in alle culturen. Het volgende echte geval deed zich voor in India.

Mevrouw Shou M., architect van beroep, had 10 jaar lang terugkerende dromen over haar overleden zus.

“Het leven van mijn zus werd beëindigd door een bruut auto-ongeluk waarbij ze onder vreemde omstandigheden tussen twee bussen werd geplet. Ze stierf op de leeftijd van slechts 22 jaar.

Vlak na haar begrafenis, toen ik half slapend op mijn bed lag, zag ik haar zachte gestalte het huis binnenkomen. In de volgende tien jaar zag ik haar heel vaak in mijn dromen.

Het was steeds dezelfde droom en ik voelde dat ze niet verder kon in het hiernamaals en dat ze veel pijn had. De dromen waren heel echt en ik werd er heel verward van wakker.”

Tien jaar na de dood van haar zus, stierf ook Shou’s vader. Shou zocht spirituele hulp in de vorm van een groep lokale Indiaanse genezers en helderzienden. Shoury’s hele familie bleek het moeilijk te hebben vanwege hun overleden voorouders, en haar werd geadviseerd bepaalde rituelen uit te voeren om haar vader een soepele gang naar het hiernamaals te garanderen. Gedurende een jaar werden 12 rituelen uitgevoerd met maandelijkse tussenpozen.

(In India nemen remediërende rituelen gewoonlijk de vorm aan van gebeden, het chanten van mantra’s, het aanbieden van voedsel, geld en het aansteken van wierookstokjes, vaak op plaatselijke spirituele plaatsen zoals tempels. De rituelen worden uitgevoerd door de getroffenen zelf en door bevoegde plaatselijke genezers).

“Tijdens het uitvoeren van de laatste van de twaalf maandelijkse rituelen voor mijn vader, onderzocht mijn genezeres, mevrouw Anjeli G., met behulp van haar geavanceerde zesde zintuig, de subtiele invloed van het ritueel op het hiernamaals van mijn vader en het verloop ervan.

In de loop van het ritueel merkte mevrouw Anjeli dat een deel van de zuiverende energie die tijdens het ritueel werd opgewekt, naar een bepaalde plank in een nabijgelegen kast werd getrokken. Ze zag ook een jonge vrouw bij de plank staan.

Mevrouw Anjeli was niet op de hoogte van de tragische omstandigheden van de dood van haar zus. Op de plank in de kast stonden veel fotoalbums van mijn zus en verschillende van haar boeken.

Toen ik mevrouw Anjeli een foto van mijn overleden zus liet zien, bevestigde ze dat het hetzelfde meisje was dat ze met haar zesde zintuig had gezien.”

Uit later spiritueel onderzoek bleek dat het ritueel dat voor Shou’s vader werd uitgevoerd een opbouwend effect had op andere overleden familieleden en dat ook haar zus er baat bij had.

“Nadat ik twaalf rituelen had uitgevoerd, zag ik haar nog maar één keer, maar de laatste droom was heel anders dan de vorige. De eerste keer was het een aangename droom waarin mijn zus haar spirituele praktijk begon.”

De zaak van Shou was wat ingewikkelder omdat het een jaar duurde om het recht te zetten. Maar in bijna alle soortgelijke gevallen waarin overleden voorouders verschijnen en de overlevenden om hulp vragen, is het eenvoudige zingen van spirituele liederen en het bidden tot de Constructieve Kracht van het Universum voldoende om te helpen, wat we zelf kunnen doen zonder genezer.

We kunnen kaarsen en wierookstokjes aansteken en bidden voor onze voorouders. Als er conflicten zijn ontstaan, is het noodzakelijk om de overleden voorouders te vergeven en te groeten. Niet vergeven onrecht is een groot anker dat iemand verhindert vooruit te gaan.

Elk geval is anders, heeft een andere context, andere familieproblemen, en er zijn verschillende redenen waarom de ziel van de overledene in moeilijkheden verkeert. Daarom moeten de wijze van behandeling en de vorm van de gebeden individueel worden aangepast. Soms is het mogelijk om in een bepaalde droom rechtstreeks met de overledene te praten of hem te helpen.

*Bij de behandeling van jouw lichamelijke en psychische kwalen is het natuurlijk noodzakelijk om de conventionele medische behandeling voort te zetten en aan te vullen met spirituele middelen.

© Alue K. Loskotová, www.aluska.org 2022

Vertaling: wakkeremensen.org